Jump to content
  • Θέσεις Εργασίας Μηχανικών στην Θεσσαλονίκη
Engineer

Η πρώτη ελληνική τράπεζα που πουλά ακίνητα με e-δημοπρασίες

Recommended Posts

Στη δημιουργία μιας πρωτοποριακής διαδικασίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για την πώληση ιδιόκτητων ακινήτων της, προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς.

 

Στο properties4sale.gr, το νέο διαδικτυακό της ιστότοπο, η Τράπεζα θα παρουσιάζει ιδιόκτητα ακίνητα, κατοικίες και επαγγελματικά, και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες θα διενεργεί ανοιχτές και διαφανείς online δημοπρασίες παράλληλα με την δυνατότητα άμεσης αγοράς. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του/των ακινήτων από την Τράπεζα με ευνοϊκούς όρους.

 

Οι ηλεκτρονικές δημοπρασίες ακινήτων αποτελούν μια καινοτόμο και ιδιαίτερα επιτυχημένη διεθνώς διαδικασία για την πώληση ακινήτων η οποία έχει αποδειχθεί πως συμβάλλει σημαντικά στην ενίσχυση της κινητικότητας στην αγορά ακινήτων, στον εξορθολογισμό και την σταθεροποίηση των τιμών, στην διαφάνεια και την απεμπλοκή από γραφειοκρατικές διαδικασίες. Επίσης, ενθαρρύνει την προσέλκυση επενδυτών από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Σημειώνεται ότι στις ΗΠΑ, μόνο μέσω online δημοπρασιών, έχουν πωληθεί 200.000 ακίνητα ύψους 34 δις δολαρίων προσελκύοντας αγοραστές από 100 χώρες.

 

Για την Τράπεζα η διαδικασία αυτή μπορεί να απελευθερώνει ρευστότητα που θα διοχετεύεται στην χρηματοδότηση της οικονομίας ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την αξιοποίηση των ακινήτων που έχει στην ιδιοκτησία της και τα οποία παραμένοντας αναξιοποίητα, σταδιακά απαξιώνονται. Επιπλέον, η δυνατότητα χρηματοδότησης της αγοράς του ακινήτου, υποστηρίζει την επιτυχία της διαδικασίας και ενισχύει την κινητικότητα στην αγορά.

 

Μέσω του properties4sale.gr της Τράπεζας Πειραιώς, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές και επενδυτές θα έχουν πρόσβαση σε πλήρες πληροφοριακό υλικό σχετικά με τα ιδιόκτητα ακίνητα που προωθούνται προς πώληση και θα μπορούν να αναζητήσουν εύκολα κατοικίες και επαγγελματικούς χώρους με βάση τις επιλογές και τις προτιμήσεις τους.

 

Στην πρώτη δημοπρασία που θα διεξαχθεί στις 27 και 28 Ιουνίου 2017, η Τράπεζα θα διαθέσει 58 ιδιόκτητα ακίνητα σε όλη την Ελλάδα. Η δημοπρασία είναι ανοικτή προς όλους και η διαδικασία απλή για τους ενδιαφερόμενους:

 

Αναζήτηση στο site properties4sale.gr ακινήτων που ταιριάζουν στις ανάγκες τους με πρόσβαση στο πληροφοριακό υλικό που παρέχεται (φωτογραφίες, κάτοψη, βεβαίωση μηχανικού, άδεια οικοδομής κ.α).

 

Εγγραφή στο properties4sale.gr για περαιτέρω πληροφόρηση σχετικά με τις «ανοικτές ημέρες» επίσκεψης του ακινήτου, την επικοινωνία με την ομάδα διαχείρισης του site και τη συμμετοχή στη δημοπρασία.

 

Αγορά ακινήτου στην τιμή «Άμεσης Αγοράς» που αναγράφεται στο site ή συμμετοχή στη δημοπρασία στις 27 και 28 Ιουνίου 2017.

 

Η online δημοπρασία θα πραγματοποιείται στη σελίδα του κάθε ακινήτου στο properties4sale.gr.

 

Ø Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αιτηθούν τη συμμετοχή τους στη δημοπρασία.

 

Ø Η πρώτη προσφορά στη δημοπρασία θα πρέπει να ξεπερνά την «Τιμή εκκίνησης» και στην συνέχεια οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές θα μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά την εξέλιξη των προσφορών και να υποβάλουν τις δικές τους αντι-προσφορές έως τη λήξη της δημοπρασίας.

 

Ø Η λήξη της δημοπρασίας ενδέχεται να παραταθεί για τα ακίνητα για τα οποία θα ληφθούν προσφορές τα τελευταία λεπτά ώστε να δοθεί η ευκαιρία σε όλους τους ενδιαφερόμενους να ανταποκριθούν.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...2/#.WRLj0vmLS70

 

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πλήρη παρουσίαση

Share this post


Link to post
Share on other sites

..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Δεν προχωράνε οι κλασσικές δημοπρασίες των κατασχεμένων και είπαμε να δοκιμάσουμε και ηλεκτρονικά. Θα βγαίνουν και σε παρτίδες να μην μπουκώσει η αγορά και πέσουν οι τιμές. Προσοχή οι πρωτοπόροι μην τους περιμένουν τπτ πρώην ιδιοκτήτες με άγριες διαθέσεις. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Μπορεί να είναι περιουσία της τράπεζας αυτά τα ακίνητα.

Πάντως η ηλεκτρονική εφαρμογή δείχνει να έχει οργανωθεί άριστα. Έχουν  σκαναρισμένα όλα τα στοιχεία που χρειάζεται να δει κάποιος ενδιαφερόμενος αγοραστής (φωτογραφίες, σχέδια, οικοδομική άδεια, απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος, ΠΕΑ, βεβαίωση ν. 4178 κλπ).

Share this post


Link to post
Share on other sites

"Στο properties4sale.gr, το νέο διαδικτυακό της ιστότοπο, η Τράπεζα θα παρουσιάζει ιδιόκτητα ακίνητα"

 

υγ

ετερον  εκατερον το  "ποθεν εσχες..."

Share this post


Link to post
Share on other sites

Είναι όντως πολύ πρωτοποριακό να χάνεις το σπίτι σου και να δημοπρατείται online... Ντροπή.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ή εναλλακτική λύση ποία είναι όμως?

Να πληρώσουν όλοι οι υπόλοιποι για να κρατήσουν οι κακοπληρωτές τα σπίτια τους?

Μα τότε θα γίνουν όλοι κακοπληρωτές.

Δηλαδή αυτοί που δεν πήραν σπίτι ή δεν πήραν δάνειο ή πήραν πιό μικρό δάνειο πρέπει να  πληρώσουν και τους υπόλοιπους?

Φτάνει ρε συνάδεφλοι ο λαικισμός.

΄να χασεις το σπίτι σου' γράφει ο φίλος. Σπίτι σου όμως γίνεται όταν εξοφλήσεις το χρέος, καλώς ή κακως.

'να δημοπρατείται online΄. Δηλαδή είναι προτιμέτερο να δημοπρατηθεί off line?

Τέλος πάντων γνωστό το σενάριο, πάλι θα πληρώσουν οι  υπόλοιποι.

Μου θυμίζει τους εξυπνους που πήραν δάνειο σε ελβετικά φράγκα και μας το παίζαν εξυπνοι τοτε και μετά τρέχαν στα δικαστήρια να 'δικαιωθούν' (οταν κέρδιζαν  τότε τα λεφτά πήγαιναν στην τσέπη τους, όταν έχαναν τότε φταίγαν οι τράπεζες).

Μια ζωή τα ίδια..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Εγώ μένω σε ενοίκιο και δεν χρωστάω φράγκο σε κανέναν οπότε μακρυά από μένα το πικρό ποτήρι του λαϊκιστή.  Αλλά διαβάζοντας την είδηση μου μοιάζει...... μισή, και είπα να την τοποθετήσω στην πραγματική της (κατ' εμέ) διάσταση.

 

Τώρα σε ποιόν ανήκει το σπίτι αν π.χ. έχεις δώσει 100.000 μετρητά εσύ και πήρες άλλα 100.000 δάνειο εκεί αρχίζουν τα πράγματα να μην είναι και τόσο ξεκάθαρα. 

 

Αν όμως αφήσουμε τα copy paste των δελτίων τύπου ασχολίαστα, θα πιστεύαμε από το περιεχόμενο του δελτίου τύπου πως ίσως να αξίζει παράσημο στην τράπεζα για την πρωτοποριακή της ενέργεια. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.