Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Aνέγερση (αυθαίρετου;) κτίσματος 36τμ σε δώμα διώροφου.


κωνσταντίνα1

Recommended Posts

γεια σας, χρειάζομαι επειγόντως την βοήθεια σας.δεν είμαι μηχανικός αλλά προσπαθώ να βρω μια άκρη σε ένα κτισμα που θέλω να φτιάξω προτού καταφύγω στην πολεοδομία. ζω σε διαμέρισμα πρώτου ορόφου, διώροφου οικογενειακού κτίσματος (3 διαμερίσματα- ισόγειο, πρώτος, δεύτερος) που είναι όμως σε οικόπεδο εξ αδιαιρέτου. από όσο γνωρίζω τα οικοδομήσιμα τετραγωνικά έχουν εξαντληθεί. ο διπλανός δεν έχει πρόβλημα. υπάρχει κάποιος τρόπος/ παραθυράκι αν θέλετε που θα μπορούσα να φτιάξω στην ταράτσα ένα κτίσμα 36 τμ με κεραμοσκεπή? πχ μήπως χρήση αποθήκης? επίσης αν δεν μπορώ να βγάλω άδεια, τι γίνεται αν το φτιάξω και με καρφώσουν? πληρώνω απλά πρόστιμο ή ενδέχεται να μου πουν να το γκρεμίσω? για τι μέγεθος πρόστιμου μιλάμε? και πως μπορώ να το υπολογίσω? υπάρχει και τρόπος νομιμοποίησης του?

 

σας παρακαλώ βοηθήστε με

ευχαριστώ πολύ

Link to comment
Share on other sites

Έστω ότι προτίθεσαι να το κατασκευάσεις (και δεν το κατασκεύασες ακόμη).

Αν είναι έτσι όπως το λες (δηλ. έχει εξαντληθεί ο Σ.Δ.) δεν μπορεί να εκδοθεί οικ. άδεια. Δεν υπάρχει παραθυράκι. Δεν νομιμοποιείται.

Υπάρχουν τσουχτερά πρόστιμα: ένα πρώτο που λέγεται "πρόστιμο ανέγερσης" (περίπου 800Ε/τ.μ.) εφάπαξ και ένα δεύτερο που λέγεται "πρόστιμο διατήρησης", το 50% του πρώτου αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με ανατοκισμό για κάθε χρόνο έως ότου το κατεδαφίσεις από μόνη σου ή το νομιμοποιήσεις με μια μελλοντική Νομοθεσία (αν ποτέ υπάρξει!).

Και κάτι ακόμη: η αντοχή του υφιστάμενου κτίσματος που θα φέρει τα φορτία της προσθήκης δεν σε ενδιαφέρει? Ποιος αποφασίζει γιαυτό???

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ με camelot.

αν νομίζεις ότι θα προχωρήσεις παράνομα στην κατασκευή αδιαφορώντας για τυχόν πρόστιμο

τότε μαζί σου.

 

πρέπει όμως να πας σε πολιτικό μηχανικό να ελέγξει στατική επάρκεια του υφισταμένου και

να σου υποδείξει πως θα γίνει η ανοικοδόμηση του αυθαίρετου.

Link to comment
Share on other sites

Γιατι ρε παιδια παλι στα παρανομα; (αν δεν υπαρχει υπολοιπο σ.δ.)

Ολοι τρεχουμε για μικροπαρανομιες και μετα οταν ερθει η ωρα να μπει το προστιμο φωναζουμε και σιχτιριζουμε την ωρα που το καναμε ή που μας επιασαν.

 

κωνσταντίνα1 Θα σου ελεγα να μην το κανεις αν δεν εισαι σιγουρη οτι εισαι νομιμη. τοσο πολυ αναγκη υπαερχει απο 36ακριβως τετραγωνικα!!!;;;

Στην αποληξη του κλιμακοστασιου δεν υπαρχει εισοδος για την ταράτσα;

Link to comment
Share on other sites

Το βασικότερο είναι το υπόλοιπο δόμησης. Υπάρχει? Για να μάθετε να πάτε στην Πολεοδομία, να ζητήσετε τα σχέδια και (εφόσον δεν ξέρετε πώς να τα υπολογίσετε και δε θέλετε να πάτε σε μηχανικό για μια απλή ερώτηση) ρωτήστε κάποιον υπάλληλο να σας πει.

 

Αν δεν υπάρχει υπόλοιπο είστε παράνομη και δε θα βρείτε εδώ ούτε συμπαράσταση ούτε υποστήριξη ούτε συμβουλή.

 

...κλείδωσα...

Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.