Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Εκτός της συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα οι ΗΠΑ


Engineer

Recommended Posts

Πράξη την απειλή του για το κλίμα έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ανακοινώνοντας και επισήμως ότι αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα.

 

Ο Τραμπ σημείωσε ότι τηρεί «την προεκλογική δέσμευσή του» να προασπίζεται τα συμφέροντα των αμερικανών εργαζομένων. «Φεύγουμε. Αλλά θα ξεκινήσουμε να διαπραγματευόμαστε και θα δούμε εάν μπορούμε να καταλήξουμε σε μία συμφωνία που θα είναι δίκαιη» τόνισε.

 

Για τον λόγο αυτό, ισχυρίστηκε ότι θα επιδιώξει να πετύχει «καλύτερη συμφωνία».

 

Η διαδικασία θα χρειαστεί χρόνια για να ολοκληρωθεί, αλλά οι ΗΠΑ θα σταματήσουν την εφαρμογή όλων των «μη δεσμευτικών» στοιχείων της συμφωνίας «από σήμερα».

 

Η κυβέρνηση Τραμπ, ισχυρίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, θα εξακολουθήσει να είναι «η πιο καθαρή και περιβαλλοντικά φιλική χώρα στον πλανήτη». Και πρόσθεσε: «Θα έχουμε τον πιο καθαρό αέρα, θα έχουμε το πιο καθαρό νερό».

 

«Με εξέλεξαν για να αντιπροσωπεύσω τους πολίτες του Πίτσμπουργκ, όχι του Παρισιού» είπε ο αμερικανός πρόεδρος, κάνοντας λόγο για «εισβολή στην κυριαρχία» των ΗΠΑ.

 

Ο Τραμπ έφτασε, μάλιστα, στο σημείο να ισχυριστεί ότι το Ταμείο του ΟΗΕ για το Κλίμα αποτελεί μια απάτη που έχει στόχο να πάρει χρήματα από τις ΗΠΑ.

 

Η απόσυρση φέρνει τις ΗΠΑ στην ίδια θέση με τη Συρία και τη Νικαράγουα, τις μοναδικές χώρες που δεν συμμετέχουν στην Συμφωνία του Παρισιού.

 

Θα μπορούσε επίσης να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην εφαρμογή της συμφωνίας, δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός αερίων του θερμοκηπίου μετά την Κίνα. Υπάρχει εξάλλου ο φόβος ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα ανοίξει το δρόμο για αποχώρηση κι άλλων χωρών.

 

Η συμφωνία προβλέπει ότι η άνοδος της θερμοκρασίας έως τα τέλη του αιώνα δεν πρέπει να υπερβεί τους 2 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

 

Η μέση θερμοκρασία του πλανήτη έχει ήδη αυξηθεί κατά περίπου 0,6 βαθμούς.

 

Εγχώριο και διεθνές πυρ ομαδόν

 

Άμεση και έντονη ήταν η αντίδραση για την ανακοίνωση Τραμπ. Οι ΗΠΑ «απορρίπτουν το μέλλον» ανέφερε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωση που εξέδωσε λίγες στιγμές αφότου ο Τραμπ επιβεβαίωσε την απόσυρση των ΗΠΑ από τη συμφωνία.

 

«Τα έθνη που παραμένουν στην Συμφωνία του Παρισιού θα είναι τα έθνη που θα αποκομίσουν τα οφέλη σε θέσεις εργασίας και βιομηχανίες που θα δημιουργηθούν» ανέφερε ο Ομπάμα.

 

«Πιστεύω ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής θα έπρεπε να είναι πρώτες. Αλλά ακόμα και εν τη απουσία της αμερικανικής ηγεσίας, ακόμα και εάν αυτή η κυβέρνηση εντάσσεται σε μία μικρή ομάδα χωρών που απορρίπτουν το μέλλον είμαι αισιόδοξος ότι οι Πολιτείες μας, οι πόλεις και οι επιχειρήσεις μας θα υψώσουν ανάστημα και θα κάνουν ακόμα περισσότερα για να ανοίξουν τον δρόμο και να βοηθήσουν στην προστασία των μελλοντικών γενεών και του ενός πλανήτη που έχουμε» τόνισε.

 

Κάποιες από τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, ανάμεσά τους και το... Πίτσμπουργκ, το οποίο επικαλέστηκε ο Τραμπ στην ανακοίνωσή του, ισχυρίζονται ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν τα όσα ορίζει η συμφωνία.

 

«Ως δήμαρχος του Πίτσμπουργκ, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα ακολουθήσουμε τους κανόνες της συμφωνίας για το κλίμα για τον λαό μας, την οικονομία μας και το μέλλον μας» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter ο Μπιλ Πεντούτο. Λίγο νωρίτερα ο Τραμπ είχε πει ότι «αντιπροσωπεύει τους πολίτες του Πίτσμπουργκ και όχι του Παρισιού».

 

Παρόμοια στάση με τον δήμαρχο του Πίτσμπουργκ τηρεί και ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο. Ο Κουόμο ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι «η παράτολμη απόφαση του Λευκού Οίκου να αποχωρήσει από την Συμφωνία του Παρισιού έχει καταστροφικές συνέπειες, όχι μόνο για τις ΗΠΑ, αλλά και για τοπλανήτη μας.

 

» Η διακυβέρνηση αυτή παραιτείται από την ηγεσία της και κάθεται στο πίσω κάθισμα, παρακολουθώντας τις άλλες χώρες να συμμετέχουν στην παγκόσμια μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής.

 

» Η Νέα Υόρκη δεσμεύεται να ακολουθήσει τις προδιαγραφές που θέτει η Συμφωνία του Παρισιού, ανεξαρτήτως των ανεύθυνων πράξεων της Ουάσινγκτον».

 

Αντιδράσεις υπήρξαν τόσο από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών, όσο και από το στρατόπεδο των Ρεπουμπλικάνων.

 

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ με tweet του ανακοίνωσε ότι παραιτείται από τα συμβουλευτικά όργανα του Λευκού Οίκου μετά την ανακοίνωση της απόφασης.

 

«Ο πλανήτης μπορεί να βασιστεί στην Ευρώπη» μετά την απόσυρση των ΗΠΑ από την συνθήκη του Παρισιού δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, χαρακτηρίζοντας «μοιραίο λάθος» την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης.

 

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Χινταλγκό έκανε λόγο για λάθος «με μοιραίες συνέπειες». Σημείωσε, πάντως, ότι ανεξάρτητα από την απόφαση του Τραμπ, οι μεγάλες πόλεις του κόσμου, ανάμεσά τους και οι 12 αμερικανικές χώρες που συμμετέχουν στο C40 δεσμεύονται ότι θα κάνουν αυτό που χρειάζεται ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία του Παρισιού.

 

Η ίδια είπε ότι το δημαρχείο του Παρισιού θα φωταγωγηθεί πράσινο, ώστε να επιβεβαιωθεί η δέσμευση της Γαλλίας στην εφαρμογή της Συμφωνίας.

 

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ χαρακτήρισε «αναγκαία» τη συμφωνία του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, εκφράζοντας την ικανοποίησή της ότι και κυβερνήσεις άλλων κρατών υποστηρίζουν την ίδια άποψη.

 

«Σε ό,τι αφορά τη Γερμανία, θέλω να πω ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε τους όρους της συνθήκης του Παρισιού» είπε η γερμανίδα καγκελάριος.

 

Πηγή: http://greenagenda.g...τις-ηπα-από-τη/

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτή η καρικατούρα ο Τραμπ έφτασε στο σημείο να παραποιεί στοιχεία που ανακοίνωσε το ΜΙΤ σχετικά με την άνοδο της θερμοκρασίας αναγκάζοντάς το να προβεί σε αυτή την δήλωση

 

http://news.mit.edu/2017/mit-issues-statement-research-paris-agreement-0602

Link to comment
Share on other sites

Αντίλογος, Nikki Haley και climate change εδώ, εκπληκτική.

Και δεν είναι καρικατούρα ή άλλο, Trump administration είναι το νέο data-set.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Εν ολίγοις η κ. πρέσβειρα λέει ότι δεν μας συμφέρει τώρα, ενδιαφερόμαστε για το κλίμα και ότι θα το κάνουμε our way.
Το σπουδαίο είναι πως τα λέει, τι δεν λέει και ότι (ως και) ο Trump κατάλαβε.

 

Εν τω μεταξύ, να και άλλος αντίλογος, αυτή τη φορά απο ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ,  αν το άρθρο λέει αλήθεια.

 

Αν θες, μας εξηγείς λίγο το 'βίαια' στην ανακοίνωση.

... επιβάλλουν παύση λειτουργίας των ορυχείων, απόσυρση μονάδων της ΔΕΗ με μία «βίαιη» διαδικασία ...
Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Εδώ ο μαλακας ο Γιωργάκης με τις πράσινες μαλακίες , υπέγραψε την συμφωνία 10 χρόνια νωρίτερα , και ανάγκασε τη ΔΕΗ να κλησει εργοστάσια.
Λες και η Ελλάδα των 10 εκ θα σώσει το κόσμο, με τα 2 εργοστάσια της ΔΕΗ που έκλεισες ο αρχι προδοτης.
Μετά μου βγαίνουν όλοι οι μαλάκες οι οικολόγοι και λένε τι είναι αυτά που πληρώνω στη ΔΕΗ.
Λοιπόν οικολογε μάθε ότι στη ΔΕΗ πλήρωνες τις πράσινες μαλακίες του Γιωργάκη μαζί με επιδοτήσεις που βάζουν μέσα τη ΔΕΗ

Δεν ανάβουμε καλοριφέρ , καίνε ξύλα και μας πείραξε η κλιματική αλλαγή , ούτε 10 μνημόνια δεν μας σωζουν.

Sent from my Redmi 4 using Tapatalk

 

Να είστε πιο κόσμιοι και προσεκτικοί στην επιλογή των λέξεων που χρησιμοποιείτε.
Λαμβάνεις ποινή

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Didonis

Edited by Didonis
Link to comment
Share on other sites

Η ανακοινωση της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ δυστυχως δειχνει την μικροτητα του συνδικαλιστικου συστηματος. Ο οποιοσδηποτε αμαθης συνδικαλιστης ειναι σε θεση να κρινει τους λογους που το 99% των επιστημονων προτεινει την σταδιακη εγκαταλειψη των ρυπογονων καυσιμων.

 

Οι συγγραφεις αυτου του κομματιου, που αξιζει να βρισκετε στον καλαθο των αχρηστων, δεν αναφερουν ουτε το κοστος ενεργειας απο λιγνιτη, ουτε την ποιοτητα του λιγνιτη, ουτε τις περιβαλλοντικες και υγιονομικες συνεπειες στην τοπικη κοινωνια που τοσο προστατευουν. Αμφιβαλλω εαν εχουν κοιταξει τις επιπτωσεις στην υγεια αλλα και στην αυξηση καρκινων στις τοπικες κοινωνιες, αμφιβαλλω εαν γνωριζουν το κοστος λειτουργιας αλλα και το ποσες δουλειες αντιστοιχουν σε 1 MW λιγνιτη και σε 1 MW ΑΠΕ. 

 

Οι αυστραλοπιθηκοι συνδικαλιστες με επιπεδο υπο του μηδενος δεν εχουν κοιταξει ποτε το τι προσφερει ενα καλα αναμεμειγμενο ενεργειακο μειγμα, το μονο που κοιτανε ειναι το δικο τους συμφερον, και εχουν το θρασος να θεωρουν οτι η κλιματικη αλλαγη ειναι κατι που το εφευραμε ολοι οι αλλοι για να κακοκαρδισουμε αυτους του "επιστημονες" της ΓΕΝΟΠ.

 

Αυτοι οι αχθοφοροι της ανθρωπινης νοημοσηνης, ειμαι σιγουρος δεν εχουν δει τα αρχικα σημαδια της κλιματικης αλλαγης στους ρυθμους αυξησης υδατων, και αλλαγης των ακραιων καιρικων φαινομενων. Αλλα κλασσικα επειδη κοιτανε μονο την παρτη τους, θα ηταν καλο να κοιταξουν κ το τι θα γινει στις παραλιακες περιοχες της Ελλαδας, εαν χαθει το στοχος του COP21.

 

Αυτα τα ανδρεικελα στην ΓΕΝΟΠ, τα πληρωνουμε για να κανουν μια δουλεια και οχι για να μας αποδεικνυουν ποσο τζαμπα πανε τα λεφτα του Ελληνα φορολογουμενου με τετοιες ανακοινωσεις.  

Link to comment
Share on other sites

ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ = μικρογραφία των αιτιών που φτάσαμε ως χώρα στην κατάσταση αυτή....

 

Και το κακό είναι ότι έχουν βάλει τις βάσεις για να υπάρχουν και στο μέλλον... Εμείς άραγε θα υπάρχουμε?

Link to comment
Share on other sites

 αμφιβαλλω εαν γνωριζουν το κοστος λειτουργιας αλλα και το ποσες δουλειες αντιστοιχουν σε 1 MW λιγνιτη και σε 1 MW ΑΠΕ. 

 

 

Καλημέρα !!!

Έχεις κάποιο στοιχείο να μας δώσεις για το στάδιο λειτουργίας και συντήρησης?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα !!!

Έχεις κάποιο στοιχείο να μας δώσεις για το στάδιο λειτουργίας και συντήρησης?

Σε γενικες γραμμες O&M για ΑΠΕ ειναι 2-10% του CAPEX (αναλογα με το ειδος, στα υψηλοτερα ποσοστα πανε στα offshore)

Για fossil fuel 35-50% του CAPEX, εδω το Ο&M ειναι κ fixed (σταθερο) και variable (μη-σταθερο), επισης ανα τεχνολογια μπορει να αλλαζει

 

 

http://www.nrel.gov/analysis/tech_lcoe_re_cost_est.html

http://www.nrel.gov/analysis/tech_cost_om_dg.html

 

Ενα ολικο overview για ΑΠΕ

https://www.irena.org/DocumentDownloads/Publications/IRENA_RE_Power_Costs_2014_report.pdf 

 
Energy source cost comparison
 
Μια απο τις πιο λεπτομερης αναφορες
 
Επισης σαν αστερισκο *, προσφατα το offshore wind εδωσε τιμη πωλησης ανα kWh στα περιπου 5 σεντ/kWh, τιμη πολυ χαμηλοτερη του λιγνιτη.
Επισης σαν αστερισκο **, η ποιοτητα του Ελληνικου λιγνιτη ειναι μια απο τις χειροτερες, για αυτο το εμπλουτιζουμε και με εισαγωγη λιγνιτη
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.