Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

πάνελ πολυουρεθάνης σε οικία


nadal1

Recommended Posts

Οντως υπαρχει προβλημα.

Η γνωμη μου ειναι πριν προχωρησετε σε οποιαδηποτε καταγγελια να επικοινωνησετε με την εταιρεια που προμηθευτηκατε τα πανελ και να της αναφερετε το προβλημα. Να ζητησετε να ερθει μηχανικος ή υπευθυνος τεχνικος της να κανει μια αυτοψια και να σας συνταξει μια τεχνικη εκθεση με οτι διαπιστωσει(υπαρχουσα κατασταση, τροπος επισκευης εαν μπορει να υπαρξει, κοστος επισκευης κλπ). Επισης μπορειτε να απευθυνθειτε σε δευτερο αρμοδιο μηχανικο(πολιτικο, μηχανολογο,αρχιτεκτονα, κλπ) και να σας συνταξει και αυτος μια τεχνικη εκθεση.

Σε καθε περιπτωση το σωστο και ηθικο θα ηταν να ενημερωσετε τον δικο σας μηχανικο οτι θα προβειτε στις συγκεκριμενες κινησεις και καλο θα ηταν να ειναι παρων αυτος και ο τεχνιτης που εκανε την κατασκευη στα πλαισια της καλης και ανθρωπινης συνεργασιας. Το οποιο κοστος επισκευης προκυψει θεωρω οτι δεν ειναι απαγορευτικο (σε μια πλευρα του κτιριου σας παρατηρειται το φαινομενο?) για να βρεθει μια συνεναιτικη λυση και συμφωνια μεταξυ σας.

Εχετε υποψη οτι μπορει να μην χρειαστουν καν τεχνικες εκθεσεις και να επελθει επιτοπου συμφωνια.

Edited by pallaks
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις

@astrah

Θα το μεταφέρω στον μάστορα που έχει αναλλάβει τώρα την επισκευή. Εννοείται πως ο αρχικός μάστορας έχει φύγει από το έργο γιατί ήταν άσχετος και έκανε πολλές κακοτεχνίες

 

@Charkiolakis Kostas

Το κανάλι είχε πρόβλημα στην απορροή του κ πιθανόν ξεχείλιζε. Ανοίξαμε μια νέα υδρορροή μεγαλύτερης διατομής και πλέον δεν ξεχειλίζει αλλά το πρόβλημα δεν λύθηκε. Υπάρχει νέος στεγάς που ασχολείται με το πρόβλημα από κοντά όπως λέτε εδώ και ένα μήνα προσπαθώντας να δώσει λύση. Βλέπω ότι δυσκολεύεται για αυτό είπα να πάρω εγώ καμιά γνώμη ακόμα.

 

@pallaks

 

έχετε δίκιο πρέπει να απευθυνθώ στην εταιρεία. Ελπίζω να μπορούν να στείλουν κάποιον τεχνικό υπεύθυνο.

 

Ως προς το ηθικό μέρος εννοείται θα ενημερώσω τον μηχανικό μου. Δεν είναι όμως το μόνο πρόβλημα που έχω μαζί του, είμαστε σε ενοίκιο, θα έπρεπε να κατοικούμε στο σπίτι μας από τον περασμένο Ιούνιο (τον κάλυπτα κανονικά και τα χρήματα τα έχω μέχρι τελευταίο σεντ), κι ακόμα έχω ένα γιαπί με στέγη που μπάζει κ φυσικά δεν μπορεί να προχωρήσει τίποτα...  αλλά αυτό είναι μια άλλη συζήτηση... για όλα αυτά εχώ εγώ την ευθύνη της επιλογής του.

 

Σας ευχαριστώ όλους, μετά τις ενέργειες θα επανέλθω γράφοντας για το αποτέλεσμα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν μπορω να καταλαβω ακριβως τη λεπτομερεια της υδροροης οπως την ειδα απο κατω, αλλα:

 

1. Η κλιση της στεγης φαινεται μικρη

2. Το βαθος της υδροροης ομοιως μικρο.

 

Το καλυτερο που εχετε να κανετε ειναι να βγαλετε τα πανελ της οροφης και να μπουν με το σωστο τροπο.

Τωρα που μπορειτε, διοτι αν τελειωσει κτηριο.... τελος.

Με μαστιχες το προβλημα δε λυνεται.

Η υδροροη κανονικα γυριζει και κατω απο το πανελ  και μεταξυ πανελ και γυρισματος μπαινει ενα ειδικο σφαγιστικο αυτοκολλητο κορδονι.(δες φωτο)

 

Επισης οι χωνευτες υδροροες δεν ξερεις πως θα συμπεριφερθουν σε καμποσα χρονια, απο αποψη οξειδωσης, ασχετως αν ειναι γαλβανισμενες.

panel orofis.jpg

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση. Αυτό ακριβώς φοβόμουν ότι πρέπει να απαιτήσω να βγει το πανελ. Αυτό δεν θα αρέσει καθόλου στον μηχανικό-εργολάβο μου. Θα το επιδιώξω όμως με τη βοήθεια της παρασκευάστριας εταιρείας.

Το σχήμα που παραθέτετε έχει το πάνελ να προεξέχει μέσα στην υδρορροή ενώ σε εμάς είναι ένα πόντο μέσα, δηλ εκεί που αρχίζει το σχηματάκι στο 10 (το οποίο φαντάζομαι ότι είναι το στεγανωτικό κορδόνι)

post-102222-0-91699700-1516612388.jpg

 

Για την συμπεριφορά των υδρορροών μελλοντικά λόγω οξείδωσης τι πρέπει να κάνουμε δηλ; Με δεδομένο ότι από μέσα λόγω ψευδοροφής δεν θα έχουμε οπτική επαφή θα πρέπει να είμαστε διαρκώς μέσα στο άγχος μη τρυπήσουν;

 

 

Link to comment
Share on other sites

Στις εσωτερικές φωτογραφίες φαίνετε ότι η λαμαρίνα του καναλιού γυρνάει και κάτω από τα panel. Μπορεί να γυρνάει και να είναι χτυπημένο προς τα κάτω & σε συνδυασμό με το κόψιμο των panel να μπαίνουν νερά μέσα. Αν ισχύει κάτι τέτοιο, κατάλληλη μαστίχα θα μας έλυνε το πρόβλημα έστω με συντήρηση 5ετίας. Όλα αυτά όμως είναι εικασίες, για αυτό επιμένω ότι αν δεν το δεί κάποιος από κοντά δουλειά δεν γίνεται.

Τα κανάλια με γαλβανισμένη λαμαρίνα ξέρουμε πως θα συμπεριφερθούν. Η οξείδωση αρχίζει από την γωνία που πατάει η στράντζα. Λύσεις για την υγρομόνωση ή την προστασία υπάρχουν (από επαλειφόμενα μονωτικά, μέχρι εποξειδικές & πολυουρεθανικές βαφές ή και ασφαλτόπανα με επικάλυψη αλουμινίου).

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς τόσο η κατασκευάστρια εταιρία όσο και η προμηθεύτρια δεν μπορούν να στείλουν κάποιον τεχνικό υπεύθυνο, όπως μου είπαν σήμερα. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε αν καλέσω άλλον μηχανικό είτε κάνω την καταγγελία στο ΤΕΕ.

 

Η λύση που προτείνει ο στεγάς που ασχολείται τώρα είναι να μπει ένα φιλέτο λαμαρίνας όπως είπατε και εδώ κάποιοι είτε:

Α (μπλε) μέσα στον αφρό,

είτε

Β (κόκκινο) κάτω από το πάνελ μεταξύ αυτού και της υδρορροής

post-102222-0-61021500-1516658209.jpg

 

@terry

πιστεύετε πως πρέπει να βγεί το πάνελ και να ξανατοποθετηθεί (το ίδιο πανελ) 3 εκ πιο κάτω; Αυτό δεν θα δημιουργήσει κενό στην άλλη πλευρά; Ή εννοείτε να το πετάξουμε και να βάλουμε νέο;

 

@Charkiolakis Kostas

αυτές τις παρεμβάσεις στις υδρορροές εννοείτε να  απαιτήσουμε να γίνουν τώρα ώστε να μην έχουμε μελλοντικά προβλήματα. Μπορείτε να προτείνετε κάτι συγκεκριμένο ή θα θεωρηθεί διαφήμιση;

Link to comment
Share on other sites

ΙΣΩΣ κανει δουλεια το Β, αλλα αν εχεις βιδες στην ακρη δε θα περναει η λαμαρινα.

Γενικα διαφωνω με το συναδελφο που αναφερεται  σε μαστισες καθε 5 χρονια. Δεν ειναι λυση αυτη.

 

Η στεγη ειναι μονοριχτη?

Α ναι, τοτε βγαινει το πανελ, κατεβαινει πιο χαμηλα και στην αλλη ακρη μπαινει ενα μεγαλυτερο ειδικο τεμαχιο.

 

Σε καθε περιπτωση η υδροροη δεν εχει αρκετο βαθος.

Σε περιπτωση βροχης, αν ξεχειλισει θα μπουν ολα τα νερα μεσα.

 

ΥΓ. Γιατι καλε μου ανθρωπε πηγες σε μεταλλικη κατοικια? Τη διαφορα στην τιμη θα ειχες, με το συμβατικο? (μαλλον καμια)

 

ΥΓ2. Τα λατρευω τα μεταλλικα, αλλα πρωτα πρεπει να λυσουμε πολλα θεματα πριν τα επιλεξουμε.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Η στέγη είναι μονόριχτη. Οπότε θα ζητήσω να το κατεβάσουμε.

 

Το μεταλλικό το επιλέξαμε μετά από πρόταση του μηχανικού κυρίως για το κόστος. Υποτίθεται ότι έχω διαφορά στην τιμή. Τι να πω;

Ποια είναι τα πολλά θέματα προς επίλυση; Μπορείτε να αναφέρετε συνοπτικά μερικά για να ξέρω αν τα λάβαμε υπόψη ή για να προβλέψουμε τη συνέχεια;

Link to comment
Share on other sites

Αν η λαμαρίνα γυρίζει κάτω από τα panel ώστε να υπάρχει πάτημα για να δημιουργηθεί αρμός και αν το νερό που μπαίνει είναι λίγο, κοινώς μπαίνουν σταγόνες που «γλύφουν» το panel και δεν ξεχειλίζει το κανάλι, τότε λύση με μαστίχα θα δουλέψει. Το οτι ανα 5ετια θα χρειάζεται αντικατάσταση είναι αναπόφευκτο, αλλά δεν είναι και τραγικό. Σε τέτοιες περιπτώσεις καλό είναι να λειτουργούμε προληπτικά. Αν δεν θέλουμε μαστίχες κτλ. μπορεί να μπει και λάστιχο τύπου SIP αρμοκάλυπτρων.

@nikoskons ως προς τις λύσεις που σας πρότειναν: αν γίνει η α θα πρέπει να σφραγιστούν όλες οι τρύπες & ματισεις των panel ώστε να μην κυκλοφορεί καθόλου νερό ενδιάμεσα. Αν είναι να κάνετε κατι τέτοιο μπορείτε να αποφύγετε την λαμαρίνα και να μονωσετε το κανάλι μέχρι και πάνω από τα panel με επαλειφόμενο οπλισμένο ή με ασφαλτόπανο με επικάλυψη αλουμινίου.

Αν γίνει η β που είναι θεωρητικά πιο σωστή, πάλι ανα 5ετια θα χρειάζεται συντήρηση-αντικατάσταση μιας και η λαμαρίνα που θα βάλετε θα σαπίσει. Οπότε αν καταλήξετε σε αυτή την λύση είτε φροντίστε για την προστασία της λαμαρίνας πριν την βάλετε είτε προτιμήστε διατομή αλουμινίου.

 

Επίσης το τι μπορείτε να απαιτήσετε να γίνει εξαρτάται από την συγγραφή υποχρεώσεων που έχετε και από την συμφωνία που έχετε κάνει.

Edited by terry
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.