Μετάβαση στο περιεχόμενο

Kενό διπλής τοιχοποιίας... μεγαλύτερο της μόνωσης.


Highlander

Recommended Posts

σε υπνοδωμάτιο, όπου ο τοίχος πίσω μέρος κρεβατιού αποτελείται εν μέρει απο τοιχείο 2.00χ0,25 και εν μέρει απο τοιχοποιία επιλέχτηκε, η τοιχοποιία να κατασκευαστεί στο πλάτος του τοιχείου με αποτέλεσμα τον σχηματισμό εσωτερικού κενού μεταξύ της 12εκ ενώ το πάχος της μόνωσης είναι πλάκες εξ. πολ. 5 εκ. Θεωρείται απαραίτητο να καρφωθεί με ειδικές στηρίξεις η μόνωση, ή δεν πειράζει, σκέφτομαι επίσης την λύση να την σφηνώσω με κάνα τούβλο.

 

?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Φίλε Haighlander, χωρίς να είμαι απόλυτα σίγουρος, νομίζω ότι η μόνωση δουλεύει καλύτερα σε επαφή με την επιφάνεια, οπότε καλά θα κάνεις να την στηρίξεις ή να την σφηνώσεις. Τώρα για το πρόσθετο κενό που δημιουργείται νομίζω ότι μόνο ανακουφιστικά λειτουργεί (απο ηχομόνωση σίγουρα). Πάντως εγώ, μάλλον θα έβαζα ένα φύλλο ακόμα μόνωσης. Στο κάτω-κάτω είναι μόνο ένας τοίχος! Θα σου πάει και 20 ευρώ παραπάνω...

Link to comment
Share on other sites

Το καλύτερο είναι να βάλεις τη μόνωση σε επαφή με τον εσωτερικό τοίχο και να μείνει το κενό μεταξύ μόνωσης και εξωτερικού. Στήριξέ τη με κάποιο τρόπο εκεί.

Link to comment
Share on other sites

Η προτιμότερη λύση είναι να γεμίσεις το διάκενο με μόνωση αφού είναι υπνοδωμάτιο και το κρεββάτι ακριβώς δίπλα. Αν σφηνώσεις τα πανέλα (σε επαφή με εσ. τοίχο) προτίμησε την ίδια τη μόνωση, (όχι τούβλα).

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Την στηρίξαμε με ειδικά βύσματα και το κενό το αφήσαμε προς την εσωτερική τοιχοποιία. Ευχάριστώ ότι μπορεί να δουλέψει σαν ηχομόνωση όσο για το κόστος της διπλής μόνωσης δεν το συζητή. Είναι τετραόροφη οικοδομή και αν κάθε φορά που παρουσιαζότανε κάτι τέτοιο βάζαμε διπλά υλικά, άστα να πάν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.