Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αλλαγή χρήσης - Έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας - ερωτήσεις


Recommended Posts

Τα ακτινολογικά εργαστήρια ανήκουν στη χρήση "Υγεία και Πρόνοια". Δεν γνωρίζω αν υπάρχει κάποια άλλη εξαίρεση, όποτε πιθανότατα χρειάζεσαι αλλαγή χρήσης.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • Απαντήσεις 67
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Καλησπέρα, για αλλαγή χρήσης από κατοικία σε δυο καταστήματα (τατουατζίδικο και κουρείο) τι ισχύει για τις θέσεις στάθμευσης στην άδεια μικρής κλίμακας; Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Καλησπέρα, για το κλείσιμο  εσωτερικής πόρτας με τούβλα χρειάζεται οικοδομική άδεια; Επίσης για προσθήκη υδραυλικών; 

Ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλημέρα και καλό Σαββατοκύριακο! Έχω κάποιες αρχικές απορίες σχετικά με αλλαγή χρήσης οριζόντιας ιδιοκτησίας ισόγειου καταστήματος 25τμ (χωρίς υπόγειο) σε κλειστή θέση στάθμευσης. Ειδικά αν κάποιος συνάδελφος ασχολήθηκε με κάτι παρόμοιο, θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μοιραστεί τις γνώσεις του.

1. Μπορεί η αλλαγή χρήσης να γίνει με μικρής κλίμακας; Δεν βλέπω τον λόγο να μη μπορεί.

2. Δήλωση συναίνεσης για την αλλαγή στην όψη απαιτείται από το 100% των συνιδιοκτητών; Θα μπορούσε ο κανονισμός της πολυκατοικίας να την απαγορεύει και, αν ναι, υπάρχει τρόπος με γενική συνέλευση να αλλάξει;

3. Αν γίνει η αλλαγή χρήσης θα πρέπει στη συνέχεια (υποχρεωτικά) να τροποποιηθεί η σύσταση οριζοντίων, κατανομή δαπανών;

4. Στα σχέδια των όψεων απαιτείται σχέδιο όλης της οικοδομής ή μόνο του ισογείου;

5. Προκειμένου να γίνει διαμόρφωση του κρασπέδου, ποιές πιθανόν εγκρίσεις θα χρειαστούν;

6. Κάτι άλλο στο οποίο θα πρέπει να δοθεί προσοχή (πχ προδιαγραφές εισόδου, χώρου στάθμευσης ή άλλες εγκρίσεις, δικαιοπραξίες);

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Το σωστό ερώτημα είναι αν η αλλαγή χρήσης δύναται να γίνει μέσω ΕΕΔΜΚ. Το όριο των 25.000 Ευρώ έχει να κάνει με κάποιες εργασίες, ο προϋπολογισμός των οποίων, αν υπερβαίνει αυτό το ποσό, τότε απαιτείται έκδοση οικοδομικής άδειας και όχι ΕΕΔΜΚ, παρά το ότι αυτές οι εργασίες μπορεί να αναφέρονται στο άρθρο 29 Ν. 4495.

ιζ)   εσωτερικές διαρρυθμίσεις, καθώς και εργασίες αλλαγής χρήσης για τις οποίες σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν.4067/2012, όπως ισχύει, δεν απαιτείται η έκδοση οικοδομικής αδείας, με την προϋπόθεση ότι δεν θίγονται τα στοιχεία του φέροντος οργανισμού  του  κτιρίου  και  δεν  μεταβάλλονται  προς  το  δυσμενέστερο  τα  φορτία  και  η  κατηγορία  σεισμικής σπουδαιότητας σύμφωνα με τον ΕΑΚ. 

(...) Για εργασίες που εμπίπτουν στις περιπτώσεις α΄ έως η΄, ιθ΄, λ΄, λδ΄ και λε΄ δεν ισχύει το όριο του προϋπολογισμού των είκοσι πέντε χιλιάδων (25.000) ευρώ και για την εκτέλεσή τους απαιτείται έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας ανεξαρτήτως προϋπολογισμού. Για τις εργασίες των υπόλοιπων περιπτώσεων οι οποίες εκτελούνται είτε συνδυαστικά είτε μεμονωμένα και εφόσον ο συνολικός προϋπολογισμός τους υπερβαίνει τις είκοσι πέντε χιλιάδες ευρώ (25.000) υπολογιζόμενος σύμφωνα με το Παράρτημα Β του ν.4495/2017, ανά οριζόντια ή κάθετη ιδιοκτησία απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με την περίπτωση θ της παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου.

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ. Τα διάβασα τα παραπάνω, απλά αναρωτιέμαι στην περίπτωση που δε γίνουν εργασίες πάλι απαιτείται ΕΕΔΜΚ? Στην παρούσα περίπτωση ίσως γίνουν κάποιες, αλλά μπορεί και όχι. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση? Δεν υπάρχει εναλλακτική δηλαδή, παρά μόνο ΕΕΔΜΚ ή Ο.Α. απ' ότι καταλαβαίνω, σωστά?

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.