Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Συμπυκνώματα ή διαρροή; (και μία μήνυση)


Homer

Recommended Posts

Θα ήθελα συμβουλές στο παρακάτω θέμα:

Υπάρχει υγρασία στο διαμέρισμα από κάτω μου και θα ήθελα να το λύσω τεχνικά και νομικά.

Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι είναι υγρασία από συμπύκνωση, δέχομαι όμως να ψάξω κιάλο και την παραμικρή πιθανότητα να είναι διαρροή και να το λύσω. Το θέμα είναι ότι η γειτόνισσα-γιατρός με αντιμετωπίζει με άθλιο τρόπο, φωνές, προσβολές και χειρονομίες και πλέον μήνυση. Επιπλέον δεν με αφήνει να κάνω δοκιμές με χρωματιστό νερό να δούμε αν κάνει χρωματιστή στάμπα στο ταβάνι της.

Πρόκειται για μια στάμπα 35-40 περίπου εκατοστών στο ταβάνι υπνοδωματίου κοντά στην γωνία με τον τοίχο της τουαλέτας.

Όλα αυτά που μου δείχνουν ότι είναι υγρασία από συμπύκνωση είναι ότι:

 

1) Επί 10 λεπτά που "μου έκανε την χάρη" να με αφήσει να το δω δεν έπεσε ούτε μία σταγόνα. Αν ήταν όμως από διαρροή στην παροχή έστω και μικρή αυτή θα υπήρχε 24ώρες το 24ωρο. Είδα όμως αλλοιώσεις στο χρώμα στην στάμπα και ίσως ήταν κάπως νωπή.

2) Η στάμπα δεν είναι καν κάτω από την τουαλέτα αλλά πάνω είναι το υπνοδωμάτιο μου και πίσω από τον κάθετο τοίχο του υπνοδωματίου μου υπάρχει η μπανιέρα. Αν υπήρχε βλάβη στο σιφόνι της μπανιέρας θα έπρεπε να τρέχουν πολλά νερά την ώρα του μπάνιου αλλά δεν τρέχει ούτε σταγόνα παραπάνω. Επίσης στην μέθοδο να ρίξουμε χρωματιστό νερό για να δούμε αν υπάρχει έστω και μικρή διαρροή (πράγμα που το κάνουν και οι υδραυλικοί) μου απάντησε ότι είναι βλακεία και να κάνω ότι θέλω αλλά όχι στο ιατρίο δοκιμές. Με έστειλε να ξηλώσω την μπανιέρα και αν δεν είναι αυτή να ψάξω στο διαμέρισμα μου να δω τι είναι!!!

3)Στην ερώτηση μου αν υπήρχε μούχλα πριν το βάψει απάντησε καταφατικά, πράγμα που συνοδεύει κυρίως την υγρασία συμπύκνωσης.

4)Έχασα μία μέρα ξηλώνοντας την βρύση του μπάνιου να δω για σιγουριά αν υπάρχει η συχνά ύπουλη διαρροή στα Ζ στις ενώσεις πίσω από τα μεταλλικά πιατάκια της βρύσης, αλλά η κάνναβη ήταν τελείως ξερή και δοκίμασα και με πίεση χωρίς τα πιατάκια. Άλλη αιτία ύπουλης διαρροής είναι το σπασμένο σιφόνι κάτω από την μπανίέρα (ο από πάνω γείτονας μου σε άλλη πολυκατοικία πήγε να το ξεβουλώσει με σουβλί το δικό του και το τρύπησε, βροχή τα νερά) αλλά ούτε παραπάνω νερό τρέχει όταν ο ενοικιαστής που μένει εκεί κάνει μπάνιο, ούτε με άφησε να ρίξω χρωματιστό νερό.

5) Υγρασία συμπύκνωσης και μούχλα έχω και εγώ (ο ενοικιαστής μου καλύτερα) στο ίδιο δωμάτιο αλλά δεν είναι στο ταβάνι και είναι και σε μέρη άσχετα με τον τοίχο που συνορεύει με το μπάνιο και 1μ ψηλά, πίσω από έπιπλα. Δεν φαίνεται υγρή στάμπα εκεί αλλά έχει αλλοιωθεί μόνο το χρώμα και υπάρχουν διάσπαρτα στιγματα μούχλας.

6)Επίσης τον φωταγωγό στον οποίο βλέπει το παράθυρο των μπάνιων, τον έχει κλείσει η ιδιοκτήτρια όπου νοικιάζει η γιατρός, για να χτίσει παράνομο επιπλέον όροφο και έτσι δεν παίρνει φρέσκο αέρα και ηλιακό φως αλλά οδηγεί (ο φωταγωγός) σε κοινόχρηστο κλειστό χώρο πριν την πόρτα της ταράτσας και απλώς αφήνουν την πόρτα της ταράτσας μισάνοιχτη να μπαίνει και λίγος αέρας!!! Ξέρω ότι υγρασία στο μπάνιο μπορεί να κάνει προβλήματα και αλλού στο διαμέρισμα αν δεν αερίζεται καλά.

7) Δεν είδα κηλίδες αλάτων στο ταβάνι της, πράγμα που το κάνει συνήθως η υγρασία από διαρροή.

8 ) Ως ιατρείο το έχει κλειστό πολλές ώρες και δεν αερίζεται και είναι και ισόγειο σχεδόν.

 

Αφού δεν ήθελε να συνεννοηθεί παρά να με προσβάλει και λέει "γκρέμισε το μπάνιο σου, δεν με νοιάζει, και βρες τι είναι" της είπα να φέρει υδραυλικό αφού αυτή επιμένει ότι είναι από εμένα, και αν το αποδείξει ότι φταίω εγώ θα τον πληρώσω και για την διάγνωση και για να το φτιάξει. Η ίδια δεν ήθελε να ρίξει ούτε μια ματιά στο σπίτι μου ότι όλα είναι καλά. Αν ξηλώνω μπανιέρες και παραπονιέται μετά πάλι για την υγρασία (αν είναι συμπύκνωσης) μετά προφανώς δεν θα με αποζημιώσει και ήδη λέει "ξήλωνε και γκρέμιζε μέχρι να το βρεις και μην με ενοχλείς με δοκιμές"!

Υπάρχει μήπως κάμερα που να βλέπει χωρίς να γκρεμίσω τοίχους διαρροές; Μηχάνημα ίσως που χρωματίζει το νερό και στην παροχή; Κάμερα να βλέπει μέσα από τοίχο από που είναι η διαρροή; Κανένας σίγουρος έλεγχος για να δούμε αν η υγρασία (δεν ξέρω αν μαζεύετε και σταγόνα γιατί δεν είδα καμία σταγόνα (την σκούπισε πριν λέει)) στο ταβάνι είναι συμπύκνωμα ή όχι (προφανώς αν είναι συμπύκνωμα δεν θα περιέχει άλατα και βαρέα μέταλλα καθόλου).

 

Αφού με έδιωξε κακήν-κακώς και με μούντζες επανέρχεται τηλεφωνικώς με απειλή μήνυσης. Δεν θα ήταν άτοπο να γκρεμίζω οτιδήποτε, πχ τοίχος μπανιέρας και αν δεν βρω τίποτα να την έχω να παραπονιέται και αν απειλεί πάλι με μήνυση; Οπότε ίσως να πληρώσω από τώρα εξειδικευμένο μηχανικό να το φτιάξει ή αν όντως είναι συμπυκνώματα οπότε θα μηνυθώ (αφού η υγρασία θα συνεχίσει να υπάρχει) να έχω την υπογραφή του και κατάθεσει ως μαρτυρία; Μπορεί ένα συνεργείο υδραυλικών να κάνει μη καταστροφικές δοκιμές για διαρροή και να υπογράψει υπεύθυνα τί είναι;

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Πάντως υπάρχουν εξειδικευμένα συνεργεία γι' αυτήν την δουλειά και με κάμερες. Μπορούν να επισκευάσουν και χωρίς να γκρεμίσουν μερικές φορές. Στον παρακάτω σύνδεσμο έχει αρκετά σχετικά βίντεο και δεν τον βάζω για διαφήμιση

http://technojet.gr/video/

 

 

(έψαξα στο Google για εντοπισμός διαρροών ή εντοπισμός κρυφών διαρροών και βρήκα τις εξειδικευμένες εταιρείες ή μηχ. μηχανικούς)

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει μια περίπτωση να "γλύφει" το νερό στη μπανιέρα εκεί που ακουμπάνε τα πλακάκια. Πέρασε ένα νέο στρώμα σιλικόνης γύρω γύρω στην μπανιέρα μήπως είναι από εκεί. 

Link to comment
Share on other sites

Πριν διαβάσω την απάντηση του jimevi13 έτυχε και διάβασα κάτι σχετικά από τον stavrosa και aithilenio στον παρακάτω σχετικό σύνδεσμο

 

http://www.michanikos.gr/topic/30765-%CE%A5%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B5%CE%B9-%CF%84%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%82-%CE%B5%CE%BD%CF%84%CE%BF%CF%80%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%8D-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%81%CF%81%CE%BF%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CE%B4%CF%8E/

 

Τους ευχαριστώ και του τρεις. Χωρίς την βοήθεια τους ίσως και υδραυλικός να μην το έβρισκε. Αφού λοιπόν άρχισα να ψάχνω γύρω-γύρω από την μπανιέρα για αρμούς με τρύπες αλλά και γύρω στα πλακάκια με ρώτησε ο ενοικιαστής "τί κάνω" και αφού του απάντησα μου είπε ότι και κάτω στην σκοτεινή γωνία όπου περνά η αποχέτευση της τουαλέτας υπάρχει λίγο σπασμένο πλακάκι και κάτω και πλάγια. Έβαλα το χέρι μου και ο σωλήνας αποχέτευσης ήταν υγρός από κάτω, επίσης έγλειφε τον σωλήνα και έπεφτε και μέσα στο άνοιγμα. Επειδή δεν έχει πίεση εκεί ο σωλήνας έκανα δοκιμή με το καζανάκι και άρχισαν να πέφτουν λίγες σταγόνες στην κρυφή γωνία μέσα που βρίσκει σοβά και όχι πλακάκι. Το περίεργο είναι ότι η τουαλέτα είναι ακόμα πιο μακρυά από την μπανιέρα σε σχέση την υγρασία με μούχλα ~35εκατοστών στον κάτω όροφο. Δηλαδή η οριζόντια απόσταση μεταξύ μικρής τρύπας στο πλακάκι και υγρασίας στο δωμάτιο του κάτω ορόφου είναι σχεδόν 2 μέτρα, ενώ η κάθετη απόσταση της πλάκας πατώματος που διανύει το νερό πρέπει να είναι μόλις 30 εκ αν δεν κάνω λάθος!!! Φυσικά θα φτιάξω την διαρροή και θα βουλώσω (ακριλικό στόκο; την τρύπα στο πλακάκι και αν σταματήσει μετά η υγρασία κάτω θα ήταν από αυτό.  Ο ενοικιαστής που ζει εκεί ούτε το ήξερε και δεν έκανε τον κόπο να βάλει το χέρι του εκεί. Και μάλιστα πρέπει να ρίχνουμε και νερό στην τουαλέτα παράλληλα για καλή δοκιμή.

 

Αν είναι αυτό, να διανύει 2 μέτρα οριζόντια απόσταση πέφτοντας μόλις 30 εκατοστά είναι μεγάλη σπαζοκεφαλιά. Και δεν υπάρχει και τρύπα  στον σοβά εκεί για σωλήνα, η μπανιέρα είναι πιο κοντά ....

 

 

"O stavrosa έχει απόλυτο δίκαιο....
Όταν υπάρχουν υγρασίες γύρω από την μπανιερά το 90% οφείλετε από τους αρμούς...
Εχω δεί δεκάδες τέτοιες περιπτώσεις αλλά φανταζόμουν ότι ο υδραυλικός θα το είχε κοιτάξει...
Είναι τό πρώτο πράγμα που κοιτάμε."

Edited by Homer
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 Επίσης το σιφόνι δαπέδου φαινόταν στεγανό αλλά είχε υποστεί ζημιές από τον ενοικιαστή. Είχε σπάσει την σχάρα (ο χώρος είναι μικρός και το πατούσαμε έλεγε!) και την είχε βγάλει τελείως.μαζί με το τετράγωνο όπου κουμπώνει η κυκλική σχάρα. Κοίταξα την στεγανότητα μέσα του σιφονιού δαπέδου, έβαλα στεγανωτική κόλλα σε ένα μικρό σπάσιμο και καινούργια μεταλλική σχάρα από πάνω. Και το σιφόνι όμως είναι μακριά από την υγρασία στον κάτω όροφο (1,5μ περίπου). Θα κοιτάξω και το σιφόνι του νιπτήρα που μπαίνει μέσα στον τοίχο. Αν έριξε μέσα κανένα δυνατό αποφρακτικό ίσως να του έκανε ζημιά. Θα έπεφταν σταγόνες όμως κάτω όταν έτρεχε πολύ η βρύση. Έριξα ήδη 2 κουβάδες χρωματιστό νερό και δεν βγήκε τίποτα από κάτω. Ίσως θέλει να αφήσω την βρύση να τρέχει 10 λεπτά για να πέσει καμιά σταγόνα αν είναι από αυτό.

 

Πάντως στην απορία μου αν μπορεί ένα εξειδικευμένο συνεργίο ή μηχανικός να μου δώσει γραπτή απάντηση για το τι φταίει που μπορώ να χρησιμοποιήσω δικαστικώς, βρήκα μία απάντηση εδώ:

 

"Νομίζω ότι για να βγάλεις άκρη μέσα από το φόρουμ για τα αίτια του προβλήματος είναι πολύ δύσκολο. Εγώ στη θέση σου θα απευθυνόμουν για αυτοψία από πραγματογνώμονα από το ΤΕΕ μιας και σε περίπτωση δικαστηρίου αυτό μετράει."

 

http://www.michanikos.gr/topic/4175-%CE%BC%CE%BF%CF%8D%CF%87%CE%BB%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%B9%CF%87%CE%BF%CF%80%CE%BF%CE%B9%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%AF%CE%B1-%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%84%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CF%85%CE%BC%CF%80%CF%85%CE%BA%CE%BD/page-9

Edited by Homer
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.