Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Χαρακτηρισμός οδού


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα! Μήπως ξέρει κάποιος εάν οι δασοαγροτικοί δρόμοι (έτσι τον χαρακτηρίζει το χαρτί της έγκρισης από το δασαρχείο) που έχουν διανοιχτεί με έγκριση του Δασαρχείου και δαπάνη του ενδιαφερόμενου πριν το 1985, στην συγκεκριμένη περίπτωση το 1983, και βρίσκονται εντός οικισμού <2000 του 85, μπορεί να δώσει στο γεωτεμάχιο που εφάπτεται σε αυτόν οικοδομησιμότητα?????

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 81
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

ο χρόνος δημιουργίας του δρόμου είναι πρίν το επίμαχο διάταγμα του 1985 κατά την γνώμη μου τότε δεν απαγορευόταν αλλά

σύμφωνα με τις εγκυκλίους 1/2010 και 3/2010 δεν χορηγούνται άδειες χωρίς πολλές διευκρινίσεις

όμως εδώ υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό

απο 1983 ως σήμερα έχουν περάσει 28 χρόνια

χρησικτησία αποκτά και το δημόσιο και ό δήμος

παρά τις βεβιασμένες παραπάνω εγκυκλίους ο δρόμος είναι κοινόχρηστος ????

και αφού απαγορεύεται με βάση την απόφαση του ΣτΕ η παραχώρηση σε κοινή χρήση

μπορει να διεκδικηθεί με τακτική ή έκτακτη χρησικτησία απο πλευράς δήμου?????

 

τα ξαναλέμε

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. Φαντάζομαι το ότι υπάρχει κτίσμα προ του 55 με άδεια επισκευής του από την κοινότητα το 1981 δεν αλλάζει κάτι!!!!

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
συνάδελφε gio

 

οι αγροτικοι δρομοι εχουν ορισμο μονο στο Π.Δ 25/28-11-1929

αν ο αγροτικος δρομος δεν τεκμηριωνεται απο συμβολαια,στοιχεια κτηματολογιου,αεροφωτογραφιες η τελεσιδικες δικαστικες αποφασεις για το χρονο δημιουργιας και επιπροσθετα δεν υπαρχει βεβαιωση κοινοχρησιας απο τον οικειο ΟΤΑ μαλλον ειναι ιδιωτικος

 

καλησπέρα,

επειδή έχω ένα σχετικό θέμα ήθελα να κάνω μία ερώτηση μήπως μπορέσει κάποιος πιο έμπειρος να με βοηθήσει.

αν συμβόλαιο του 2009 αναφέρει το δρόμο ως αγροτικό, το προηγούμενο συμβόλαιο του 1942 τον αναφέρει απλά σαν δρόμο, στο κτηματολόγιο και στο τοπογραφικό 1:5000 του ΓΥΣ φαίνεται ο δρόμος, τί άλλα δικαιολογιτικά θα πρέπει να βρω για να δείξω πως πρόκειται για αγροτικό δρόμο προ του

΄23; απ΄ότι καταλαβαίνω δεν αρκούν αυτά που έχω, η΄αρκούν;

 

ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ!

αν υποθέσουμε ότι αναφέρεται σε παλαιότερα συμβόλαια σαν αγροτικός, είμαστε καλυμένοι, η΄πρέπει να βρώ δικαστική απόφαση για την χρονολογία δημιουργίας και βεβαιωση κοινοχρησιας απο τον ΟΤΑ ;

Link to comment
Share on other sites

Κανονικα και μεχρι τελους 2010 ο αγροτκος δρομος αναγνωριζοταν σαν κοινοχρηστος προυφισταμενος του 23 μα εποφαση Νομαρχη (κατοπιν θετικης εισηγησεως απο το ΣΧΟΠ).Για την αποφαση αυτη χρειαζοτανε τα παλια συμβολαια που να τον ελεγαν δρομο (δε χρειαζεταιι παραπανω χαρακτηρισμος).Αυτο που δεν ξερουμε τωρα (δεν εχουν ενημερωσει) ειναι ποιος αντικαθιστα την αποφαση Νομαρχη (ο περιφεριεαρχης μηπως?)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλημέρα και καλό μήνα.

Έχω την περίπτωση ενός οικοπέδου εξολοκλήρου εντός οικισμού<2000 κατοίκων και πρόσωπο σε δρόμο (αδιέξοδο) μεταβλητού πλάτους από 3.70-4.30μ.. Στο π.δ. του '93 της οριοθέτησης του οικισμού δεν εμφανίζεται ο συγκεκριμένος δρόμος και από ερώτησή μου στην αρμόδια πολεοδομία δεν υπάρχουν και τίτλοι γειτονικών ιδιοκτησιών που να τον παραχωρούν σε κοινή χρήση. Στο συμβόλαιο του πελάτη μου, το οποίο είναι του 1952, αναφέρονται μόνο 4 όμοροι χωρίς αναφορά σε κάποια πρόσβαση στο ακίνητο.

Για την σύνταξη της 651 αναφέρω απλά άρτιο (είναι οκ) και μη οικοδομήσιμο το οποίο θα καταστεί οικοδομήσιμο μετά την αναγνώριση της οδού ως δημοτικής? Είμαι κάπου λάθος, μου διαφεύγει κάτι?

Link to comment
Share on other sites

Αρχικά από ότι φαίνεται στο συμβόλαιο του πελάτη σου του 1952 ο δρόμος δεν είναι νομίμως υφιστάμενος, αλλά αποτελεί ιδιοκτησία.Μπορείς να ζητήσεις τα συμβόλαια των ομόρων, και μέσα από αυτά ίσως να μπορέσεις να βγάλεις κάποια άκρη για το ιδιοκτησιακό. Επίσης, μπορείς να κινήσεις τη διαδικασία για το χαρακτηρισμό του δρόμου ως κοινόχρηστο, λόγω της ύπαρξής του προ του 1923, αν βέβαια αυτό μπορεί να αποδειχθεί.

Link to comment
Share on other sites

Τα συμβόλαια τα έχω ζητήσει, απλά δε τα έχω πάρει ακόμη στα χέρια μου. Για να αποδειχθεί προ του 1923 δε νομίζω ότι γίνεται. Ευχαριστώ για την απάντησή σου.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.