Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία στην Αγγλία και ΤΣΜΕΔΕ


ICSD

Recommended Posts

Καλησπερα κ λιγο update και απο μενα.

Συγγνωμη για την καθυστερηση κ Χρονια Πολλα για αρχη.

Με μεγαλη χαρα παρελαβα σημερα το Α1.

Οπως θα δειτε σε προηγουμενα μηνυματα ειχα στειλει το CA8421 μαζι με μια επιστολη στην οποια εξηγουσα λεπτομερως οτι εργαζομαι ως μισθωτος εδω και οτι δεν εργαζομαι στην Ελλαδα αλλα ειμαι υποχρεωμενος να καταβαλω εισφορες ωσαν να ημουν self employed. Στο 8421 δεν συμπληρωσα τιποτε στα πεδια του self employed. Επισης, τους εστειλα payslip και απο τους 2 εργοδοτες. Λεω 2 γιατι για τα 2 ετη περιοδο που ζητησα ειχα 2 εργοδοτες (ο ενας στον οποιο εργαζομαι ακομη). Λογω της μεταβασης απο την παλια δουλεια στη νεα τους εστειλα κ το Ρ45 που δινει ο εργοδοτης οταν τελειωνεις τη δουλεια σου.

Οποτε εχουμε κ λεμε:

α. Το CA8421 συμπληρωμενο ως μισθωτος αγγλια, σελφ ιμπλοιντ Ελλαδα αλλα χωρις στοιχεια, αιτουμενος Α1 για 2 ετη.

β. Συννημενο αντιγραφο Ρ45 (γιατι αλλαξα εργοδοτη), αν κ δεν το ζητανε επισημα

γ. Συννημενα αντιγραφα payslips (οχι ολα, ενα δειγμα απο καθε εργοδοτη κ αν δεν κανω λαθος το πιο προσφατο απο τον πιο προσφατο) αν κ δεν τα ζητανε επισημα

δ. Μια επιστολη στην οποια αναφερω το που δουλευω, το οτι πλερωνω κ τους δυο φορεις και το τι θελω.

Επισης, εξηγω τι επικοινωνια ειχα κανει (πχ σε συνεχεια της τηλεφωνικης επικοινωνιας με τον Ελληνικο φορεα μου ειπαν....μπλα μπλα μπλα).

Επισης, εξηγω οτι ειχα παρει ενα χαρτι παλαιοτερα.

Επισης, τους λεω τι στελνωκ τι επισυναπτω.

Επισης τους λεω αν θενε κατι αλλο.

Επισης τους λεω ευγενικα οτι look forward etc κ υπογραφω.

Και ολα αυτα σε ενα υπεροχο βαλιντζακι.... (πλακα κανω) Αλλα για καλο κ για κακο τα εστειλα συστημενα (1 λιρα διαφορα αλλα εχεις το κεφαλι σου ησυχο κ ξερεις ποτε το παρελαβαν για να μην ανυσυχεις αν χαθηκε μετα απο 1 μηνα).

 

Καλη επιτυχια κ σε εσας κ αν χρειαστειτε βοηθεια στειλτε μηνυμα ( αν κ ομολογω οτι δεν ειμαι τακτικοτατος θαμωνας.

Τωρα παω για την αποστολη νο2, αποστολη χαρτιου στην Ελλαδα κ ΤΣΜΕΔΕ...(ευχαριστω ΤΜιλιοτ για την ενημερωση περι ΤΣΜΕΔΕ)

Καλη συνεχεια συναδελφοι!

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • Απαντήσεις 234
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ίσως κάποιοι να βρουν χρήσιμη σχετική πληροφορία (ίσως και όχι :smile: ) που παρέθεσα σε νέο thread με τίλο "ΤΣΜΕΔΕ - Εργασία σε British Overseas Territory (e.g. Gibraltar)" (παραθέτω και το link στο τέλος του post μου). Το παραθέτω ως ξεχωριστό thread επειδή δεν αφορά εργασία στην Αγγλία καθαυτή, αλλά σε περιοχή ειδικού "καθεστώτος" - αν και αναφέρει στοιχεία για εργασία σε οποιαδήποτε χώρα μέλος της ΕΕ.

 

Summary: Προκειμένου να μάθω τι ισχύει και τι όχι σχετικά με το ασφαλιστικό καθεστώς σε ξένη χώρα (εγώ ρώτησα βέβαια συγκεκριμένα για το Γιβραλτάρ) και κατά πόσο μπορούμε να απαλλαγούμε από το ΤΣΜΕΔΕ, έστειλα ένα email σε σχετική υπηρεσία της ΕΕ. Απάντησαν εντός ολίγων ημερών και ήταν κατατοπιστικότατοι. Θα σας πω βέβαια αν όντως βγάλω άκρη και επί της ουσίας! Ελπίζω να φανεί χρήσιμο σε κάποιους.

 

http://www.michaniko...y-eg-gibraltar/

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

μετά από 1 περίπου μήνα ήρθε και σε μένα το πολυπόθητο Α1!! Μένει να το στείλω στην Ελλάδα και να δούμε τι ψάρια θα πιάσουμε και εκεί... Έχει προχωρήσει κανένας πέρα από αυτό το στάδιο να μας πει τι να περιμένουμε;

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Κι εγω ειμαι σε μια απο τα ιδια: εχω καταθεσει το Α1 στο πρωτοκολλο του ΤΣΜΕΔΕ εδω κι ενα μηνα, μαζι με τη σχετικη αιτηση και προς το παρον περιμενω... Απο φιλο μηχανικο που κανει διδακτορικο ακουσα οτι ελαβε επιστροφη των ηδη καταβληθεντων εισφορων για τη διαρκεια του Α1 μετα απο αρκετους μηνες, μπορει και μετα απο ενα χρονο!

Link to comment
Share on other sites

σχεδόν 2 μήνες μετά έλαβα πισω χαρτί από το ΤΣΜΕΔΕ που λέει οτι με εξαιρούν από την ασφάλιση για 2 χρόνια, ξεκινώντας από την ημέρα εργασίας μου στο UK. Έχω δηλαδή ένα κενό 2 εβδομάδων για το οποίο υποθέτω θα με χρεώσουν εισφορές τσάμπα και βερεσέ, αλλά μικρό το κακό. Σε 2 χρόνια πρέπει να ανανεώσω το Ε1

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Συνάδελφοι, μήπως γνωρίζει κάποιος το email του υπεύθυνου στο ΤΣΜΕΔΕ σχετικά με τις εισφορές για κλάδο υγείας (Κ.Υ);

Διότι ανεξάρτητα με το κομμάτι των εισφορών σύνταξη, υπάρχει το κομμάτι των εισφορών στον κλάδο υγείας. Ο κλάδος υγείας δεν έχει λογική να καλύπτεται από οποιοδήποτε πολίτη σε 2 κράτη μέλη της ΕΕ ταυτόχρονα.

 

Ευχαριστώ πολύ και καλή ευκολία σε όλους με τις υποθέσεις τους

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ενα update και απο εμενα.

 

Πρωτα ομως να απαντησω στην Κατια σχετικα με τον κλαδο υγειας. Η εξαιρεση απο τις εισφορες του ΤΣΜΕΔΕ που παιρνεις μεσω του Α1 συμπεριλαμβανει και και τον κλαδο υγειας. Δεν χρειαζεται να κανεις κατι επιπλεον για αυτο. Μπορεις να παρεις στο Υπουργειο στο τηλεφωνο 2103368166 να στο επιβεβαιωσουν. Αν σου πουν κατι διαφορετικο ενημερωσε μας!!

 

Στα δικα μου τωρα πηρα και εγω την περιφημη φορμα Α1. Ολα κομπλε με εξαιρεση οτι μου αλλαξαν το nationality!.Ειμαι Βρετανος τωρα!!! Οτι να ναι. Φτου ξανα απο την αρχη.

Link to comment
Share on other sites

σχεδόν 2 μήνες μετά έλαβα πισω χαρτί από το ΤΣΜΕΔΕ που λέει οτι με εξαιρούν από την ασφάλιση για 2 χρόνια, ξεκινώντας από την ημέρα εργασίας μου στο UK. Έχω δηλαδή ένα κενό 2 εβδομάδων για το οποίο υποθέτω θα με χρεώσουν εισφορές τσάμπα και βερεσέ, αλλά μικρό το κακό. Σε 2 χρόνια πρέπει να ανανεώσω το Ε1

 

Το κατεθεσες στο ΤΣΜΕΔΕ η στο υπουργειο κατευθειαν; καμια χρησιμη πληροφορια;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

το έστειλα στο ΤΣΜΕΔΕ με ταχυδρομείο και μου έστειλαν την απάντηση στην διεύθυνση μου στην Αγγλία. Το υπουργείο δεν εμπλέκεται καθόλου. Οτι χρειάζεται να ξέρεις έχει γραφτεί παραπάνω, δεν υπάρχει κάτι άλλο

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Όσοι φεύγουν για Αγγλία ως ερευνητές, εργαζόμενοι κτλ. μπορούν να απαλλαγούν από τις εισφορές

 

α. Υγείας: 210.37.40.000 --> υγεία. Θα ζητηθεί να σταλεί fax στο 210.33.11.118. Θα μιλήσετε με την κα. Γαλάνη (1ος όροφος καθημερινά 8-13).

Εφόσον καλύπτεσθε και πληρώνεται εισφορές για υγεία, τότε μπορείτε να απαλλαγείτε στο τσμέδε.

 

β. Σύνταξης και Ασφάλισης: Τηλ. 210 37. 40. 223 και 210. 37.40. 224. Καθημερινά , ώρες 11-13. Δεύτερος όροφος, Κολοκοτρώνη 4. Εφόσον ο φορέας στην Αγγλία σας πει ότι πληρώνετε εισφορές, τότε θα χρειασθεί να σας στείλουν το έντυπο Α1 το οποίο θα καταθέσετε με αίτηση στο γραφείο.

 

Χρησιμα

210 37 40 123-127

210 37 40 115-138

Edited by engineer84
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.