Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Απόφαση ΤΕΕ: Δημιουργείται Μητρώο εγγραφών Μηχανικών ΤΕΙ


BAS

Recommended Posts

η σχέση του πολίτη με το κράτος δε στηρίζεται στην πίστη, αλλά στους νόμους.

 

Σύμφωνα με τους νόμους λοιπόν το κράτος θα έπρεπε να αποδώσει επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών στους απόφοιτους ΤΕΙ από το 1986 καθώς έτσι προβλέπεται από την ιδρυτική διάταξη των ΤΕΙ. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη παρανομία και η πηγή όλου του κακού. Ότι το κράτος αντί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του υπέκυπτε σε συντεχνιακές απαιτήσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 362
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τελικα αυτοί οι georgios m και Konstantinos IB δεν παίζονται. Εγώ απέναντι σε ντουβάρια, τι ντουβάρια....ογκόλιθους κάνω πίσω. Οτι του φανεί του λολοστεφανη ειναι. Άντε λοιπόν να δούμε όταν αλλάξουν τα κοζια που θα βρεθούν. Υπάρχουν και οι γκασμάδες παλληκαριά. Θα φάτε ψωμί.


Sent from my iPad using Tapatalk





Σεβόμαστε τους συνομιλητές μας, δεν τους προσβάλουμε και δεν τους ειρωνευόμαστε. Προσπαθήστε να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε.

Λαμβάνεις ποινή
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Bas,

Να πληροφορήσω οτι κανένας αντισεισμικός κανονισμός δεν καταργήθηκε το 1984, πολλώ δε μάλλον του Ρουσσόπουλου γιατί δεν υπήρχε τέτοιος (προφανώς μπερδεύεις τον Α.Κ. του 1959 με την ελληνική μέθοδο του Ρουσσόπουλου). Το 1986 μετά το σεισμό της Καλαμάτας και την αποκτηθείσα εμπειρία, μπήκαν κάποια πρόσθετα άρθρα στον υπάρχοντα αντισεισμικό κανονισμό του 1959.

Τώρα όσον αφορά τα περί αυτοδυνάμου υπογραφής νομίζω έχω ήδη απαντήσει. Μην ξεχνάς βέβαια οτι όλα στηρίζονται σε εθιμικό δίκαιο και όχι σε ορθολογική νομοθεσία. Με άλλα λόγια τόσα χρόνια δουλεύαμε - όπως δουλεύαμε - με την ανοχή της πολιτείας χωρίς νομοθετικό πλαίσιο.

Αν και είναι πολλά τα χρόνια από το 1984 , θυμάμαι ότι αλλαγές είχαμε το 1984 , γιατί είχαν προηγηθεί οι μεγάλοι σεισμοί της Θεσσαλονίκης του 1978 και της Αθήνας του 1981 . 

 

Στα περί αυτοδυνάμου θεωρώ ότι έχω και εγώ απαντήσει οπότε ο καθένας κρατάει τις απόψεις του . Οσο για την νομοθεσία μέχρι το 1986 βασιζόταν σε αυτήν του 762/72 , αφού το 334/73 είχε κριθεί αντισυνταγματικό . Μετά το 1986 το κράτος ώφειλε βάσει του 1404/83 να έχει βγάλει καινούργια ΕΔ κάτι που δεν έκανε και για το οποίο έχει κριθεί από το ΣτΕ .

 

Προφανώς λοιπόν αρκετοί μετά το 90 στράφηκαν στο εξωτερικό , υπήρξαν πλέον εκεί φτηνές σε οικονομικό θέμα και γενικότερα "φτηνές" λύσεις , κάτι που από ότι ξέρω έκαναν και όσα παιδιά είχαν γονείς ΤΕ και ασχολήθηκαν με το αντικείμενο , αφού πλέον οι γονείς τους είχαν βαρεθεί το παραμύθι . 

 

Από την άλλη όμως η ανάγκη "πτυχίου για το παιδί" , είναι βασική για την ελληνική οικογένεια και το βλέπουμε από το γεγονός ότι ενώ σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις οι μισές σχολές σε πανεπιστήμια και τει ΔΕΝ έχουν ΕΔ (και πολλές άλλες έχουν εικονικά ΕΔ) , τα παιδιά πάνε σε αυτές . 

 

Αν όμως δούμε τους δείκτες αποφοίτησης , τότε θα καταλάβουμε ότι τεράστιο ποσοστό που κυμαίνεται ανάμεσα στο 30-50 % των εισακτέων , παρατάει τις σπουδές του . 

 

Αλλά αυτό δεν παίζει γενικά στα ΜΜΕ διότι θα πρέπει να οδηγήσει σε κλείσιμο τμημάτων , με αποτέλεσμα ολόκληρες πόλεις που βασίζονται στην φοιτητική κατανάλωση να παραλύσουν , ενώ ξένοι φοιτητές που θα πληρώνουν και δίδακτρα στο παραταξοκρατούμενο ελληνικό πανεπιστήμιο δεν πρόκειται να έρθουν , εκτός ίσως από χώρες του τέταρτου και πέμπτου κόσμου , αν υπάρχουν .

Edited by BAS
Link to comment
Share on other sites

Bas,

Παραθέτω τη νομολογία ιστορικά για την αποκατάσταση της αλήθειας (αφορά τμήματα πολ. μηχανικών) :

Το Β.Δ. 769/1972 (και όχι 762) αφορά τους πολ. υπομηχανικούς και σαφώς βρίσκεται εν ισχύ.

Το Π.Δ. 336/1973 (το 334 αφορά μηχανολόγους & ηλεκτρολόγους) αφορούσε Κ.Α.Τ.Ε. (έδινε απεριόριστα δικαιώματα μόνο σε επίβλεψη) κι έπαυσε μετά το Π.Δ. 906/1979.

Το Π.Δ. 906/1979 αφορούσε τεχν. πολ. μηχανικούς (Δομικούς - Συγκοινωνιακούς - Τοπογράφους) ακυρώθηκε με την υπ' αρ. 3372/1980 απόφαση του Στε - τμήμα Δ' και μάλιστα με αίτηση της τότε ΠΕΤΕΜ (σημερινής ΕΕΤΕΜ).

Οπως αντιλαμβάνεσαι όλα αυτά τα χρόνια δουλεύαμε ατύπως παρανόμως με την ανοχή της πολιτείας και της εκάστοτε εξουσίας.

Ολα τα υπόλοιπα που αναφέρεις τα αποδέχομαι για φιλολογική συζήτηση, αλλά δεν υποκαθιστούν την πραγματικότητα.

Link to comment
Share on other sites

η σχέση του πολίτη με το κράτος δε στηρίζεται στην πίστη, αλλά στους νόμους.

 

Σου απάντησε ο συνάδελφος παραπάνω, το ίδιο θα σου απαντούσα κι εγώ αν δεν με προλάβαινε.

Link to comment
Share on other sites

Εντάξει δεν προλάβαινα να ψάξω ακριβώς τα νούμερα του 70 . Το έχω πει και εγώ ότι δουλεύουμε παρατύπως αλλά όχι παρανόμως , αφού παράνομη είναι η πολιτεία και με την βούλα του ΣτΕ πλέον.

Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με τους νόμους λοιπόν το κράτος θα έπρεπε να αποδώσει επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών στους απόφοιτους ΤΕΙ από το 1986 καθώς έτσι προβλέπεται από την ιδρυτική διάταξη των ΤΕΙ. Εκεί βρίσκεται η μεγαλύτερη παρανομία και η πηγή όλου του κακού. Ότι το κράτος αντί να τηρήσει τις δεσμεύσεις του υπέκυπτε σε συντεχνιακές απαιτήσεις.

 

 

υπήρχε κάποιος νόμος που να προσδιορίζει ποιά επαγγελματικά δικαιώματα θα απονέμονταν?

και γιατί βάλανε deadline το 1986 και δε τα απέδωσαν άμεσα?

 

η πηγή του κακού είναι το γεγονός ότι τα τριτοβάθμια ιδρύματα έχουν μεγάλη ελευθερία στο πώς θα λειτουργήσουν και δεν υπακούν σε ένα κεντρικό σύστημα ταξινόμησης της γνώσης και των εφαρμογών της. κάθε καθηγητής μπαίνει σε όποιο τμήμα βρει μπροστά του και μετά προσπαθεί να το φέρει στα μέτρα του.

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπήρχε νόμος αλλα όταν καταργείς τα ΚΑΤΕΕ για να ιδρύσεις κάτι που θεωρητικά ειναι πιο ''προσεγμένο'' και αναβαθμισμένο , δεν θα δινόντουσαν δικαιώματα Υπομηχανικών αλλα σίγουρα κατι πολυ παραπάνω..

Για τους καθηγητές τι εννοείς γιώργο? Δεν είναι όλοι το ίδιο..

Link to comment
Share on other sites

Στον ιδρυτικό νόμο των ΤΕΙ του 1983 υπήρχε ξεκάθαρη πρόβλεψη ότι τα επαγγελματικά δικαιώματα όλων των αποφοίτων θα πρέπει να εκδοθούν πριν τον 1ο απόφοιτο. 1983+3,5 = 1986 (,5). Και προφανώς όταν έχεις τμήματα μηχανικών θα τους αποδώσεις επαγγελματικά δικαιώματα μηχανικών, στους νοσηλευτές νοσηλευτών, στους λογιστές λογιστών κτλ. Όσο για το γιατί δεν αποδόθηκαν άμεσα, έχω ακούσει τι έγινε αλλά ούτε 100% σίγουρος είμαι, ούτε έχει σημασία να το αναφέρω. Το θέμα είναι πως το κράτος παρανομεί επί 30+ χρόνια εναντίων 40.000+ πολιτών.

Link to comment
Share on other sites

Έχω κάποια Ερωτήματα.

 

Α)   Με βάση όσα λέει το ΤΕΕ, οι πτυχιούχοι δεν θα παίρνουν  άδεια από το ΤΕΕ  

 

Β)   Με βάση το νόμο που είναι προς διαβούλευση  θα βγει ΠΔ που θα διαχωρίζει τους πτυχιούχους ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΤΕ  σε  3,5  και 4,0  έτη σπουδών ώστε να μην έχουν τα  ιδια ΕΔ.

 

Στην αγορά εργασίας η σε κάποια προκήρυξη  πως θα γίνεται ο διαχωρισμός ;

 

a)   Mε βάση την αναλυτική  ;

 

Ή

 

B)  Θα τους υποχρεώσουν να κάνουν εγγραφή στο  Ανάπτυξης και θα παίρνουν από εκεί κάποια  άδεια ;

 

Ευχαριστώ 

Edited by THOMASTASIOP
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.