Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Νόμοι Αυθαιρέτων.


da-mi

Recommended Posts

Εντάξει παίδες μην τρελλαθουμε....εννοείται οτι η ΜΣΕ είναι μια επιστημονική εργασία που ούτε καν άπειροι πολιτικοί μηχανικοί δε μπορούν να φέρουν σε πέρας... κ από τους έμπειρους πάλι λίγοι.

 

Εγώ ως Τ.Ε. πάντως ομολογώ ότι δε διαθέτω τα εφόδια για μια τέτοια εργασία. Άλλο μελέτη υφιστάμενου κ άλλο νέα μελέτη.

 

Αμφιβάλλω αν κατανοούν τι πάνε να ψηφίσουν... Αν ήμουν κράτος θα απαντούσα τη ΜΣΕ να μπορούν να αναλάβουν αποκλειστικά πολ.μηχ ούτε αρχιτέκτονες ούτε τπτ με αποδεδειγμένη κατασκευαστικη εμπειρία άνω της 15ετιας.

 

Στάλθηκε από το Le X829 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι θα πρέπει να πέσουν μερικές σφαλιάρες σε όσους γράφουν τέτοιες διατάξεις γιατί είναι ανεφάρμοστες . Στην πράξη οι ευθύνες που ζητούνται είναι τεράστιες και θα πρέπει οι συνάδελφοι να το σκεφτούν καλά τι υπογράφουν . Για μένα το ΔΕΔΟΤΑ σε μια χώρα που έχτιζε στο περίπου μια χαρά είναι . Οπτικός μακροσκοπικός έλεγχος . Εδώ χωρίς να έχω κάνει και πολλές τακτοποιήσεις , όταν έχουμε να κάνουμε με κτίριο 25ετίας το Μ έρχεται μόνο του .

 

Μετά λέτε ότι θα ζητάμε 3-4000 αμοιβή και σωστά με τον κόπο που απαιτείται και θα βγάζουμε 10-15000 ενισχύσεις σε πελάτες που τα νόμιμα ακίνητα πουλιώνται 30-40000 . :mrgreen:

 

Απλά θα γίνουμε οι κακοί του συστήματος και θα μας στήσουν στον τοίχο τα ΜΜΕ και οι ΑΡΔ και μάλιστα ήδη σήμερα στην ΕΡΤ η πρωινή κυρία τα έχωσε στον Γρυλλάκη :shock: για το θέμα της ΜΣΕ .

 

Σε κτίριο της δεκαετίας του 70 με πιλοτή , το 90 έβγαλα μια άδεια για κλειστό γκαράζ στην πιλοτή . Το έκανε κατοικία , το έβαλα στον 4178 , μου ζήτησε ΔΕΔΟΤΑ , ενώ δεν είχα αλλαγή στα στατικά και μου το έβγαλε Μ . Τι ΜΣΕ να βγάλεις ?

 

Στους ημιυπαίθριους ? Θα μου πεις ΘΑ βγάλουν εγκύκλιο και θα λένε ότι αν δεν έχει θιχτεί ο ΦΟ δεν θα χρειάζεται . Αλλά τους εμπιστεύεστε ?

 

Εγώ από αυτά που διαβάζω , δεν τους εμπιστεύομαι καθόλου .

 

Απλά προσπαθούν να πουλήσουν ότι βγάζουν δουλίτσα στους μηχανικούς . Αλλά δεν είναι δουλίτσα . Είναι ξεκάθαρη μετάθεση των κρατικών ευθυνών στους αδύναμους και πεινασμένους ώμους του επαγγέλματος που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλα κατά την διάρκεια της κρίσης .

 

Τώρα αν θα υπάρξουν εκπτώσεις , πιθανόν να υπάρξουν .

 

Πριν 3-4 χρόνια είχα πάει σε κατάστημα όπου είχε μεταλλικό πατάρι της συμφοράς και ήθελε να το κάνει εστιατόριο . Τους είπα για ενισχύσεις , χαμογέλασαν , χαμογέλασα και εγώ και έφυγα . Αλλά το εστιατόριο έγινε γιατί κάποιος άλλος δεν είχε το κουράγιο να χαμογελάσει .

 

Επί της ουσίας , η ΜΣΕ πρέπει να αφορά αρχικά κτίρια συγκέντρωσης κοινού και πάντα σε αναλογία με το εμβαδόν της αυθαιρεσίας προς το κτίριο .

 

Υπόστεγα , κλεισίματα σε βεράντες , δώματα , ημιυπαίθριοι , στέγες κλπ πρέπει αρχικά να απαλλάσσονται με κάποιο ΔΕΔΟΤΑ . Αν σε αυτά διαπιστώνονται θέματα τότε και μόνο να βλέπουμε ΜΣΕ , αλλά και αυτό σε συνάρτηση με την εποχή που κτίστηκε . Αλλιώς θα στηρίζουμε τα αυθαίρετα κομμάτια και θα χάνουμε τα κανονικά .

 

Ακόμα να βλέπουμε τα πράγματα με το πως ήταν η εποχή που χτίστηκαν . Εχω σε αγροτική περιοχή της Ανατ. Αττικής παράσπιτο ισόγειο με τούβλα και στέγη 50 τμ με μικρά ανοίγματα που ήταν αποθήκη και σήμερα είναι βοηθητική κατοικία . Τι ΜΣΕ να κάνεις εκεί ? Η κατασκευή είναι πολύ καλή , αλλά η αξία της μηδαμινή .

 

Εγώ λοιπόν δεν την βλέπω την ΜΣΕ σαν ευκαιρία δουλειάς . Αλλά σαν μπελά . Μεγάλο μπελά για πολλούς που θα το δουν σαν ευκαιρία .

 

Και κάτι τελευταίο , ιδιαίτερα για τα μικρότερα μέρη . Οταν θα σας έρθει ένας πελάτης για επάρκεια , θα του πείτε 3-4000 και 10000 επισκευές και ακτινογραφίες κλπ , όχι μόνο θα φύγει αλλά θα σας στολίσει κατάλληλα στο καφενείο , γιατί τόσα χρόνια δεν τους έχουμε μάθει να εκτιμούν την δουλειά μας και θα θεωρήσουν τα λεφτά υπερβολικά , ανεξάρτητα αν είναι από λίγα έως απλά επαρκή για τον κόπο που απαιτεί η ΜΣΕ . Ο κόσμος ιδιαίτερα αυτή την εποχή δεν πρόκειται να μας δει με συμπάθεια . Οπως είπα θα βοηθήσουν και οι ΑΡΔ σε αυτό για να κάνουν αβάντα στους πολιτικούς....

Respect...η πιο ώριμη απάντηση...δεν περίμενα κάτι λιγότερο από εσένα BAS....

 

Στάλθηκε από το Le X829 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια συνάδελφε .

 

Αλλά και για να ενσωματώσουμε τα περί σεισμόσημου που λέει ο συνάδελφος , θα θυμίσω τις "θεωρίες συνομωσίας" που έχω αναφέρει πολλές φορές για τον λόγο που χτυπήθηκε έτσι η οικοδομή από τις πρώτες μνημονιακές κυβερνήσεις και ακολούθησαν οι άλλες , πάντα όμως σε συνδυασμό με τα μπόνους του ΝΟΚ .

 

Και εδώ να πούμε ότι το σεισμόσημο εύκολα μπορεί να επεκταθεί με την ταυτότητα ΣΕ ΟΛΑ τα προ του 1984 κτίρια και έτσι να φτάσουμε στο "επιθυμητό" για αυτούς που δεν έχουν πια Α/Δ  να φτιάξουν και διόδια να εισπράξουν , αλλά και τις ΑΕΕΑΠ και τα συμπληρώματα σύνταξης που θα καθιερωθούν μέσω της επανάχρησης του δομημένου πλούτου που έλεγε το 10 η γυμνάστρια και άλλα γλαφυρά ...

 

Επειδή κάποιοι έλεγαν πως θα συμφωνήσουν 100 ιδιοκτήτες να γίνει απόσυρση Ο.Τ. και να ξαναχτιστεί με τον ΝΟΚ και τα μπόνους του .

 

Οσο για τις ασφαλιστικές , τις βλέπω και σήμερα που κάνουν προσαύξηση 20 % του εμβαδού του ακινήτου για να του βάλουν γκαράζ που μπορεί να είναι και ανοικτό και αποθήκη 6-8 τμ και υπολογίζουν αυτά με κατασκευαστικό κόστος 1000 €./τμ.. αντί για λιγότερα από τα μισά που είναι .

 

Αυτές θα εμπιστευτούμε και την ομαδούλα τους ?

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Να είστε σοβαροί.Αφου ο λαός ο σοφός εμιλησε προ πολλού.Τα κτίρια στην Ελλάδα δεν πέφτουν και σεισμοί μεγάλοι γίνονται μακριά από μας στα τάρταρα στην θάλασσα.Α και που στε άλλο πράμα η Λευκάδα η Ζάκυνθος.Εκει μάλιστα "αν θα ήμουν και γω εκεί θα έκανα ΜΣΕ" κλασσική απάντηση......

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Καλημερα.

Κατα τη γνωμη μου ειναι ανεφαρμοστη η εκπονηση ΜΣΕ σε μια πτωχευμενη χωρα οπως η Ελλαδα, εκτος και αν εφαρμοσουν το γνωστο τρικ οπως εκαναν με την ηλεκτρονικη ταυτοτητα του κτιριου.

Συνεχεις παρατασεις δηλαδη που θα επιτρεψουν στους μεν ιδιοκτητες να ενταχθουν στον νομο και να πωλησουν/μισθωσουν αμεσα, στους δε μηχανικους να αναλαβουν τις υποθεσεις με "αστερισκο".

Θα εκκρεμει εις τους αιωνας των αιωνων η εκπονηση αυτης της μελετης, η οποια θα πραγματοποιηθει εκει κοντα στο 2030, καλα να ειμαστε.

  • Upvote 7
Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους BAS, ELOUNTA,CLEMENZA αλλά και των υπολοίπων συναδέλφων που κινούνται στο ίδιο σκεπτικό.

Αν άνοιξα τη συζήτηση είναι μήπως και κάποιοι από τους υπεύθυνους διαβάσουν τις απόψεις ειδικών που  έχουν πλήρη επίγνωση της σοβαρότητας της ΜΣΕ μέσα από την εμπειρία τους και την κατάρτισή τους.

Και θλίβομαι που αν και οι συμβολαιογράφοι κατάφεραν να πείσουν για το ανεφάρμοστο της βεβαίωσης του μηχανικού στις αποδοχές κληρονομιάς και απαλείφθηκε η απαίτησή της από το νομοσχέδιο ( ....και πιστεύω ότι το ίδιο θα γίνει και με τις ενοικιάσεις....), ο κλάδος μας δεν έπεισε για το ανεφάρμοστο της ΜΣΕ και να μεταφερθεί αυτό στην ΗΤ.

Κρίμα ......

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Να είστε σοβαροί.Αφου ο λαός ο σοφός εμιλησε προ πολλού.Τα κτίρια στην Ελλάδα δεν πέφτουν και σεισμοί μεγάλοι γίνονται μακριά από μας στα τάρταρα στην θάλασσα.Α και που στε άλλο πράμα η Λευκάδα η Ζάκυνθος.Εκει μάλιστα "αν θα ήμουν και γω εκεί θα έκανα ΜΣΕ" κλασσική απάντηση......

6,1R Λέσβος !

 

Γκαντέμης?Και τώρα είδα τι αριθμό μηνύματων συμπλήρωσα με αυτό το μηνυμα

Edited by Elounda
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.