Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια Χρήσης Μουσικής


atsianos

Recommended Posts

Καλησπέρα σας.

 

Όπως οι περισσότεροι γνωρίζετε, η άδεια μουσικής που χορηγούσαν οι Δήμοι αντικαταστάθηκε με μια απλή γνωστοποίηση του ενδιαφερόμενο (άρθρο 29 του Νόμου 4442/2016 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 230/Α/7-12-2016 και αναφέρει απλούστευση στις διαδικασίες για τη χρήση μουσικής ή χρήση μουσικών οργάνων στα Καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος και ΚΥΑ - 16228/17).

 

Η γνωστοποίηση πραγματοποιείται είτε στο Δήμο είτε σε οποιοδήποτε Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) που λειτουργεί ως Ενιαίο Κέντρο Εξυπηρέτησης (ΕΚΕ), μέχρι την ενεργοποίηση του ΟΠΣΑΔΕ. Ως εδώ, μια χαρά.

 

Εφόσον η χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων γίνεται σε υπαίθριο χώρο, στο χώρο της εγκατάστασης θα βρίσκεται στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ μηχανικού με ειδίκευση σε θέματα ηχομόνωσης και ακουστικής ή άλλου επιστήμονα σχετικής ειδικότητας, η οποία θα συντάσσεται σύμφωνα με τις υγειονομικές διατάξεις.

 

Υπάρχει κάποιο υπόδειγμα της τεχνικής έκθεσης? Χρειάζεται πιστοποιημένο όργανο μέτρησης decibel? Βασικά υπάρχει πιστοποιημένο όργανο?

 

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Απαντώ και μόνος μου, για την μελλοντική εξυπηρέτηση άλλων.

 

Υπόδειγμα Τεχνικής Έκθεσης μπορείτε να βρείτε στα Downloads!

 

Όσον αφορά το όργανο, δεν υπάρχει κάποιο πιστοποιημένο αλλά θα πρέπει να δηλωθεί ο τύπος και το εύρος μετρήσεών του. Το Mastech MS6700 είναι εξαιρετικό πάντως ... για την συγκεκριμένη δουλειά.

  • Like 3
  • Upvote 5
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Να διευκρινησουμε κατι γιατι πολλα ραδιο-αρβυλα ακουγονται. Περαν της γνωστοποιησης που κανεις για ενα ΚΥΕ στο Δημο  (π.χ. καφε-μπαρ) μεσω του συστηματος ηλεκτρονικά, (κλειστος χωρος με μουσικη , οχι μουσικα οργανα ζωντανης μουσικης)  θελει ή οχι να πληρωσεις ΑΕΠΠΙ ??? 

Link to comment
Share on other sites

δες την πολυ προσφατη ανακοινωση

εδω

 

http://www.aepi.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=978&Itemid=137

 

περισσοτερα για το θεμα

εδω

http://www.efsyn.gr/arthro/sti-voyli-nomoshedio-gia-ta-pneymatika-dikaiomata

 

και στα διπλανα κελια του κειμενου

Edited by dimitris GM
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλημέρα,  1-2 ερωτήσεις αν ξέρει κανείς να μου απαντήσει.

Σε υφιστάμενο ΚΥΕ με άδεια μουσικής αορίστου χρόνου σύμφωνα με το άρθρο 38 παρ. 1 του Νόμου 4442/2016 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 230/Α/7-12-2016 εξακολουθούν να παραμένουν σε ισχύ τόσο η παλιά άδεια λειτουργίας του όσο και η άδεια μουσικής αορίστου χρόνου. Δεν χρειάζεται να κάνει καμία πρόσθετη ενέργεια. Και προφανώς δεν πρέπει να τηρεί στο κατάστημα πλήρη φάκελο δικαιολογητικών όπως τα καταστήματα που υποβάλουν γνωστοποίηση (ο φάκελος είναι στο Δήμο που αδειοδοτήθηκε).

Αν η άδεια μουσικής του όμως ήταν 1 χρόνου ή 3 χρόνων (ανάλογα το παράβολο που είχε παλιά πληρώσει) απο ότι εγώ καταλαβαίνω πρέπει να προχωρήσει υποχρεωτικά σε διαδικασία γνωστοποίησης (νέας ή τροποποιητικής (?) για μεταβολή στοιχείων της επιχείρησης) για να καλύψει την άδεια μουσικής αφού έχει λήξει μιας και δεν προβλέπεται ξέχωρη γνωστοποίηση για άδεια μουσικής στο Νόμο 4442/2016. Το ίδιο πρέπει να κάνει και αν θέλει παράταση ωραρίου που δεν έχει η υφιστάμενη άδεια μουσικής αορίστου χρόνου της περίπτωσης που ανέφερα πιο πάνω. Στην περίπτωση αυτή θα συμπληρώσει στα πεδία που αφορούν την γνωστοποίηση όλα τα παλιά έγγραφα που έχει (νόμιμη υφιστάμενη άδεια λειτουργίας, πιστοποιητικό πυρασφάλειας κλπ.) και θα πληρώσει παράβολο.

Ερωτήσεις:

1) Στο πεδίο της γνωστοποίησης που ζητά αρ. βεβαίωσης του Δήμου (το οποίο αν δεν συμπληρωθεί δεν προχωρά η γνωστοποίηση) θα πρέπει να έχει ακολουθήσει τη διαδικασία κανονικά της νέας γνωστοποίησης και της έκδοσης της σχετικής βεβαίωσης του Δήμου βάση της παρ. 2 του άρθρου 28  παρότι έχει νόμιμη άδεια λειτουργίας εν ισχύ που δεν ακυρώνεται σύμφωνα με το αρθρο 38 από την γνωστοποίηση της μεταβολής για την χρήση μουσικής ?

2) Θα πρέπει πλέον ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης να τηρεί όλα τα προβλεπόμενα νομιμοποιητικά έγγραφα που προβλέπονται στο Νόμο 4442/2016 για την εν ισχύ παλιά άδεια λειτουργίας του (ενώ δεν τα έχει στην κατοχή του) μέσα στο κατάστημα για μελλοντικό έλεγχο των υπηρεσιών ?

Το μόνο σχετικό στις ερωταποκρίσεις (FAQ) ποιυ βρήκα : https://notifybusiness.gov.gr/assets/open/faq.html

Για τη μεταβολή στοιχείων σχετικά με την ασκούμενη δραστηριότητα, η οποία έχει αδειοδοτηθεί σύμφωνα με διαδικασίες προηγούμενου καθεστώτος και υπάρχει ισχύουσα άδεια λειτουργίας, επιλέγεται νέα γνωστοποίηση, η οποία συμπληρώνεται κανονικά με όλα τα στοιχεία που απαιτούνται. Ειδικά σε αυτή την περίπτωση συμπληρώνεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου της ισχύουσας άδειας στο γενικό πεδίο που υπάρχει στο τέλος της φόρμας γνωστοποίησης με τον τίτλο: " Εδώ σημειώνετε όποια επιπλέον πληροφορία επιθυμείτε να γνωστοποιήσετε". Στη συνέχεια, επιλέγεται μεταβολή της πρώτης γνωστοποίησης, με συμπλήρωση των στοιχείων, στα οποία αφορά η μεταβολή.

 

Edited by kbouk
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Καλησπέρα.
Η δικιά μου ερώτηση, είναι κάπως περίεργη:
Σε κατάστημα μη υγειονομικού ενδιαφέροντος και πιο συγκεκριμένα σε χώρο παρουσιάσης θεαμάτων - συνεντεύξεων τύπου, παρουσιάσεων κλπ., όπου σε ερώτηση μου στο Δήμο μου απάντησαν ότι δεν το θεωρούν υγειονομικού ενδιαφέροντος, για χρήση μουσικής είτε live, είτε με αναπαραγωγή, άδεια μουσικής τι γίνεται ?

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλημέρα 

Έχω το εξής ερώτημα 

Σε καφέ που έχει πέργκολα στον εξωτερικό χώρο με τραπεζοκαθίσματα, ο ιδιοκτήτης θέλει να βάλει ηχείο έξω 

Έχω μπερδευτεί με την Υπουργική Απόφαση Α5/3010/1985

Προφανώς η ως άνω περίπτωση υπάγεται στο άρθρο 6 της ΥΑ, βάσει του οποίου:

Παράθεση

2.Για τα υπόλοιπα υπαίθρια καταστήματα με μουσική, τα οποία δεν θεωρούνται, σύμφωνα με την ισχύουσα Υγειονομική Διάταξη, Κέντρα Διασκέδασης, ισχύει μόνο η ανώτατη επιτρεπόμενη τιμή της Α-ηχοστάθμης του Πίνακα Ι, μετρούμενη έξω από την πλησιέστερη νόμιμη κατοικία, (κύρια ή δευτερεύουσα), ξενοδοχείο, ναό, σχολείο νοσοκομείο, γηροκομείο σανατόριο και γενικά εγκατάσταση που απαιτεί ειδική προστασία, όταν η πρότυπη ηχητική πηγή δημιουργεί στο κέντρο του καταστήματος μία Α-ηχοστάθμη ίση με 80 dΒ (Α).

Δηλαδή π.χ. πρέπει όταν έχω 80 db στο κέντρο της πέργκολας, να έχω ταυτόχρονα 30db (η τιμή στον Πίνακα Ι) στο από πάνω από το καφέ διαμέρισμα ; 

Αυτό είναι πρακτικά αδύνατον... 

Link to comment
Share on other sites

θα δεις αυτη την ΥΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 5951 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ , ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ Δ/ΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 9 ΘΕΜΑ: Εφαρμογή Ν. 4442/2016 (ΦΕΚ Α΄230) - Κεφάλαιο Ζ΄ «Απλούστευση πλαισίου Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θεάτρων και Κινηματογράφων» κατά τη μεταβατική περίοδο.

ΑρθροΜΟΝΟ

 

Με το νόμο 4442/2016 «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις»(ΦΕΚ Α΄230) θεσπίζεται το γενικό πλαίσιο για τη ρύθμιση της άσκησης οικονομικών δραστηριοτήτων. Με το Κεφάλαιο Ζ΄ του εν λόγω νόμου απλουστεύεται η διαδικασία του πλαισίου λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος που εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 80 του Ν.3463/2006 (Α΄114) όπως ισχύει, καθώς επίσης και το πλαίσιο λειτουργίας των θεάτρων και των κινηματογράφων. Προκειμένου να διευκολύνουμε το έργο των υπηρεσιών των Δήμων για το διάστημα μέχρι την έκδοση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016,δηλαδή σε μεταβατικό στάδιο, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα: Α. Ως προς την Αδειοδότηση Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος(Κ.Υ.Ε.) Μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016 (ΦΕΚ Α` 230), για την αδειοδότηση των Κ.Υ.Ε., εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι διατάξεις των ΚΥΑ ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/31600/2013 (ΦΕΚ Β` 3106), ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34824/2013 (ΦΕΚ Β` 3402), & ΔΙΑΔΠ/Φ.Α.2.1/34825/2013 (ΦΕΚ Β` 3403), κατά περίπτωση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 38 παρ. 6 του ως άνω νόμου. Β.Ως προς την Άδεια μουσικής: Σχετικά με την άδεια μουσικής και μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016 με την οποία θα ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της γνωστοποίησης, εφαρμόζονται τα ακόλουθα δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 38 παρ. 5 αυτού: Στις περιπτώσεις πρόθεσης χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων κατόπιν λήξης της υφιστάμενης αδείας ή χρήσης μουσικής για πρώτη φορά, υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου απλή γνωστοποίηση με το ακόλουθο περιεχόμενο: "Με την παρούσα ο υπογράφων …………., (ή ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ……….., με έδρα ……….) κάτοικος ………., διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού …………… με την επωνυμία ………… και γνωστοποιώ ότι θα προβώ σε χρήση μουσικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν. 4442/2016" Σημειώνεται , ότι η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου θα πρέπει να ενημερώνει τον ενδιαφερόμενο ότι, εφόσον το κατάστημα κάνει χρήση μουσικής σε υπαίθριο χώρο, οφείλει να διαθέτει και να διατηρεί στο χώρο του καταστήματος τεχνική έκθεση αρμόδιου μηχανικού, συνοδευόμενη από τοπογραφικό διάγραμμα στο οποίο θα αποτυπώνεται η θέση και η φορά των ηχείων. Η τεχνική έκθεση θα αποδεικνύει ότι έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε με μέγιστη ηχοστάθμη 80db να μη δημιουργούνται προβλήματα στα σημεία προστασίας. Στον ενδιαφερόμενο χορηγείται αποδεικτικό υποβολής, στο οποίο επισυνάπτεται αντίγραφο της γνωστοποίησης. Η γνωστοποίηση αποστέλλεται από το Δήμο στην Αστυνομία και στην Υγειονομική Υπηρεσία της Περιφέρειας. Εκκρεμείς αιτήσεις εξετάζονται με βάση τις ισχύουσες πλέον διατάξεις περί γνωστοποίησης. Στους αιτούντες χορηγείται αποδεικτικό υποβολής με συνημμένο αντίγραφο της αίτησης, ενώ επιστρέφονται παράβολα που έχουν καταβληθεί. Η άδεια παράτασης ωραρίου χρήσης μουσικής εξακολουθεί να χορηγείται, δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 29 παρ. 3 του Ν. 4442/2016, από τα κατά νόμο αρμόδια όργανα, κατόπιν υποβολής της σχετικής αίτησης και την προσκόμιση του αποδεικτικού υποβολής γνωστοποίησης(για όσα ΚΥΕ έχουν ήδη υποβάλλει γνωστοποίηση), χωρίς να απαιτείται η καταβολή παραβόλου. Γ. Κέντρα διασκέδασης Τα κέντρα διασκέδασης εξαιρούνται της διαδικασίας γνωστοποίησης (άρθρο 27 Ν. 4442/2016), και συνεχίζουν να αδειοδοτούνται σύμφωνα με το άρθρο 80 του Ν. 3463/2006 και της ΚΥΑ 31600/2013 (άρθρα 1, 2 και 3). Σημειώνεται ότι με τη περ. β του άρθρου 37 του Ν. 4442/2016 καταργείται η αρμοδιότητα των Συμβουλίων Θεάτρων - Κινηματογράφων, να γνωμοδοτούν για τη χορήγηση άδειας στα Κέντρα Διασκέδασης. Κατόπιν τούτου ο σχετικός φάκελος, μετά τη συμπλήρωσή του θα διαβιβάζεται εντός πέντε(5) ημερών στις συναρμόδιες υπηρεσίες [υγειονομική υπηρεσία για τον υγειονομικό έλεγχο του καταστήματος, πυροσβεστική υπηρεσία για χορήγηση πιστοποιητικού(ενεργητικής) πυροπροστασίας]. Κατά τα λοιπά ισχύουν τα αναφερόμενα στη παρ. 5 του άρθρου 2 της ΚΥΑ 31600/2013(ΦΕΚ Β΄ 3106). Επισημαίνεται ότι η aρμοδιότητα των ως άνω συμβουλίων για την αδειοδότηση των λοιπών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων του άρθρου 81 του Ν.3463/2006(Α΄114) όπως ισχύει ,εξακολουθεί να παραμένει σε ισχύ. Παρακαλούμε να κοινοποιήσετε με κάθε πρόσφορο τρόπο την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ α΄και β΄βαθμού χωρικής σας αρμοδιότητας για ενημέρωση και εφαρμογή. Το Υπουργείο Εσωτερικών παραμένει στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω διευκρίνιση ή πρόσθετη πληροφορία. Η παρούσα εγκύκλιος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών ( www . ypes . gr ) στη διαδρομή: Αποκεντρωμένη Διοίκηση – Αυτοδιοίκηση/Εγκύκλιοι – Αποφάσεις –Συχνές Ερωτήσεις – ΟΤΑ Α΄Βαθμού και Εγκύκλιοι – Αποφάσεις – Συχνές Ερωτήσεις – ΟΤΑ Β΄Βαθμού, καθώς και στο «Διαύγεια». Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ ΠΟΥΛΑΚΗΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ

 

και τον ν 4442/16

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη αυτό το είδα

Αυτό που με προβληματίζει είναι το παρακάτω:

Παράθεση

Η τεχνική έκθεση θα αποδεικνύει ότι έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ούτως ώστε με μέγιστη ηχοστάθμη 80db να μη δημιουργούνται προβλήματα στα σημεία προστασίας

Tα 80db που θα πρέπει να μετρώνται ; 

Εάν ισχύει το κείμενο που παρέθεσα παραπάνω (σύμφωνα δηλαδή με την ΥΑ του 1985), αν μιλάμε για 80 db στο κέντρο του (εξωτερικού) χώρου δεν υπάρχει η παραμικρή περίπτωση στο πιο κοντινό σπίτι να έχουμε 30 / 35 db

Link to comment
Share on other sites

γιατι?...

ποτενσιομετρα δεν υπαρχουν???

[παντως,  άλλα δεν βρηκα....εκτος απο μια καταγραφη οτι,

"δεν φαινεται να εχουν ορισθει αρμοδια οργανα προς βεβαιωση τυχον παραβασεων".

Δεν το ερευνησα διεξοδικα]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.