Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόφαση ΤΕΕ: Δημιουργείται Μητρώο εγγραφών Μηχανικών ΤΕΙ


BAS

Recommended Posts

George ευχαριστούμε... Ώρα να μας ρουφηξει το αίμα το ΤΕΕ και μας... Αλλά τουλάχιστον το βδελυγμα που λέγεται εετεμ θα τελειώσει.. Όλη μέρα τους ακούω να βρίζουν... Ας τους..

Επίσης ας ηρεμησουμε λίγο γενικά... Ποινές και αυτά δεν έχουν νόημα..

Καλώς σας βρήκαμε για όσους μας καλωσορίσατε...

Ελπίζουμε να μην είναι κορόιδια η ένταξη αυτη..

Συμφωνώ άπειρα για το ότι το πτυχίο είναι απλά το χαρτί που ανοίγει ευκαιρίες ..αν δεν τις εκμεταλλευτεις ή αν είσαι άτυχος δεν κάνεις τπτ..

Καλο βράδυ απο τον λύκο μπαμπά ribopaido

Edited by JimakosR
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 362
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

- Εγώ είμαι καλύτερος γιατί είναι 5 χρόνια η σχολή
- 'Όχι εγώ είμαι καλύτερος γιατί έκανα περισσότερα εργαστήρια

- Ναι αλλά εγώ έβγαλα 18000 μόρια κι εσύ 13000

- Ναι αλλά στο εξωτερικό με αναγνωρίζουν κι εδώ όχι

- Εγώ είμαι διπλωματούχος όμως κι εσύ πτυχιούχος

- Ναι αλλά οι αξιολογήσεις λένε ότι είναι πολύ καλά κάποια ΤΕΙ

- Ναι αλλά το οι ΠΜ του ΕΜΠ είναι στις 10 καλύτερες παγκοσμίως

- Εμένα είναι MEng αλλά εσένα BEng

- Ναι αλλά εμείς κάναμε και πρακτική

 

 

Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε. Δεν βαρεθήκατε και οι μεν και οι δε;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Κουκουρούκου δημοσίευση μαρίκα. Αν οι σχολές είχαν ως μόνο κριτήριο αξιολόγησης τις δημοσιεύσεις δεν θα χρειαζόταν η ΑΔΙΠ. Αλλά η ΑΔΙΠ υπάρχει και τα λέει χύμα και σταράτα.  Μπες και διάβασε αξιολογήσεις για τα ΤΕΙ για να μην ξαναπιαστείς ανενημέρωτος. Αλλιώς αδικαιολόγητος... Επίσης διάβασε και τις αξιολογήσεις που τα χώνουν άσχημα σε πολυτεχνικές σχολές. Είναι πολύ λίγες βέβαια αλλά αποδεικνύουν πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

 

Όσο για το εξωτερικό, κανένα παραμύθι, καμία φαντασίωση. Υπάρχουν καθηγητές σε πανεπιστήμια που είναι από ΤΕΙ; Ναι υπάρχουν. Υπάρχουν CEng που είναι από ΤΕΙ; Ναι υπάρχουν. Άρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι στο εξωτερικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιορισμοί για τους Μηχανικούς ΤΕ. Τελεία και παύλα. Για τα υπόλοιπα διάβασε την υπογραφή μου...

 

Με τη διαφορά οτι εγώ δεν μίλησα για περιορισμούς, αλλα για προσόντα. Αν υπάρχουν 1-2 καθηγητες (κάθε 10 χρόνια) προερχόμενοι απο ΤΕΙ, αυτοί που προέρχονται απο πολυτεχνεία ειναι 100 και βάλε.    Μήπως αυτό χτυπάει κανα καμπανάκι οτι δεν ειναι όλα τα ίδια; Για να μην λες τούφες και μπροστά στη μούρη μας λες και ζουμε σε άλλο πλανήτη. 

 

Μην νομίζεις οτι ειμαι κολλημένη όπως εσύ: σαφώς υπάρχουν πολυτεχνικές σχολές του εξωτερικού που ειναι κατώτερες κι απο ΤΕΙ, τύπου edwtakalaptyxia γιουνιβερσιτυ της Αγγλιας. Αλλα απο αυτό μέχρι το σημείο να μου λες οτι δεν υπάρχουν διαχωρισμοί και όλα ειναι τα ίδια έχει τεραστια απόσταση. 

 

Καταλήγω: αδιαφορώ πλήρως για το αν θα πάρετε ή οχι ΕΔ, αν θα γράφεστε ή οχι στο ΤΕΕ. 

 

Οποιος πάει να υποτιμήσει σχολή που απλά απέτυχε να εισαχθει, θα ακούει αντεπιχείρημα. Κάντε ο,τι θέλετε αλλα μην κοροιδευόμαστε και μεταξύ μας.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία να σπουδάσεις σε πολυτεχνείο, στο ΜΙΤ ή Οξφορδη ξέρουμε καλά που θα τα είχες γραμμένα τα ΤΕΙ.

 

Οποτε οπως καλα λες, τα υπολοιπα ειναι τούφες.

Link to comment
Share on other sites

Κουκουρούκου δημοσίευση μαρίκα. Αν οι σχολές είχαν ως μόνο κριτήριο αξιολόγησης τις δημοσιεύσεις δεν θα χρειαζόταν η ΑΔΙΠ. Αλλά η ΑΔΙΠ υπάρχει και τα λέει χύμα και σταράτα.  Μπες και διάβασε αξιολογήσεις για τα ΤΕΙ για να μην ξαναπιαστείς ανενημέρωτος. Αλλιώς αδικαιολόγητος... Επίσης διάβασε και τις αξιολογήσεις που τα χώνουν άσχημα σε πολυτεχνικές σχολές. Είναι πολύ λίγες βέβαια αλλά αποδεικνύουν πως τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.

 

Όσο για το εξωτερικό, κανένα παραμύθι, καμία φαντασίωση. Υπάρχουν καθηγητές σε πανεπιστήμια που είναι από ΤΕΙ; Ναι υπάρχουν. Υπάρχουν CEng που είναι από ΤΕΙ; Ναι υπάρχουν. Άρα αποδεικνύεται περίτρανα ότι στο εξωτερικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ περιορισμοί για τους Μηχανικούς ΤΕ. Τελεία και παύλα. Για τα υπόλοιπα διάβασε την υπογραφή μου...

 

Λέω κι εγώ...Που είναι ο φίλος μας...Να δεις που τελικά αυτή η...πως την είπες; ΑΔΙΠ; Ναι. Θα αναλάβει στο τέλος και την αξιολόγηση των ευρωπαϊκών πανεπιστημίων. Τόσο πολύ πέτυχε στην Ελλάδα.  :D  :D

Τους φοιτητοπατέρες που μπαίνουν 20 και βγαίνουν 40 τους είδε πουθενά η ΑΔΙΠούλα; Τα καθηγητικά κομματόσκυλα που βαθμολογούν με άριστα τα παιδιά τους και με 5 όλους τους άλλους; Τις κληρονομικές έδρες μήπως; Τη μαστοράντζα των ΤΕΙ που το πρωί ήταν καθηγητές και το απόγευμα μηχανικοί τους ήξερε;

 

Και αυτό το "εξωτερικό" μου 'χει σπάσει τα νεύρα. Όσο περνάει ο καιρός γίνεστε και χειρότεροι. Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ λοιπόν συνάδελφοι, όταν η σχολή είναι τετραετούς φοίτησης, μπαίνεις 20 χρονών και βγαίνεις 24. 25 δεν υπάρχει. Κόκκινη. Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ δεν έχει τραπεζάκια έξω. Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ den echi kafeteries γύρω από πανεπιστήμια. Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ δεν κάνουν καταλήψεις σχολών τα κομματικά και συντεχνιακά κοπρόσκυλα. Στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ δεν υπάρχουν μικροφωνικές στη διαπασών εν όψει εκλογών και τέλος στο ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ από την ώρα που θα μπεις μέχρι την ώρα που θα βγεις, υπάρχει μόνο δουλειά, δουλειά, δουλειά.    

 

Επίσης στο "εξωτερικό", όλοι οι μηχανικοί κοιτάνε να προχωρήσουν μόνοι τους τη δουλειά τους και υπάρχει (περίπου) μία πατέντα ανά δέκα μηχανικούς. Edo στο εσωτερικό υπάρχει μία πατέντα ανά 100*. Και κλάμα οι κύριοι για το χαρτοφάκελο, τη μελετούλα και το χαρτάκι.

 

Παλιά επίσης στα πανεπιστήμια γινόταν και ειδική διδασκαλία για τον Μαρξ, τον Μπακούνιν και τον 3ο δρόμο του Παπανδρέου. Τώρα ησυχάσαμε λίγο.  :D

 

Θα δείτε που θα πάνε όλα αυτά σε λίγο καιρό. Εξωτερικό θέλατε; Εξωτερικό θα έχετε**. Θα τελειώνουν τα παιδιά σας τις σχολές, θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα, αλλά δεν θα έχουν δικαίωμα στην εργασία. Το μόνο τους δικαίωμα, θα είναι να ανοίγουν τον υπολογιστή τους. Αν διαθέτουν...

 

ΣΣ.

*Παρότι είμαστε η χώρα με το μεγαλύτερο ποσοστό μηχανικών στην Ευρώπη και το μικρότερο ποσοστό βιομηχανιών. 

**Θα 'ρθει εδώ όλο το "εξωτερικό" να δουλεύει και εμείς θα κοιτάμε όπως οι ιθαγενείς Αφρικανοί με το κόκκαλο στη μύτη. 

Edited by Konstantinos IB
Link to comment
Share on other sites

Μια και πλησιάζουν μεσάνυχτα , μια και βρίζεστε για 10 σελίδες , ας δούμε λίγο την πραγματικότητα . 

 

Αρχικά λόγω του συστήματος αμοιβών , όσοι ΤΕ εμπλέκονται σε αυτό είναι έτσι και αλλιώς μέλη του ΤΕΕ στο τμήμα των Τεχνικών Επωνυμιών 8-) . Αλλη αστειότητα αυτό . Απλά ελάχιστοι πληρώνουν συνδρομές και καλά έκαναν αφού η πληρωμή συνδρομής για να χρησιμοποιείς κρατικές πλατφόρμες ήταν και είναι ΚΑΡΑΠΑΡΑΝΟΜΗ . 

 

Ετσι τα διάφορα παρεάκια βρήκαν τον τρόπο να έχουν και την πίτα σωστή και τον σκύλο χορτάτο . 

 

Δίνουν την ένταξη στο ΤΕΕ , αλλά ακόμα περιμένουμε να δούμε τα ΕΔ , ενώ παίρνουν το Μάστερ και το επίπεδο 7 .

 

Κατά την δική μου άποψη καλά κάνουν και το παίρνουν , από την στιγμή που έχουν 300 μονάδες . Χρήσιμο όμως θα ήταν να υπάρχει διαχωρισμός σε 4+1 ή 3,5+1,5 ώστε να μην μπερδεύονται με τους έξω και να μην έχουμε θέματα με τα εράσμους και τις αντιστοιχίες των μαθημάτων .

 

Μιά και μιλήσατε για μένα να πω κάποιες αρχαιολογίες που τις έχω ξαναπεί σε ανάλογους τσακωμούς πριν αρκετό καιρό .

 

Εγώ έδωσα εξετάσεις το 1977 . Τότε έδιναν χωριστές πανελλήνιες εξετάσεις για τα πανεπιστήμια και για τα ΚΑΤΕΕ . Για τα πανεπιστήμια έδωσαν 79517 και πέρασαν 12240 που έγιναν 13419 με τις ισοβαθμίες και για τα ΚΑΤΕΕ έδωσαν 24077 και πέρασαν 5802 και με τους ισοβαθμίσαντες 6783 . Βάλτε και 1000 δασκάλους και γυμναστές και όλοι οι εισακτέοι ήταν τότε λίγο πάνω από τους 20000 . Δηλαδή 1 στους 4 πέρναγε . 

 

Στις πολυτεχνικές σχολές των πανεπιστημίων πέρναγαν 4320 και στις αντίστοιχες των ΚΑΤΕΕ γύρω στις 2000 . Καμία σχέση με τις σημερινές βέβαια .

Οπως και με τόσο ανταγωνισμό δεν είχαν καμία σχέση και οι βάσεις με τις σημερινές .

 

Αλλά γιατί είχαμε τις σχολές υπομηχανικών και τεχνολόγων μηχανικών τότε ? Διότι υπήρχε ανάγκη για εκπαίδευση μηχανικών συντόμου κύκλου που θα αναλάμβαναν τα συνήθη έργα , είτε στις μικρότερες πόλεις είτε παντού , ώστε οι διπλωματούχοι να ασχοληθούν με θέματα που ήθελαν περισσότερη θεωρητική κατάρτιση , όπως και για ακαδημαϊκή καριέρα . 

 

Αυτό φαινόταν και στα ΕΔ εκείνης της εποχής που έδιναν στους ΤΕ αυτοδύναμη υπογραφή για όλα σχεδόν τα συνήθη ιδιωτικά έργα και βέβαια και στην κατασκευή ΔΕ .

 

Αλλά αργότερα οι πολιτικοί μας αύξησαν τα τμήματα , αύξησαν τις θέσεις χωρίς να υπολογίζουμε τους πάμπολλους εκ του εξωτερικού, άλλαξαν την νομοθεσία χωρίς να επικαιροποιήσουν τα ΕΔ , άφησαν διάφορους ΔΥ να συμπεριφέρονται ως σατραπίσκοι εναντίον των ΤΕ και να νομοθετούν κατά το δοκούν και τελικά να δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην άσκηση του ίδιου επαγγέλματος που μέχρι το 85-90  το ασκούσαν απρόσκοπτα . 

 

Ετσι 30 χρόνια αργότερα δεν έχουμε νεώτερα μέχρι τα σημερινά που ελπίζω να ολοκληρωθούν . 

 

Πως θα ολοκληρωθούν ? 

 

Εδώ μπαίνουν πολλοί παράγοντες . Αρχικά τα νέα φορολογικά και ασφαλιστικά σκοτώνουν το ατομικό γραφείο . Είναι συμφερότερη η εταιρεία . Προφανώς ετοιμάζονται και άλλα όπως περιορισμοί στα ΕΔ σε συνδυασμό με την εμπειρία . Δηλαδή θα ξεκινάνε όλοι από κάποιο χαμηλό επίπεδο και μετά με εμπειρία ή και πτυχία θα ανεβαίνουν , αλλά μόνο σε συγκεκριμένους τομείς . 

 

Αδικα λοιπόν σκοτώνεστε . Τα έχουν συμφωνήσει πριν από εμάς για εμάς .

 

Αντε και αύριο να είστε αγαπημένοι.... 8-)

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ew!

 

Τι τους κόφτει τους ΤΕ τι μητρώα θα δημιουργήσει το ΤΕΕ?
Σάμπως έχουν να κερδίσουν τίποτα?

 

Τόσα χρονια το ΤΕΕ έτσι και αλλιώς γραμμένους δεν τους είχε τους ΤΕ? τώρα θα θέλει και αίτηση με χαρτόσημο και με τις ευλογίες της ΕΕΤΕΜ?

 

Αν τελικά γίνει ελπίζω να είναι προαιρετικό και τζάμπα και να γίνεται με SMS και να αποχωρείς όποτε θες πάλι με SMS.

btw η εετεμ έχει μητρώο Μηχανικών ΤΕΙ, το ΤΕΕ θα φτιάξει καλύτερο?

 

 

 

... σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, το ΤΕΕ προβλέπεται να ιδρύει Επιστημονικά ή/και Επαγγελματικά Τμήματα σχετιζόμενα με το τεχνικό δυναμικό της χώρας, την τεχνική, επιστημονική, κατασκευαστική και σχετική βιομηχανική δραστηριότητα,  ...

τέλειο και super.
Αυτό όμως δεν αποκλείει και κάποιον άλλον, πχ την ΕΕΤΕΜ, να κάνει το ίδιο. Αν δεν γίνεται τότε ας πιέσουν της ΕΕΤΕΜ για να συμπεριληφθεί και η λέξη ΕΕΤΕΜ δίπλα στο ΤΕΕ. Καθώς δεν έχει δημοσιονομκό βάρος θα περάσει αμέσως, τον Τόμσεν ούτε που τον νοιάζει.

 

Μπορεί ο Στασινός να ζήλεψε την δόξα του Σπίρτζη και να στοχεύει σε καρέκλα στην επόμενη βουλή ως εκπρόσωπος όλων, ανανεωτής, ενωτικός, μεταρυθμιστής, άφθαρτος υπεράνω και τέτοια. Ψήφοι νάναι και ό,τι νάναι, ακόμα και απο ΤΕ και Τεχνολόγους, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ξαφνικά οι ΤΕ απέκτησαν αξία.

 

Υπάρχει (μικρή) πιθανότητα, ότι ο Στασινός για να κάνει τέτοιες κινήσεις τώρα μπορεί ή να έχει τις πληροφορίες του για το μέλλον ή να έχει ήδη διακρίνει τον κίνδυνο για τους διπλωματούχους, ιδιαίτερα τώρα με τα μνημόνια και τα πλεονάσματα μέχρι το 3060.
Τέλος στο ΤΕΕ μπορεί να θέλουν τους ΤΕ για να σπρώξουν στο τσμέδε, αν και με τους επόμενους στην κυβέρνηση μπορεί να μην υπάρχουν ταμεία ή απλώς να μην έχει πια νόημα.

 

Πως τους ήρθε τώρα στο ΤΕΕ για τους ΤΕ μετά απο 50+ χρόνια πλατωνικού μίσους?

ας ακούσουμε και τις απόψεις των διπλωματούχων για την κίνηση του ΤΕΕ και ιδιαίτερα για το χρόνο που έγινε.

 

Εκτιμώ τους συμforumίτες που εκφράζονται ελεύθερα, ας μεταφερθεί η συζήτηση στο 'χαλαρή' γιατί θα το κλειδώσουν.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Αδικα λοιπόν σκοτώνεστε . Τα έχουν συμφωνήσει πριν από εμάς για εμάς .

 

 

Το μόνο σίγουρο..Τα έχω πει και στο Main.

 

 

Μπορεί ο Στασινός να ζήλεψε την δόξα του Σπίρτζη και να στοχεύει σε καρέκλα στην επόμενη βουλή ως εκπρόσωπος όλων, ανανεωτής, ενωτικός, μεταρυθμιστής, άφθαρτος υπεράνω και τέτοια. Ψήφοι νάναι και ό,τι νάναι, ακόμα και απο ΤΕ και Τεχνολόγους, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Ξαφνικά οι ΤΕ απέκτησαν αξία.

 

Υπάρχει (μικρή) πιθανότητα, ότι ο Στασινός για να κάνει τέτοιες κινήσεις τώρα μπορεί ή να έχει τις πληροφορίες του για το μέλλον ή να έχει ήδη διακρίνει τον κίνδυνο για τους διπλωματούχους, ιδιαίτερα τώρα με τα μνημόνια και τα πλεονάσματα μέχρι το 3060.

Τέλος στο ΤΕΕ μπορεί να θέλουν τους ΤΕ για να σπρώξουν στο τσμέδε, αν και με τους επόμενους στην κυβέρνηση μπορεί να μην υπάρχουν ταμεία ή απλώς να μην έχει πια νόημα.

 

Εκτιμώ τους συμforumίτες που εκφράζονται ελεύθερα, ας μεταφερθεί η συζήτηση στο 'χαλαρή' γιατί θα το κλειδώσουν.

 +1

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.