Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Το σχέδιο νόμου για το δομημένο περιβάλλον και τα αυθαίρετα


Engineer

Recommended Posts

Π.χ. Αρκεί μόνο ν' αποφασίσουν οι "αδίστακτοι" (και φορομπήχτες) διοικούντες ν' αντικαταστήσουν στο Ε1 κάθε φορολογούμενου τον αριθμό μετρητή της ΔΕΗ, που γράφουμε τώρα, με τον αριθμό της ηλεκτρονικής ταυτότητας, χωρίς ν' αναφέρουν οτιδήποτε άλλο.....

 

κ.ο.κ.

 

Μεταφέρω και το αντίστοιχο άρθρο από το προσχέδιο του νόμου;

 

Άρθρο 61. Έλεγχος και καταγραφή δόµησης

1. Τα κεντρικά υπολογιστικά συστήµατα της ταυτότητας του κτιρίου κατά τις διατάξεις του παρόντος, της Ε.Κ.Χ.Α. Α.Ε., της ΔΕΗ ΑΕ και της Γενικής Γραµµατείας Πληροφοριακών Συστηµάτων (ΓΓΠΣ) διασυνδέονται µόνιµα για την παροχή αµοιβαίας δυνατότητας άµεσης πρόσβασης στα στοιχεία των ηλεκτρονικών αρχείων που τηρούν και ανταλλαγής δεδοµένων µε µέσα ηλεκτρονικής αποθήκευσης, κατ’ εξαίρεση των οριζοµένων στις διατάξεις του Ν- 2472/97 για την προστασία του ατόµου από την επεξεργασία δεδοµένων προσωπικού χαρακτήρα (Α’ 50).

2. Σε περίπτωση όπου από τους σχετικούς ελέγχους διασύνδεσης των ανωτέρω βάσεων δεδοµένων προκύπτει ότι δεν τηρήθηκαν οι διατάξεις και οι προθεσµίες αρχικής συµπλήρωσης ενηµέρωσης και περιοδικής συµπλήρωσης της ταυτότητας του κτιρίου, αµελλητί ενηµερώνεται η αρµόδια Υ∆ΟΜ και το Τοπικό Παρατηρητήριο για τον έλεγχο και την καταγραφή τυχόν αυθαιρέτων κατασκευών. Πέραν της διαπίστωσης αυθαιρέτων κατασκευών για την έλλειψη συµπλήρωσης της ταυτότητας του κτιρίου επιβάλλεται πρόστιµο από τον Ειδικό Γραµµατέα Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ειδικώς για τα κτίρια ευρισκόµενα σε εκτός σχεδίου περιοχή για την έλλειψη συµπλήρωσης ταυτότητας του κτιρίου µε απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθορίζεται το ύψος και η ειδική διαδικασία επιβολής κυρώσεων και είσπραξης του προστίµου µέσω του Πράσινου Ταµείου.

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 65
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

ΙΑΣΟΝΑ 

Μα έτσι και αλλιώς φίλε μου

πολύς κόσμος και χωρίς να δηλώσει το αυθαίρετο

δεν έχει ή σε λίγο δεν θα έχει

ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΥΓΕΙΟΝΙΜΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ 

ΔΕΗ

ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΝΕΡΟ

ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ -ΤΕΛΗ-ΑΣΦΑΛΕΙΑ κλπ

αλλά ούτε και 

ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ 

 

Επομένως ούτε με αυτόν δεν θα τρέξουν όλοι!  

 

Εχουν βρει τα σπιτια και εχουν στυψει τους Ελληνες σαν τα λεμονια με τον πιο πιθανο και απιθανο τροπο.Και δεν μιλαω μονο για τα αυθαιρετα.

Προσωπικη αποψη ειναι οτι αυτα (αυθαιρετα) τα κανεις οταν ευημερεις σαν κοινωνια και οχι οταν πεινας και χανεις ολο σου τον ανθο σου σαν χωρα στο εξωτερικο.

Οχτω χρονια γινεται το ιδιο τροπαρι.Μαζευουν το χρημα των Ελληνων με οποιον τροπο μπορει να φανταστει ο ανθρωπινος νους και το στελνουν εξω.

Αυτο εχει ως αποτελεσμα να μην τζιραρει το χρημα στην αγορα, την οποια και εχουν στεγνωσει εντελως.

Αν δεν βρεθει ενας Χριστιανος να αφησει την οικοδομη στην ησυχια της και να μειωσει δραστικα τους φορους η κατασταση αυτη θα συνεχιζεται για πολλα πολλα χρονια.Τον Ελληνα θα τον σωσει μονο ο Ελληνας και κανενας αλλος.

Ολα τα αλλα που λεγονται , γραφονται και ακουγονται περι αναπτυξης και αγορων και τα συναφη εγω τα θεωρω τις υπερτατες @@@@@@@@@.

Κανενα απο τα μετρα που ψηφιζονται δεν ειναι υπερ του Ελληνα.Ειναι υπερ συγκεκριμενων ντοπιων αλλα και ξενων συμφεροντων.

Edited by dimitris11140
Link to comment
Share on other sites

Ολα αυτά θα γίνουν όταν αποφασιστεί ότι οι νταβατζήδες και οι τραπεζίτες θα έχουν έτοιμες τις ΑΕΕΑΠ τους για να ξαναχτίσουν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη με τα μπόνους του ΝΟΚ .

Link to comment
Share on other sites

Τα έχουμε ξαναπεί.Τα κτίρια στην Ελλάδα (μεγαλύτερο ποσοστό) έχουν φτάσει στο τέλμα τους είτε ηλικιακά είτε οικονομικά.Στην (τουριστική) επαρχία είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα . Οταν αποκτάς παλαιό ακίνητο φορτώνεσαι ένα κάρο προβλήματα είτε είναι αυθαιρεσίες είτε κακοτεχνίες είτε χρέη είτε  φορτώνεσαι δυσκοίλιους συνιδιοκτήτες .Οι νομοθεσίες μας φταίνε και οχι τα αυθαίρετα 

Edited by Elounda
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.