Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Ορίστηκε προσωρινός ανάδοχος για το αεροδρόμιο Καστελίου


Engineer

Recommended Posts

Το δρόμο για να μπουν… μπουλντόζες στο Καστέλι, άνοιξε η υπογραφή της απόφασης για τον ορισμό προσωρινού αναδόχου για το νέο αεροδρόμιο.

 

Η κοινοπραξία ΤΕΡΝΑ – GMR αναλαμβάνει ένα σημαντικό έργο και για την Ελλάδα και για την Κρήτη μετά τις υπογραφές από τον Χρ. Σπίρτζη.

 

Σύμφωνα με την απόφαση ο Προσωρινός Ανάδοχος του Έργου, καλέιται :

Εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών από την κοινοποίηση της ως άνω απόφασης, να αντικαταστήσει την Εγγυητική Επιστολή Συμμετοχής Διαγωνιζομένου με την Εγγυητική Επιστολή Προσωρινού Αναδόχου, ύψους δεκαπέντε εκατομμυρίων Ευρώ (€15.000.000,00), και να υποβάλει σχέδιο διακήρυξης ανοικτού διαγωνισμού, καθώς και περίληψη αυτής προς δημοσίευση στον εγχώριο και διεθνή τύπο, για την επιλογή από τον Προσωρινό Ανάδοχο φυσικού ή νομικού προσώπου, με το οποίο η Εταιρεία θα υπογράψει τη Σύμβαση Ανεξάρτητου Μηχανικού.

Τέλος η κοινοπραξία θα πρέπει το αργότερο είκοσι (20) ημέρες προ της λήξεως της Περιόδου Οριστικοποίησης Συμβατικών Εγγράφων να υποβάλει στην Δημοπρατούσα Αρχή τον φάκελο τροποποίησης της απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του Έργου.

 

Σύμφωνα με την σύμβαση παραχώρησης το Δημόσιο αυξάνει το ελάχιστο προσφερόμενο ποσοστό μετοχικού κεφαλαίου από 40% σε 46%, αυξάνεται η βαρύτητα της Οικονομικής Προσφοράς των διαγωνιζόμενων

 

Η αιτούμενη χρηματοδοτική Συμβολή εκ μέρους του Δημοσίου περιορίστηκε σε 180 εκατομμύρια ευρώ.

 

Αυξάνεται σε 2% το ποσοστό επί των ακαθάριστων εσόδων του αερολιμένα που προκύπτουν από την εκμετάλλευση του έργου παραχώρησης, υπέρ των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης της περιοχής, αλλά και άλλων κοινωφελών δράσεων. Τα ποσά θα αποδίδονται κατόπιν σχετικής απόφασης του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών.

 

Τονώνεται δραστικά η απασχόληση: Θα δημιουργηθούν 1000 άμεσες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο της κατασκευής. 500 μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την περίοδο λειτουργίας και εκατοντάδες ακόμη, όταν θα αναπτυχθούν οι νέες εμπορικές υποδομές και οι χρήσεις. Μάλιστα θα υπάρξει μέριμνα να δοθεί προτεραιότητα στην απασχόληση των ανέργων.

 

Τροποποιείται ριζικά ο τρόπος επιλογής του Ανεξάρτητου Μηχανικού, καθώς ισχυροποιείται η συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία επιλογής του, με ανοιχτές και διάφανες διαγωνιστικές διαδικασίες.

 

Το κτίριο του αεροσταθμού θα σέβεται την πολιτιστική και την αρχιτεκτονική κληρονομιά του τόπου και του τοπίου και κατασκευαστεί με κριτήρια υψηλών βιοκλιματικών προδιαγραφών. Ειδική αρχιτεκτονική επιτροπή θα ελέγξει τη συμμόρφωση της μελέτης με τις απαιτήσεις του διαγωνισμού για την κατασκευή του, κατά τρόπο που να εναρμονίζεται με την ιδιαιτερότητα της περιοχής.

 

Στη Ζώνη Εμπορικών Χρήσεων θα δημιουργηθεί σε έκταση δέκα (στρεμμάτων συνεδριακός – εκθεσιακός χώρος ο οποίος θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τη διεθνή προβολή των τοπικών προϊόντων και δεν θα είναι ανταγωνιστικός εμπορικά. Θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει με μέριμνα του Δημοσίου.

 

Πηγή: http://www.ered.gr/e...i/#.WS5V1-uLS70

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.