Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Ιστορικό χαμηλό για τη λιγνιτική παραγωγή στη χώρα


Engineer

Recommended Posts

Η μεγάλη μείωση της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση της τιμής του φυσικού αερίου η οποία κατέστησε συμφέρουσα την ηλεκτροπαραγωγή από αέριο, τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για τους ιδιώτες.

 

 

Ιστορικό χαμηλό ρεκόρ κατέγραψε το 2016 η λιγνιτική παραγωγή της ΔΕΗ, καθώς μειώθηκε κατά 23,3% στις 4.520 GWh, ενώ το μερίδιο παραγωγής ηλεκτρισμού της ΔΕΗ στο διασυνδεδεμένο σύστημα έπεσε για πρώτη φορά κάτω από το 50%, στο 47,6% από 55,2% του 2015.

 

Η μεγάλη μείωση της λιγνιτικής ηλεκτροπαραγωγής οφείλεται κατά κύριο λόγο στην πτώση της τιμής του φυσικού αερίου η οποία κατέστησε συμφέρουσα την ηλεκτροπαραγωγή από αέριο, τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για τους ιδιώτες, οι οποίοι αύξησαν το μερίδιο τους στην αγορά.

 

Έτσι η ΔΕΗ, στην παραγωγή και τις εισαγωγές ηλεκτρισμού κάλυψε το 54,5% της συνολικής ζήτησης το 2016 (51,3% στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα), έναντι 63,4% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό το 2015 (61,2% στο Διασυνδεδεμένο Σύστημα).

 

Το 2016 η τιμή του φυσικού αερίου μειώθηκε κατά 35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος ενώ από την 1η Ιουνίου του 2016 καταργήθηκε και ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης του φυσικού αερίου για ηλεκτροπαραγωγή.

 

Πηγή: http://www.businesse...ηλεκτροπαραγωγή

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.