Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άνεργος μηχανικός και επίδομα ανεργίας


romeos

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι,

 

γνωρίζει κανείς, αν διπλωματούχος μηχανικός που εργαζόταν ως μισθωτός (γραμμένος στο ΤΣΜΕΔΕ,χωρίς να έχει κάνει έναρξη στην εφορία) δικαιούται επίδομα ανεργίας ?

Edited by romeos
Link to comment
Share on other sites

Ναι, δικαιούται κανονικά εάν πληροί τις προυποθέσεις που βαζει ο ΟΑΕΔ.

Μπορείς να τις βρεις εδω:

 

 

http://www.oaed.gr/anergoi

Edited by kyros80
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Συνάδελφοι καλησπέρα,

Εχω κάνει διακοπή ελεύθερου επαγγέλματος το 2016 και εντός του 2017 απασχολούμαι ως μισθωτός μηχανικός σε μια εταιρία με σύμβαση ορισμένου χρόνου που θα λήξει τέλη Νοέμβρη.

Βάσει των απαιτήσεων του ΟΑΕΔ στο http://www.oaed.gr/anergoi , ήτοι:

α) Για δικαιούχο που επιδοτείται για πρώτη φορά απαιτείται:
 1η περίπτωση:
    πραγματοποίηση 125 ημερών εργασίας εντός του 14μήνου πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής και
    πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη πριν από από την έναρξη της επιδότησής του.
2η περίπτωση (για δικαιούχους που δεν καλύπτουν την προϋπόθεση της 1ης περίπτωσης):
    πραγματοποίηση 200 ημερών εργασίας κατά τα δύο προηγούμενα πριν από τη λύση ή τη λήξη της εργασιακής σχέσης, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές οι τελευταίοι δύο μήνες πριν από τη λήξη ή τη λύση αυτής, και
    πραγματοποίηση 80 ημερών εργασίας σε κάθε έτος κατά τα δύο προηγούμενα έτη, πριν από τη λήξη ή τη λύση της εργασιακής σχέσης.

καλύπτω τις ανάγκες της 1ης περίπτωσης κατά το ήμισυ.. δηλαδή θα έχω τα 125 + 50 ημερομήσθια (δεν υπολογίζονται οι πρώτοι 2 μήνες, γι αυτό και το +50) = 175 = 7 εργάσιμους μισθωτούς μήνες μέσα στο 2017...
ΑΛΛΑ.. καθώς το 2016 (και προηγουμένως) ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας & δεν είχα μισθωτή απασχόληση κάπου, δεν καλύπτω το δεύτερο συζευκτικό κριτήριο, για τα 80 ημερομίσθια πέρισυ.. Και βέβαια δεν καλύπτω καμία από τις λοιπές περιπτώσεις του ΟΑΕΔ που απαιτούν μισθωτά ημερομίσθια τα προηγούμενα έτη.

Στην περίπτωση αυτή δηλαδή, μισθωτός μηχανικός που κατά τα περασμένα έτη ήταν μονο ελεύθερος επαγγελματίας, κατά τη γνώση σας (και ίσως κατά τον ΟΑΕΔ απαιτούμενα/γραφόμενα) δεν δικαιούται επίδομα ανεργίας?

Επιπρόσθετα, στο http://www.michanikos.gr/_/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B9%CE%BA%CE%AC/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B4%CE%BF%CE%BC%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%AF%CE%B1%CF%82-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B1-r6070 αναφέρονται και εισοδηματικά κριτήρια (έως 20.000 εισόδημα και για τα δύο περασμένα έτη) αναφορικά με τη χορήγηση του επιδόματος (δεν το αναφέρει ο ΟΑΕΔ στη σελίδα του).

Κάθε πληροφορία ευπρόσδεκτη :)

  

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.