Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΕΦΚΑ,ΤΕΕ και ετεροαπασχοληση


Recommended Posts

Καλημέρα. Είμαι διπλωματούχος ηλεκτρολογος μηχανικός και εργάζομαι στην οικογενειακή εμπορική επιχείρηση υπό καθεστώς μισθωτού (πρώην ΙΚΑ δηλαδή). Η επιχείρηση δε σχετίζεται με αντικείμενα μηχανικού. Η ερώτηση μου είναι η εξής (γιατί είμαι μπερδεμένος με την ενοποίηση των ταμείων και την απορρόφηση του ΤΣΜΕΔΕ από τον ΕΦΚΑ)

 

Αν γραφτώ στο ΤΕΕ, το γιατί είναι άλλη υπόθεση,   αυτό τι συνεπάγεται στην ασφάλιση μου;  θα πρέπει πλέον  υποχρεωτικά να δηλωθώ ως μισθωτός μηχανικός; είναι αυτό δυνατόν να γίνει  από τη στιγμή που η επιχείρηση δεν έχει σχέση με αντικείμενο μηχανικού; θα μπορώ επίσης να έχω part time ασφάλιση; 

 

Ευχαριστώ πολύ!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Άπαξ και γραφτείς στο ΤΕΕ αναγκαστικά ασφαλίζεσαι στο ΕΦΚΑ ως μηχανικός (πρωην ΤΣΜΕΔΕ). Ακόμη και σε ταβέρνα που λέει ο λόγος να δουλεύεις, πάλι ως μηχανικός ασφαλίζεσαι.(λόγια υπαλλήλου του ΤΣΜΕΔΕ, αυτά!)

Τώρα το τι θα πληρώνεις είναι λίγο πολύπλοκο.. για μας τους μηχανικούς, είτε δουλεύουμε είτε όχι, είτε έχουμε ανοιχτά είτε όχι βιβλία στην εφορία, προκύπτει ένα μίνιμουμ ασφάλιστρο από  -60-80 έως 160Ε το μήνα. 

Ψάξε το καλά, μίλα με λογιστή, διάβασε τις εγκυκλίους στο ΕΦΚΑ και μετά αποφάσισε τι σε συμφέρει...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.