Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιλογή μεταπτυχιακού


Recommended Posts

Συνάδελφοι καλησπέρα

 

Πρόσφατα έγινε διαθέσιμο κρατικό δάνειο για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία που πλέον καλύπτει και μεταπτυχιακά από απόσταση (distance learning). 

 

Μετά από έρευνα που έκανα κατέληξα σε 4 μεταπτυχιακά.

 

1.α)Msc Professional Engineering, Kingston

   β)Msc Professional Engineering, Derby

 

2.α)Msc Building Services Engineering, Brunel

   β)Msc Building Services Engineering, London South Bank

 

3)Msc Building Services Engineering with sustainable energy, Brunel

 

4)Msc Renewable Energy Systems Technology, Loughborough

 

Τα 1α και 1β είναι προγράμματα τα οποία προσαρμόζονται πάνω στην δουλειά σου έτσι ώστε να εμβαθύνεις στο θεωρητικό κομμάτι καθώς και να σε φτάσει σε επίπεδο για CEng. Αυτό σημαίνει ότι τα μαθήματα θα είναι δομημένα έτσι ώστε να σου προσφέρουν και τεχνικές γνώσεις, καθώς και γνώσεις σε άλλους τομείς όπως project management, risk assessment κλπ ώστε να καλύπτεις τα 5 competencies για το Chartership.

Από άποψη προτίμησης για κάποιο από τα δύο πανεπιστήμια, ίσως θα προτιμούσα το Kingston λόγω απόστασης. Έχω ήδη μιλήσει με τον εργοδότη μου και είναι σύμφωνος να με υποστηρίξει, μιας και χρειάζεται και η συμμετοχή της εταιρείας στο πρόγραμμα. To ίδιο πρόγραμμα προσφέρεται και από άλλα ιδρύματα, αλλά το κόστος είναι απαγορευτικό.

 

Τα 2α, 2β και 3 είναι αντικείμενα που πάντα με ενδιέφεραν να ασχοληθώ επαγγελματικά αν και ισως να περιορίζω τις δυνατότητες εύρεσης εργασίας αργότερα. Αν ήταν στο χέρι μου να επιλέξω ανάμεσα σε Brunel και London South Bank θα επέλεγα το πρώτο μιας και έχω συνεργαστεί με αποφοίτους του Brunel και έχω μείνει εντυπωσιασμένος από το επίπεδό τους.

 

Το 4 είναι ίσως άπιαστο μιας και δεν έχω το βαθμό πτυχίου που απαιτείται και επίσης έχει μεγάλη ζήτηση.

 

Εδώ να πω ότι όλα τα προγράμματα έχουν πιστοποίηση από το Engineering Council και μπορείς να πας για CEng αργότερα. Δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάποιο part-time πρόγραμμα λόγω δουλειάς και δεν μπορώ να κάνω κάποιο μεταπτυχιακό από απόσταση σε πανεπιστήμιο εκτός Η.Β. μιας και δεν με καλύπτει το δάνειο.

 

Εννοείται ότι είμαι στη διαδικασία να κάνω αίτηση σε όλα ώστε να δω από ποιά μπορώ να πάρω offer.

 

Κατά την άποψή σας ποιό από τα παραπάνω προγράμματα αξίζει?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Πήγα στο Derby μιας και είχε open day και είχα την ευκαιρία να μιλήσω με τον υπεύθυνο του προγράμματος. 

 

Δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστικα με το πως είναι δομημένο το πρόγραμμα μιας και κάποια από τα μαθήματα δεν θα είναι τεχνικής φύσεως. Επίσης, μιας και τα μαθήματα προσαρμόζονται στην εργασία του κάθε φοιτητή υπάρχει ο "κίνδυνος" να πάρεις μάστερ μόνο στα χαρτιά, μιας και το περιεχόμενο των μαθημάτων δεν θα είναι επιπέδου μάστερ.

 

Το Msc Renewable Energy Systems Technology, Loughborough φαίνεται να κερδίζει πόντους, αν και θα πρόκειται για πλήρη αλλαγή πορείας, μιας και δεν έχω καμία εργασιακή εμπειρία επάνω στο κομμάτι των ανανεώσιμων. 

Το Msc Building Services Engineering, Brunel φαίνεται να είναι και πιο σχετικό με ότι κάνω τώρα, αλλά και να μου ανοίγει πόρτες για απασχόληση σε άλλες εταιρείες.

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο Πανεπιστήμια είναι αρκετά αναγνωρισμένα, προσωπικά θα επέλεγα με κριτήριο τη μελλοντική καριέρα που θα ήθελες να ακολουθήσεις μιας και το θέματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Link to comment
Share on other sites

Και τα δύο Πανεπιστήμια είναι αρκετά αναγνωρισμένα, προσωπικά θα επέλεγα με κριτήριο τη μελλοντική καριέρα που θα ήθελες να ακολουθήσεις μιας και το θέματα είναι αρκετά διαφορετικά.

Είναι όντως διαφρετικά το ένα με το άλλο. Καριέρα και στους δύο τομείς θα με ενδιέφερε εξίσου, αυτό που κάνω τώρα έχει πιο πολύ σχέση με το πρόγραμμα του Brunel.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.