Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόφαση ΤΕΕ: Δημιουργείται Μητρώο εγγραφών Μηχανικών ΤΕΙ


BAS

Recommended Posts

"με αντικείμενο μηχανικού για τους οποίους δεν απαιτείται η κτήση άδειας άσκησης επαγγέλματος."

 

"όλοι έχουμε δικαιώματα και υποχρεώσεις, καθένας ανάλογα με τις δυνατότητες και τα εφόδιά του."

 

ΚΑΤΑΛΑΒΑΜΕ! ΑΣΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ...

Να μας λείπει το βύσσινο!!!

100 χρονια τώρα το ΤΕΕ είναι ίδιο και απαράλλαχτο...

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 362
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα επαγγελματικά δικαιώματα (αν πάρετε) σας είναι άχρηστα πρώτον γιατί δεν υπάρχουν δουλειές για να τα αξιοποιήσετε και δεύτερον επειδή οι λίγοι που τα αξιοποιούν είναι πλέον επιχειρηματικά αχτύπητοι.

 

Όμως, με κοινά επαγγελματικά δικαιώματα οι διπλωματούχοι θα σας φάνε και τις λίγες δουλειές κάνετε κατ' αποκλειστικότητα, δηλαδή τις θέσεις ΤΕ στο δημόσιο. Μη μπορώντας να δημιουργήσουν νέες θέσεις μηχανικών τους δίνουν την ευκαιρία να "χτυπήσουν" τις μόνες θέσεις που ως τώρα δε μπορούσαν (τις ΔΕ τις χτυπάνε ήδη).

 

Σε μια συγχώνευση πάντα χάνει ο ασθενέστερος.

Edited by georgios_m
Link to comment
Share on other sites

Τα επαγγελματικά δικαιώματα (αν πάρετε) σας είναι άχρηστα πρώτον γιατί δεν υπάρχουν δουλειές για να τα αξιοποιήσετε και δεύτερον επειδή οι λίγοι που τα αξιοποιούν είναι πλέον επιχειρηματικά αχτύπητοι.

 

Όμως, με κοινά επαγγελματικά δικαιώματα οι διπλωματούχοι θα σας φάνε και τις λίγες δουλειές κάνετε κατ' αποκλειστικότητα, δηλαδή τις θέσεις ΤΕ στο δημόσιο. Μη μπορώντας να δημιουργήσουν νέες θέσεις μηχανικών τους δίνουν την ευκαιρία να "χτυπήσουν" τις μόνες θέσεις που ως τώρα δε μπορούσαν (τις ΔΕ τις χτυπάνε ήδη).

 

Σε μια συγχώνευση πάντα χάνει ο ασθενέστερος.

 

Δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν κοινά επαγγελματικά δικαιώματα, αυτό απλά είναι μια υπόθεση. Επίσης τι σχέση έχει η ΠΕ με την ΔΕ κατηγορία; Πως να χτυπήσει ο άλλος θέση δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης; Η κάθε κατηγορία είναι ξεχωριστή. Η ΤΕ κατηγορία θα εξακολουθήσει να υπάρχει απλά δημιουργείται μητρώο μηχανικών ΤΕ εντός του ΤΕΕ. Συγχώνευση σχολών γενικά δεν θα γίνει, τώρα είπανε και καλά τα 2 μεγάλα ΤΕΙ της χώρας, αλλά είπανε....  θα αργήσει να προχωρήσει και δεν ξέρουμε προϋποθέσεις και συνθήκες.

Link to comment
Share on other sites

  ...  α. ότι λύση στα ΕΔ δεν θα δοθεί εντός ελλάδος και ...

Κατά 90% και εγώ αυτό βλέπω, και για το 90% των επαγγελματικών δικαιωμάτων. Ισως να ειναι κακό για όλους, θα δούμε.

.

... β. ότι εξαναγκαστικά στο μέλλον θα λειτουργούν μόνο εταιρικά σχήματα ...

καπως έτσι, ίσως επειδή τα πράγματα γίνονται όλο και πιο πολύπλοκα και όχι μόνον απο καθαρά τεχνική σκοπιά,

ή

διότι μπορεί να επιβάλλουν περιορισμούς σε προϋπολογισμούς έργων που θα μπορεί να αναλάβει και να υπογράψει κάποιος.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Μπάτσελορ στο μακρυνό 83 δεν υπήρχε με την έννοια ότι τότε λίγοι έκαναν μεταπτυχιακά και έτσι και αλλιώς μπορούσες να κάνεις μεταπτυχιακό αν χρειαζόταν , ενώ είχαμε και τα polytechnics στο ΗΒ που ήταν ανάλογα με τις ΑΣΤΕΜ και άλλα παρόμοια .

 

Παζάρι όμως πάντα υπήρχε και υπάρχει .

 

Σήμερα ξύπνησε και η ΕΕΤΕΜ και βέβαια μιλάει μόνο για το μαγαζάκι της .

 

Οσο για το αν θεσπίστηκε το Μηχανικός ΤΕ το 1989 , πιθανόν να ισχύει . Είπαμε το παζάρι είναι διαχρονικό , είχαμε εκείνη την εποχή την διαμάχη για το σχήμα της σφραγίδας και άλλα τέτοια γραφικά...

 

Επί της ουσίας είπαμε το ατομικό γραφείο θα πεθάνει , ήδη πεθαίνει και στα εταιρικά σχήματα θα παίζουν άλλα παιχνίδια .

 

Οσο για τις σχολές και τις εξετάσεις , τα πράγματα είναι εντελώς ξεκάθαρα .

 

Οι σχολές χαμηλής ζήτησης , δηλαδή εκεί που η προτίμηση στις 2-3 πρώτες θέσεις είναι ίση ή μικρότερη από τον αριθμό των εισακτέων θα έχουμε ελεύθερη πρόσβαση . Πρακτικά αυτό ισχύει και σήμερα με την είσοδο σε αυτές με χαμηλούς μονοψήφιους Β. Π.

 

Αλλά αυτό είναι το τυράκι . Το επόμενο είναι ότι αφού δεν έχουν ζήτηση θα τις καταργήσουμε .

 

Θα φωνάξουν οι καφετέριες και οι γκαρσονιέρες όμως . Αυτό θα το λύσουν τα κολλέγια με τις διετείς δομές .

 

Στην πράξη κάθε τμήμα ΤΕΙ που έχουμε σήμερα υπό μορφή παραρτήματος με 1-2 τμήματα θα μετατραπεί σε διετές κολλέγιο . Ετσι οι γκαρσονιέρες θα ησυχάσουν και το τελικό σχέδιο Αθηνά θα εφαρμοστεί πιό εύκολα .

 

Ακόμα η χώρα έχει ανάγκη να υπάρχουν εξειδικευμένα τεχνικά στελέχη . Αυτά στο παρελθόν έβγαιναν από τις μέσες σχολές εργοδηγών που κάποιες που ήταν κληροδοτήματα ήταν πολύ υψηλού επιπέδου .

 

Τότε όμως η υποχρεωτική εκπαίδευση σταματούσε στο δημοτικό και μπορούσες να βγείς στην αγορά εργασίας αμέσως σαν ανειδίκευτος ή με 2-3 χρόνια εκπαίδευση στις κατώτερες  τεχνικές σχολές στα 14-15 χρόνια σου . 

 

Τώρα λόγω της εξέλιξης της τεχνολογίας αυτό έχει πάει 3 χρόνια μετά . Η εκπαίδευση σταματάει στα 15 και μετά θα πάς στα ΕΠΑΛ που θα είναι περισσότερο γενικό λύκειο και λιγότερο τεχνικό τα πρώτα 1-2 χρόνια οπότε για να φτάσεις στο τεχνικό επίπεδο που χρειάζεται θα πας στα επόμενα 1-2 χρόνια μαζί με τον χρόνο μαθητείας . 

 

Και μετά θα τους περιμένουν τα διετή κολλέγια όσους θα θέλουν κάτι παραπάνω . Και προφανώς αυτά θα δίνουν διέξοδο στα πανεπιστήμια . 

 

Ο στόχος θα είναι να γίνει πιο ελκυστική η τεχνική εκπαίδευση , αφού θα μειωθούν και οι θέσεις στα πανεπιστήμια που θα συγχωνεύσουν και όσα τει έχουν ιστορία και παράδοση .

 

Χαλαρώστε λοιπόν και απολαύστε το παζάρι και τα νέα δρομολόγια που μας ετοιμάζουν  . Αλλωστε είμαστε ΗΔΗ μέσα στο λεωφορείο και το ταξίδι έχει ξεκινήσει ...

Link to comment
Share on other sites

Σωστοί οι  προλαλήσαντες ..Για τον αγαπητό γεώργιο , η ιστορία εχει δείξει την απάντηση..

Και γω είμαι της άποψης πως τα περιφεριεακά τει τύπου σπάρτης θα γίνουν 2ετη ιεκ και τα σοβαρά θα συγχωνευτούν..

Το ερώτημα ειναι αν ποτε η σχολή μου θα έχει την αίγλη που της αξίζει και ενημέρωση για το σκοπό της..

Η πρόσβαση και ελεύθερη να είναι θα έχεις θεωρώ εισαγωγικές στο πανεπιστήμιο όταν μπαίνεις..Οπως έξω.

Είμαστε στο λεωφόρειο με προδιαγεγραμμένη πορεία και περιμένουμε να δούμε που πάει.

 

BAS Τι  εννοείς ξύπνησε σημερα η ΕΕΤΕΜ?

Link to comment
Share on other sites

https://eetem.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=790:o-ypourgos-paideias-kai-to-t-e-e-logariazoun-xoris-ton-ksenodoxo&catid=54&Itemid=18

 

 

Μας προκαλεί εντύπωση, η από το πουθενά (εκτός αν είχε προηγηθεί συνεννόηση με το Τ.Ε.Ε) δήλωση του Υπουργού Παιδείας σήμερα στο Κοινοβούλιο για την απόφαση της Δ.Ε του Τ.Ε.Ε.

Είναι πολιτικά ανεπίτρεπτη και ηθικά απαράδεκτη δεδομένου ότι εδώ και δυο μήνες ο Υπουργός έχει στα χέρια του μια ολοκληρωμένη πρόταση σχεδίου νόμου από την Ε.Ε.Τ.Ε.Μ με την σύμφωνη γνώμη των Τ.Ε.Ι, την οποία δεν τολμά ούτε να την επεξεργαστεί, ούτε να την φέρει στη Βουλή, για να λυθούν επιτέλους τα εκκρεμή από χρόνια, όπως ο ίδιος παραδέχεται επαγγελματικά θέματα των πτυχιούχων Τ.Ε.Ι, Μηχανικών και όχι μόνο.

Είναι πέρα για πέρα ατυχής η αξιοποίηση από τον Υπουργό Παιδείας της απόφασης του Τ.Ε.Ε, φορέα αναρμόδιου και μάλιστα ανταγωνιστή του κλάδου των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, τη στιγμή που όπως πολύ καλά γνωρίζει, το πρόβλημα των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι δεν είναι η «στέγη» ούτε το «παρκάρισμα» σε κάποιο Μητρώο, αλλά η ρύθμιση των επαγγελματικών τους θεμάτων που είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της Πολιτείας και μάλιστα του Υπουργού Παιδείας.

Πολλώ μάλλον που, σύμφωνα με προηγούμενες δηλώσεις του ίδιου του Υπουργού Παιδείας (στο Συνέδριο Ο.Σ.Ε.Π-Τ.Ε.Ι Δεκέμβριος 2016), το Τ.Ε.Ε είναι εκείνο που αντιδρά στη λύση του προβλήματος!

Προειδοποιούμε τον Υπουργό Παιδείας αλλά και το Τ.Ε.Ε ότι πλέον δεν μπορούν να λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο ούτε να «αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς».
Οι θέσεις και οι προτάσεις τους, μάλλον σε αφελείς απευθύνονται, διότι οι Πτυχιούχοι Μηχανικοί Τ.Ε.Ι ζουν καθημερινά «στο πετσί τους» τις ολέθριες συνέπειες της μακροχρόνιας αδράνειας της Πολιτείας!

Η Ε.Ε.Τ.Ε.Μ εμμένει στον κύριο στόχο της για την προώθηση της πρότασης του σχεδίου νόμου ρύθμισης των επαγγελματικών δικαιωμάτων, την απόκτηση άδειας άσκησης επαγγέλματος και την αυτόνομη υπεράσπιση των επαγγελματικών και επιστημονικών συμφερόντων των Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε.Ι.

Οι κατά καιρούς αποφάσεις της αντιπροσωπίας και της Δ.Ε του Τ.Ε.Ε για δημιουργία Μητρώων «Τεχνολόγων», «αντεπιστελλόντων μελών», «μελών με ειδική σχέση» και οι προθέσεις του για «μάντρωμα» των Μηχανικών Τ.Ε.Ι, όπως η χθεσινή πατέντα του «Γραφείου» και «μητρώου εγγραφής» είναι γνωστά από καιρό και εξυπηρετούν, αποκλειστικά και μόνο, τις οικονομικές ανάγκες του Τ.Ε.Ε. Ειδικά όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες, χρησιμοποιούν τα ηλεκτρονικά συστήματα, που διαχειρίζεται για λογαριασμό του Κράτους το Τ.Ε.Ε, βιώνουν καθημερινά, τους αποκλεισμούς και τα εμπόδια καθώς και την οικονομική τους αφαίμαξη.

Όταν λυθούν οι εκκρεμότητες των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων όπως πρέπει και αρμόζει σε Πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης, διαβεβαιώνουμε τον Υπουργό Παιδείας και το Τ.Ε.Ε, ότι θα τους παραδώσουμε τα κλειδιά της «ενοχλητικής» Ε.Ε.Τ.Ε.Μ γιατί τότε ενδεχομένως ο κλάδος να μην την χρειάζεται. Σήμερα δεν έχουμε ανάγκη από «στέγη». Υπάρχει επιτακτική ανάγκη η Πολιτεία επιτέλους να ρυθμίσει τα επαγγελματικά μας θέματα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Ε.Ε.Τ.Ε.Μ.
Link to comment
Share on other sites

Πάντως ο καλύτερος τίτλος είναι "Αντεπιστέλλον μέλος"  ...

 

Με τόση αμορφωσιά που κυκλοφορεί θα φαίνεται ουάου.... :mrgreen:

 

Ακόμα και η ορθογραφία δεν το ξέρει και το κοκκινίζει.... 8-)

Link to comment
Share on other sites

Για να μην αδικούμε τον Γαβρόγλου , ελεύθερη πρόσβαση δεν θα υπάρχει , αλλά θα γίνεται με τον βαθμό του απολυτηρίου που ίσως έχει τις πανελλαδικές ενσωματωμένες στα βασικά μαθήματα . 

 

Οπότε ο Μανωλιός απλά αλλάζει ρούχα....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.