Μετάβαση στο περιεχόμενο

Υπογράφηκε η ΚΥΑ - Ποιοι επαγγελματίες υποχρεούνται να εγκαταστήσουν POS εντός τριμήνου


Engineer

Recommended Posts

Το παρακάτω που θα γράψω ήμουν σε δίλημμα αν έπρεπε να το γράψω στο παρόν νήμα ή στο νήμα με τα "Αστεία - Ανέκδοτα (σχετικά και μη...)". Είπα λοιπόν να το γράψω στο παρόν νήμα.

"Eνα κάρο" επιχειρήσεις (ΑΕ,ΕΕ, ... επαγγελματίες κλπ) έχουν υποχρεωθεί να δέχονται πληρωμές με πιστωτικές ή/και χρεωστικές κάρτες όλων των τραπεζών με την χρήση pos.

Το "παράδοξο" ποιο είναι ?

Ότι υπάρχουν κάποιες μεγάλες ... ΑΕ....πολύ μεγάλες (ολες βάσικα) , οι οποίες δεν έχουν υποχρεωθεί να δέχονται πληρωμές με  πιστωτικές ή/και χρεωστικές κάρτες όλων των τραπεζών.

Ποιές είναι αυτές οι ΑΕ ?
!!! Οι ίδιες οι τράπεζες !!!

Π.χ. έστω ότι θέλω να πληρώσω τον λογαριασμό του τηλεφώνου. 
Μπορώ λοιπόν να πάω στον πάροχο, στο ταμείο, να δώσω την χρεωστική ή την πιστωτική μου κάρτα π.χ. της Πειραιώς, της ΕΤΕ, ... --ανεξάρτητα λοιπόν της τράπεζας που την έχει εκδόσει-- και να πληρώσω τον λογαριασμό.

Ερωτάω:

Μπορώ να πάω στο ταμείο, στην ΕΤΕ και να δώσω την πιστωτική ή την χρεωστική μου κάρτα της Πειραιώς ή άλλης τράπεζας (πλην της ΕΤΕ) και να πληρώσω ?

Απαντάω:

Οχι. Την χρεωστική άλλης τράπεζας δεν την δέχονται. Την πιστωτική άλλης τράπεζας ομοίως.

Τι σου λένε στο ταμείο... Πάνε στο μηχάνημα ... έξω ... με την χρεωστική ή την πιστωτική κάρτα της άλλης τράπεζας ... κάνε ανάληψη το ποσό ...(φάε και το 2,5€ λόγω ΔΙΑΣ) ... πάρε τα μετρητά ... έλα στο ταμείο και πλήρωσε ... (και φάε και την προμήθεια για την πληρωμή ... με μετρητά).

 

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 42
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

(Off topic) Web Banking αυστηρά (ως εδώ γνωστό) και πρόσεξε το εξής : πληρωμή στις πλατφόρμες των ίδιων των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΠΑ Αττικής κ.λπ.) ή άλλων παρόχων (OTENET κ.λπ.). Οπότε, έχεις γλυτώσει και τα σούρτα-φέρτα αλλά και τις διάφορες προμήθειες ηλεκτρονικών συναλλαγών (0,30Ε π.χ. που χρεώνει η ΕΤΕ για πληρωμή λογαριασμών). Προφανώς δεν υπάρχει και κανένα valeur, αφού η κάθε πλατφόρμα ενημερώνεται άμεσα. Οπότε, τους συνδέεις με Κάιρο και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Μοναδική προϋπόθεση να φτιάξεις λογαριασμό σε κάθε πλατφόρμα.

(off topic closed)

Edited by Directionless
Link to comment
Share on other sites

Αυτό κάνω (με προπληρωμένη, γενικά δεν εμπιστεύομαι να δίνω Online στοιχεία πλην της prepaid ή μέσω Paypal Που είναι συνδεδεμένη η prepaid.

Απλά είπα σήμερα επειδή είχα πάει για κάποια δουλειά στην τράπεζα και το συζητούσαμε εκεί με κάποιον φίλο είπα να γίνω λίγος ... έως αρκετά .... σπαστικός στο ταμείο !!!!! από περιέργεια !!!! και το ωραίο είναι ότι άρχισαν να λένε κι άλλοι που ήταν δίπλα όταν πήγα να κάνω τέτοια συναλλαγή ... γιατί δεν γίνεται ενώ στο ..κρεοπωλείο...  μπορούν .... και στην πηγή του ...κακού ...δεν μπορούν ....

Ζωντάνεψα την τράπεζα !!!!!

Edited by georgegaleos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.