Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποίηση μελέτης ενεργητικής πυρ. γηροκομείου


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

 

έχω μια εγκεκριμένη (από το 1991) μελέτη ενεργητικής πυροπροστασίας γηροκομείου, η οποία μελετήθηκε με το Π.Δ 71/1988  ΦΕΚ 32Α_88 όπως ίσχυε τότε το Άρθρο 12 (πριν τις τροποποιητικές Υπουργικές Αποφάσεις Υ.Α. 81813/5428/1993, (ΦΕΚ 647/Β/30.8.1993) και Υ.Α. 54229/2498/1994, (ΦΕΚ 312/Β/22.4.1994) ).

Το τότε Π.Δ δεν προέβλεπε αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης στο κτίριο, κάτι το οποίο άλλαξε με τις προαναφερόμενες Υ.Α, οπότε και από τότε προβλέπεται αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης σε όλη την έκταση του κτιρίου!!.

Η επιχείρηση ανανεώνει το από 1991 πιστοποιητικό της κανονικά χωρίς την εφαρμογή των διατάξεων των Υ.Α (σωστά κατά τη γνώμη μου, σε αντίθεση με τη γνώμη του αρμόδιου διοικητή πυροσβεστικής).

Αυτή τη στιγμή θα γίνει τακτοποίηση σε κάποιους χώρους του γηροκομείου οπότε πρέπει να γίνει και επικαιροποίηση της μελέτης ενεργητικής- παθητικής.

 

Το ερώτημα που προκύπτει είναι το εξής:

Η τροποίηση της υφιστάμενης ενεργητικής μελέτης μπορεί να γίνει βασιζόμενη στην αρχική έκδοση του Π.Δ71/88 όπως και η παρούσα εγκεκριμένη μελέτη ή πρέπει να γίνει με τις νέες προβλέψεις των μεταγενέστερων Υ.Α όπου και προκύπτει σύστημα πυρόσβεσης σε όλη την έκταση του κτιρίου??

 

Οι παραπανω υπουργικές αποφάσεις δεν αναφέρουν τίποτα για περιπτώσεις ήδη εγκεριμένων μελετών.

 

Ευχαριστώ για τη βοήθειά σας

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.