Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Μελέτη Στατικής Επάρκειας και Νόμοι Αυθαιρέτων.


da-mi

Recommended Posts

Για την Θεσσαλονίκη το ξέρω . Για την Αθήνα δεν ισχύει . Εκτός αν μιλάμε για τα Μεσόγεια , αλλά εκεί ήταν λάθος τοποθέτηση που δεν επηρεάζει τα όσα συζητάμε για το κέντρο αφού είναι 30 χλμ μακρυά .

 

Στην Αθήνα ιδιαίτερα παραλιακή έχουν μείνει ελάχιστα και ήδη ξαναχτίζουν . Σε ορισμένα των βορείων το ίδιο . Σε άλλα υπάρχουν θέματα .

Στις κοντινές στην Αθήνα μέτριες περιοχές με τιμή πώλησης 1500-2200 υπάρχει πρόβλημα αφού απευθύνονται στο κοινό που έχει χτυπηθεί περισσότερο από όλους ενώ δεν δουλεύει η χρυσή βίζα .

 

Αλλά και πάλι είναι ελάχιστα .

 

Διαχρονικά η Αθήνα είχε περί τις 60-80000 πωλήσεις ακινήτων τον χρόνο .

 

Στην περίοδο 2002-2008 αυτό διπλασιάστηκε . Αλλά μετά μηδενίστηκε ενώ έμεινε απούλητο το κομμάτι που φτιάχτηκε 2007- 2011 που ήταν ήδη πολύ μικρό .

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπέρα, θα ήθελα να ρωτήσω Σε περίπτωση που ο πελάτης μου επιθυμεί να ενταχθεί στο Ν.4495/17 πληρώνοντας το παράβολο και εν συνεχεία το υπόλοιπο πρόστιμο με δόσεις (έχοντας πάρει και την έκπτωση της μελέτης στατικής επάρκειας). Μέχρι πότε έχω προθεσμία να υποβάλω την μελέτη στατικής επάρκειας του κτιρίου;

Link to comment
Share on other sites

Άρθρο 99

"Η μελέτη στατικής επάρκειας μπορεί να υποβάλλεται μέσα σε προθεσμία τριών (3) ετών από την ημερομηνία υπαγωγής για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ4, Σ3 και πέντε (5) ετών για τα κτίρια σπουδαιότητας Σ2."

Link to comment
Share on other sites

Σε περίπτωση που έχω κλικάρει την ''ταυτόχρονη υποβολή μελέτης στατικής επάρκειας'' για να πάρω την έκπτωση του 10% και έχοντας κάνει υποβολή για την έκδοση του παραβόλου, θεωρώ ότι έχω περιθώριο να υποβάλλω την μελέτη στατικής επάρκειας μέχρι την ημερομηνία πληρωμής της πρώτης δόσης. Το λέω αυτό διότι, όταν κάνεις υποβολή για την έκδοση του παραβόλου ένταξης, δεν ορίζεις στο σύστημα δόσεις.

Link to comment
Share on other sites

Λογικά θα στο ζητήσει όταν πληρωθεί το παράβολο/ανταποδοτικό και πας να κάνεις υπαγωγή. Δεν το έχω κάνει αλλά φαντάζομαι θα σου ζητηθεί και από το σύστημα

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
Guest
Αυτό το θέμα πλέον έχει κλείσει για περαιτέρω απαντήσεις.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.