Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασία στην Αγγλία και ΤΣΜΕΔΕ


ICSD

Recommended Posts

Κοίτα, για να είμαι ειλικρινής και επειδή έχει αλλάξει και η νομοθεσία και οι φόρμες από την εποχή που έκανα την αίτηση εγώ, καλύτερα να διαβάσεις τις προηγούμενες 4-5 σελίδες, μην είσαι τεμπέλης. Ορίστε:

Συνάδελφοι, μόλις πριν λίγο καιρό ολοκλήρωσα τη διαδικασία που συζητείται εδώ καταθέτοντας την αίτηση απαλλαγής στο ΤΣΜΕΔΕ και αναμένω. Η όλη διαδικασία έχει ως εξής:

1. Κατεβάζετε την φόρμα CA8421 εδώ http://www.hmrc.gov....2007/ca8421.pdf

2. Την εκτυπώνετε και συμπληρώνετε με τα στοιχεία σας και τα στοιχεία του εργοδότη στην Αγγλία. Στην ενότητα "Self empoyment" βάζετε τα στοιχεία της ατομικής επιχείρησης στην Ελλάδα σαν μηχανικός (ονοματεπώνυμο, ΑΦΜ και διεύθυνση της έδρας). Σε παρένθεση μαζί με το όνομα καλό είναι να γράψετε TSMEDE.

Για διευκρινίσεις ή επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με τη Διεύθυνση Διακρατικής Ασφάλισης της Γεν.Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων (http://www.ypakp.gr/) : Τμήμα Εφαρμογής Κανονισμών ΕΟΚ: Τηλ. 210-3368166, e-mail:[email protected]. Είναι πολύ εξυπηρετικοί και ξέρουν ακριβώς το θέμα.

3. Αποστέλετε τη φόρμα στο HMRC στη διεύθυνση που αναγράφεται πάνω και περιμένετε το πιστοποιητικό Α1. Εμένα μου ήρθε σε περίπου 3 εβδομάδες. Αν και εγώ δεν το έκανα, γενικά προτείνεται να εσωκλείσετε ένα Payslip και ένα Cover letter που να εξηγείτε την περίπτωση.

4.Αφού παραλάβετε το Α1, το υποβάλλετε όπως είναι (χωρίς μετάφραση) στο ΤΣΜΕΔΕ μαζί με μια αίτηση που θα πάρετε από το γραφείο Β4: Τμήμα Διαδοχικής Ασφάλισης ΕΕ & Διμερών Συμβάσεων (χωρίς αιρθμό προτεραιότητας).

 

Δεν έχω ακόμα ενημέρωση, αλλά από το Τμήμα Διαδοχικής Ασφάλισης ΕΕ & Διμερών Συμβάσεων που είδαν το Α1 μου είπαν ότι θα πάρω την απαλλαγή με αυτό.

Αν έχω νεώτερα θα ενημερώσω.

 

Κατά 99% τα ερωτήματα που έχεις, έχουν ήδη γίνει από άλλους και έχουν απαντηθεί…

 

Βρε συνάδελφοι (και mods), γιατί δεν κάνετε μια υπο-ομάδα στο forum για όσους είναι στην Αγγλία με συναντήσεις κλπ?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 234
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Έχω διαβάσει ό,τι έχει αναφερθεί ήδη, όπως έγραψα και στο αρχικό μήνυμά μου. Απλώς κάποια περιστατικά είναι παλιότερα και κάποιες άλλες πληροφορίες είναι αντικρουόμενες, γι' αυτό και ρώτησα. Επίσης η κυρία Τσοτσορού πρέπει να έχει φύγει από τη θέση της, όπως φαίνεται και από το έγγραφο στη Διαύγεια. Σε κάθε περίπτωση, ευχαριστώ για τη βοήθεια.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής αν κάποιος γνωρίζει. Ο αδερφός μου ολοκλήρωσε εδώ τις σπουδές του, γράφτηκε ΤΣΜΕΔΕ και ταυτόχρονα έφυγε Κύπρο όπου συνεχίζει τις σπουδές του και πιθανόν να παραμείνει εκεί. Από όσα διάβασα παραπάνω καταλαβαίνω ότι μπορεί να εξαιρεθεί από τις εισφορές ΚΥΤ (;) Μπορεί να εξαιρεθεί χωρίς να διαγραφεί από το ΤΣΜΕΔΕ ακόμα και αν δε δουλεύει ακόμα εκεί (έγγραφο Ε101;) Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Φίλε mxv για να εξαιρεθεί ο αδερφός σου από τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ θα πρέπει στην Κύπρο να δουλεύει και να πληρώνει τις ασφαλιστικές εισφορές εκεί στην Κύπρο. Αν είναι έτσι η κατάσταση τότε προμηθεύεται το ευρωπαϊκό έντυπο Α1 από τον κυπριακό φορέα, το πάει στο ΤΣΜΕΔΕ, το καταθέτει μαζί με μια αίτηση εξαίρεσης και παίρνει εξαίρεση. Αν δε δουλεύει ακόμα εκεί όπως γράφεις δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς το εννοείς ότι μπορεί να πάρει εξαίρεση.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση.. Εννοούσα ως φοιτητής ακόμα αν θα μπορούσε να εξαιρεθεί. Καθώς καταλαβαίνω αυτό δε γινεται. Θα έχω τα παραπάνω υπόψιν μου!

Link to comment
Share on other sites

ρε παιδιά το Α1 εμείς το συμπληρώνουμε?μίλησα με την ΑΟΚ εδώ στη γερμανία και μου λένε ότι θα μου το έδιναν αν ήμουν σε γερμανική εταιρία και με στέλναν στο εξωτερικό

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Καλημέρα σε όλους,

ρίξτε μια ματιά σε αυτό το post:

http://www.xenitemenos.net/ergasia_kai_khara/exairese_asphalistikon_eisphoron_logo_ergasias_se_europaike_khora_-_entupo_a1_279.msg509.html

 

Οι πληροφορίες αυτές είναι σημερινές μετά από επικοινωνία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης...

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Έχω μετακομίσει στην Αγγλία, είμαι πολ. μηχανικός και δεν εργάζομαι εδώ αλλά είμαι ασφαλισμένη στο NHS και θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανείς την διαδικασία για διακοπή του κλάδου υγείας του ΤΣΜΕΔΕ; Τί χρειάζεται από δικαιολογητικά;

 

Ευχαριστώ!!!

Edited by xristinasavvidou
Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι καλησπέρα. Διάβασα με πολύ προσοχή όλη την συζήτηση και οι πληροφορίες ήταν πάρα πολύ χρήσιμες. Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Αφού τελείωσα τις σπουδές και το φανταρικό ασχολήθηκα ένα χρόνο 2010 - 2011 σαν ιδιώτης μηχανικός στην Ελλάδα. Το 2011 - 2012 έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία επέστρεψα τον Σεπτέμβρη με σκοπό να ξαναφύγω. Βρήκα λοιπόν δουλειά την οποία και ξεκινάω στις 2 Σεπτεμβρίου 2013. Έκανα διακοπή στην εφορία και σκοπεύω να κάνω όσες κινήσεις διάβασα παραπάνω για να διακόψω μόνιμα το ΤΣΜΕΔΕ μιας και σκοπεύω να μείνω μόνιμα έξω. Για το διάστημα που έκανα μεταπτυχιακό καθώς και την στιγμή που μιλάμε δεν πλήρωνα τις εισφορές μου μιας και αδυνατούσα οικονομικά και εξακολουθώ να αδυνατώ. Ερωτώ λοιπόν:

1)Γίνεται αφού αρχίσω δουλειά έξω, ασφαλιστώ, πάρω payslips κτλ να κινήσω τις διαδικασίες να διακόψω το ΤΣΜΕΔΕ ενώ θα χρωστάω δύο χρόνια ή είναι υποχρεωτικό να εξωφλήσω πρώτα; (Μιας και ούτως ή άλλως αδυνατώ να το εξωφλήσω τώρα αν πρέπει να γίνει αυτό θα πρέπει να περιμένω αρκετό καιρό μέχρι να μαζέψω τα χρήματα έξω, με συνέπεια να προστεθεί κι άλλος ένας χρόνος οπότε θα τους τα πληρώσεις και μετά θα τους κυνηγάς για επιστροφή του χρόνου που εξαιρέθηκε και τρέχα γύρευε)

2) Εάν πάλι γίνεται να εξαιρεθείς παρότι χρωστάς, μπορείς να τα ρυθμίσεις και να τα αποπληρώσεις σταδιακά ενώ θα έχεις διακόψει την ασφάλιση;

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα.Διάβασα με προσοχή όλη τη συζήτηση από το 2009 καθώς με απασχολεί και εμένα αυτό το θέμα.Έχω διαβάσει αρκετές απόψεις σχετικά με τη διακοπή ή μη από το ΤΣΜΕΔΕ σε περίπτωση εργασίας στην Αγγλία, ωστόσο δεν έχω βγάλει κάποια άκρη σχετικά με το τι θα έπρεπε να κάνω.

Εγώ πληρώνω το ΤΣΜΕΔΕ από το 2011 και το Σεπτέμβρη θα πάω στην Αγγλία για μεταπτυχιακό και έπειτα θέλω να δουλέψω είτε εκεί είτε Μέση Ανατολή.Το δίλημμα μου και μένα ωστόσο είναι

1)να το διακόψω ή όχι το ΤΣΜΕΔΕ?

2)να το κρατήσω(όσο κάνω το μεταπτυχιακό) και να εξαιρεθώ απο τις εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ όταν βρω εκεί δουλειά?

3)να το κρατήσω και να εξαιρεθώ απο τις εισφορές στον Αγγλικό φορέα ασφάλισης όταν βρω εκεί δουλειά?

Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω σκοπό να μείνω εκεί για πάντα παρα μόνο για κάποια χρόνια.

Συγγνώμη αν γίνομαι κουραστικός διότι επαναφέρω πάλι το θέμα απο την αρχή του,αλλά θα με βοηθούσε πολύ αν μάθαινα από εμπειρίες συναδέλφων σε αυτό το thread τι έκαναν τελικά με αυτό το θέμα.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.