Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Στη λιανική πώληση ρεύματος από σήμερα τα ΕΛΤΑ


Engineer

Recommended Posts

Στη διάθεση των καταναλωτών ηλεκτρικού ρεύματος που θα επιλέξουν να μειώσουν το λογαριασμό τους είναι από σήμερα, Δευτέρα 24 Απριλίου 2017, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

 

Οι πρώτοι πελάτες πανελλαδικά που υπέγραψαν σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι η Πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας κυρία Ευφροσύνη Σταυράκη, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Ιωάννης Ζαρολιάγκης και ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων Ταχυδρομικών – ΠΟΣΤ, κ. Γιώργος Βασιλόπουλος, νωρίς το πρωί στο Κεντρικό Ταχυδρομείο της Αθήνας. Αντίστοιχες αιτήσεις υπέγραψαν και κατέθεσαν στις κατά τόπους Περιφερειακές Διευθύνσεις των ΕΛΤΑ οι Περιφερειακοί Διευθυντές και οι Διευθυντές Καταστημάτων.

 

Η χρέωση για τους λογαριασμούς ρεύματος για τα νοικοκυριά είναι 0,0860 ευρώ ανά κιλοβατώρα, για κατανάλωση μέχρι 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο.

 

Για νοικοκυριά με μεγαλύτερη κατανάλωση, η χρέωση είναι 0,0840 ευρώ ανά κιλοβατώρα, η χαμηλότερη της αγοράς και 18% φθηνότερη από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

 

Όπως σημειώνουν τα ΕΛΤΑ, η χαμηλότερη τιμή της αγοράς γίνεται ακόμα χαμηλότερη όταν ο καταναλωτής εξοφλεί εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς του, οπότε η επιπλέον έκπτωση είναι 10% και οι χρεώσεις διαμορφώνονται σε 0,0774 ευρώ ανά κιλοβατώρα και 0,0756 ευρώ ανά κιλοβατώρα για καταναλώσεις πάνω από 2.000 κιλοβατώρες ανά τετράμηνο. Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.

 

Για τους επαγγελματίες καταναλωτές με μικρές εγκαταστάσεις (Γ21 π.χ. γραφεία, μικρά καταστήματα) η χρέωση είναι 0,0910 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 10,5 % φθηνότερα από την αντίστοιχη χρέωση της ΔΕΗ.

 

Για επαγγελματίες με μεγαλύτερες εγκαταστάσεις (Γ22 π.χ. μεγάλα εμπορικά καταστήματα, βιοτεχνίες) η χρέωση ενέργειας είναι 0,0750 ευρώ ανά κιλοβατώρα, δηλαδή 9,2% φθηνότερα από τη ΔΕΗ. Επιπλέον, στη συγκεκριμένη κατηγορία καταναλωτών, η χρέωση ισχύος είναι 0,750 ευρώ ανά kW, δηλαδή 32% φθηνότερα από τη ΔΕΗ.

 

Οι τιμές αυτές γίνονται χαμηλότερες κατά 10% για τους συνεπείς καταναλωτές, διαμορφούμενες σε 0,0819 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ21) και 0,0675 ευρώ ανά κιλοβατώρα (Γ22). Αυτή η τιμή χρέωσης είναι η χαμηλότερη τιμή σε σχέση με κάθε άλλη προσφορά στην αγορά.

 

Τέλος, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία είναι ο φθηνότερος πάροχος ηλεκτρικής ενέργειας στην ειδική κατηγορία επαγγελματιών καταναλωτών (Γ23 π.χ. φούρνοι, χονδρεμπόριο κρεάτων & λαχανικών).

 

Πηγή: http://www.dealnews....ΤΑ#.WP9bvPmGPDc

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

H διαφορα σε ολους τους νεους παροχους ειναι μικρη. Οι λοιπες χρεωσεις παραμενουν σε ολους. Μονο στην καθαρη αξια του ρευματος ειναι η μειωση και αυτην μικρη.

Link to comment
Share on other sites

Ο ΕΛΤΑ δεν μπορεί να μεταφέρει ένα δέμα από μια πόρτα σε μια άλλη.

 

Βρήκαν αυτό το > σχέδιο από τα παλιά (για όσους θυμούνται τις τράμπες μεταξύ δημόσιων οργανισμών που θέλαν να κάνουν παλιότερα), θα ικανοποιήσουν μερικούς κρατιστές στο κόμμα , θα πουλήσουν ξανά σανό σε μερικούς δεητζήδες που τους λένε ότι θα τους επανααγοράσει το δημόσιο και με την ευκαιρία θα διορίσουν μερικούς καρανίκες που περίσσεψαν.

Μέχρι να το διαλύσουν τελείως και αυτό το κρατικό κουφάρι.

Link to comment
Share on other sites

Μια ερωτηση τα ΕΛΤΑ εχουν κανει μοναδες παραγωγης ή αγοραζουν απο ΔΕΗ με βιομηχανικο και μετα κανουν επαναπωληση?

Link to comment
Share on other sites

Επαναπώληση, όπως όλοι. Γιατί δεν έχει καλύτερη τιμή ή τουλάχιστον την ίδια με τους υπόλοιπους η ΔΕΗ/παραγωγός, μην το πεις, ούτε του παπά!

Είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα,  που αγοράζεις πιο ακριβά από τον παραγωγό, σε σχέση με τους μεταπωλητές/εμπόρους.

Link to comment
Share on other sites

Το ταχυδρομείο θα πληρώνει την ΔΕΗ κάθε μήνα και στην ώρα του?

Αν το ταχυδρομείο μετά απο (πχ) 6 μηνες δεν εξοφλήσει, τότε η Δεή θα κόβει το ρεύμα απο τους πελάτες ΕΛΤΑ ή απο τα ταχυδρομεία μόνον?

Φαντάζομαι ότι στα συμβόλαια τα ψιλά γράμματα θα είναι πιο πολλά απο τα κανονικά.

.

Να μπουν και τα σούπερ μάρκετ στην μπίζνα του εμπορίου ενέργειας για να ενταθεί ο ανταγωνισμός.

10 φέτες μορταδέλα, 20 φέτες κασέρι, 1 ταραμοσαλάτα και 500kWh ρεύμα παρακαλώ.

Ο φιλελευθερισμός, open markets κλπ έχει και τα καλά του.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Επαναπώληση, όπως όλοι. Γιατί δεν έχει καλύτερη τιμή ή τουλάχιστον την ίδια με τους υπόλοιπους η ΔΕΗ/παραγωγός, μην το πεις, ούτε του παπά!

Είναι το μοναδικό προϊόν στην Ελλάδα,  που αγοράζεις πιο ακριβά από τον παραγωγό, σε σχέση με τους μεταπωλητές/εμπόρους.

Σοβαρα ?? χαχαχαχα 

Πραγματικα θα ηθελα να δω το business plan που παρουσιασανε στην Τραπεζα για χρηματοδοτηση

 

"Εμ...ξερετε θα ειμαστε ο μεσαζοντας !"

 

 

και μετα μας φταει το ανοιγμα τις αγορας ενεργειας...πφφ

Link to comment
Share on other sites

Σε όλο τον πλανήτη ανεβαίνει η amazon - στην μπανανία έχουμε ΕΛΤΑ. Και αντί να κοιτάξουν να φτιάξουν λίγο τις υπηρεσίες τους, κάνουν μπιζνες και μανατζεριλικια από πάνω. Πλάκα έχει αυτό το καιρό το ότι οι υπάλληλοι σε κοιτούν με ύφος «δεν είναι η δουλειά μου να δέχομαι ΕΦΚΑ αλλά τέλος πάντων». Δεν ξέρω πόσα μνημόνια χρειάζονται ακόμα.

PS: 30-31 του μηνός είναι ότι πρέπει για ληστεία στα ΕΛΤΑ.. απορώ γιατί δεν έχει γίνει ήδη αυτούς τους 2 μήνες. Ποιοι είναι πιο βλάκες? Οι ληστές που έχουν αργήσει 2 μήνες ή αυτοί που αποφάσισαν να πληρώνεται ο ΕΦΚΑ σε καταστήματα με μηδενική ασφάλεια (και με τέλος ~1euro)?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.