Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Άδεια Χρήσης Μουσικής


atsianos

Recommended Posts

On 8/11/2019 at 1:28 ΜΜ, dimitris GM said:

θα δεις αυτη την ΥΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 24 Φεβρουαρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αρ. Πρωτ.: 5951 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Τ.Α. ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ , ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ Δ/ΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ : 9 ΘΕΜΑ: Εφαρμογή Ν. 4442/2016 (ΦΕΚ Α΄230) - Κεφάλαιο Ζ΄ «Απλούστευση πλαισίου Λειτουργίας Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, θεάτρων και Κινηματογράφων» κατά τη μεταβατική περίοδο.

ΑρθροΜΟΝΟ

@dimitris GM δεν ισχύει αυτό που αναφέρεις γιατί απο 18 Μαΐου 2017 είναι σε εφαρμογή η ΚΥΑ 16228/2017 (περί γνωστοποίησης) και η διαδικασία περί μουσικών οργάνων γίνεται σύμφωνα με το άρθρο 7 αυτής.

Link to comment
Share on other sites

σωστά, αλλά συμφωνα με την ΣτΕ 701/2019 ισχυουν και τα εξης

Σχετικώς δε με τη χρήση μουσικής, με τις νέες ρυθμίσεις δεν εθίγησαν οι διατάξεις της υφιστάμενης νομοθεσίας για τους όρους (ένταση κ.λπ.) και τις ώρες λειτουργίας μουσικής σε καταστήματα, όπως έκρινε δε ο νομοθέτης (βλ. την εισηγητική έκθεση του ν. 4442/2016), κρίσιμο στην περίπτωση της μουσικής είναι η συμμόρφωση των καταστημάτων στους κανόνες ορθής χρήσης αυτής καθώς μόνη η ύπαρξη της (προηγούμενης) άδειας δεν αποτρέπει, όπως έχει αποδειχθεί, την παράβαση των κανόνων αυτών. Εξάλλου, οι δήμοι διατηρούν την αρμοδιότητα ρυθμίσεως των ως άνω ζητημάτων με κανονιστικές τους αποφάσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις χρήσεις γης, τις ιδιαίτερες τοπικές συνθήκες και την προστασία των κατοίκων από την ηχορύπανση (περ. γ΄ της παρ. Ι του άρθρου 79 του Κ.Δ.Κ.). Επιπλέον, εξακολουθούν να ισχύουν οι οριζόμενες για την περίπτωση παραβίασης των όρων αυτών κυρώσεις, οι οποίες κλιμακώνονται, σύμφωνα με ρητή πρόβλεψη των νέων ρυθμίσεων, έως και την προσωρινή ή οριστική διακοπή της χρήσης μουσικής (άρθρο 15 παρ. 1 του νόμου). Περαιτέρω, εξακολουθεί, και μετά τις νέες διατάξεις, να απαιτείται η έκδοση προηγούμενης άδειας για τη χρήση μουσικής πέραν του ωραρίου (άρθρο 4 παρ. 1 περ. η΄ του νόμου), ενώ επίσης προβλέπεται από τις διατάξεις αυτές ότι, όταν η χρήση μουσικής και μουσικών οργάνων γίνεται σε υπαίθριο χώρο, απαιτείται στον χώρο της εγκατάστασης να βρίσκεται στη διάθεση των ελεγκτικών αρχών σχετική τεχνική έκθεση μηχανικού, συντασσόμενη σύμφωνα με τις κείμενες υγειονομικές διατάξεις (άρθρο 7 παρ. 1 και 2 του νόμου).

δες τα ΠΜ

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Η ουσία είναι οτι η απόφαση κάνει αναφορά στο άρθρο 7 της ΚΥΑ 16228/2017 που αυτό παραπέμπει στις υγειονομικές διατάξεις κι αυτές με τη σειρά τους παραπέμπουν στις αστυνομικές διατάξεις περι ησυχίας  (Α5/1985, Α3/1993, κλπ).

Η δική μου αναφορά στη δική σου ανάρτηση αφορούσε αυτό (το bold) :

Β.Ως προς την Άδεια μουσικής: Σχετικά με την άδεια μουσικής και μέχρι την έκδοση της ΚΥΑ που προβλέπεται στο άρθρο 36 παρ. 1 του Ν. 4442/2016 με την οποία θα ρυθμίζεται, μεταξύ άλλων, η διαδικασία της γνωστοποίησης, εφαρμόζονται τα ακόλουθα δυνάμει των διατάξεων του άρθρου 38 παρ. 5 αυτού: Στις περιπτώσεις πρόθεσης χρήσης μουσικής ή μουσικών οργάνων κατόπιν λήξης της υφιστάμενης αδείας ή χρήσης μουσικής για πρώτη φορά, υποβάλλεται στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου απλή γνωστοποίηση με το ακόλουθο περιεχόμενο: "Με την παρούσα ο υπογράφων …………., (ή ως νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας ……….., με έδρα ……….) κάτοικος ………., διατηρώ κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος επί της οδού …………… με την επωνυμία ………… και γνωστοποιώ ότι θα προβώ σε χρήση μουσικής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 29 παρ. 1 του Ν. 4442/2016"

Ο συνάδελφος @AristidisZ αναφερόνταν σε χρονικό διάστημα με την ΚΥΑ 16228/17 σε εφαρμογή, συνεπώς δεν μπορούσε ο πελάτης του να υποβάλλει γνωστοποίηση με το περιεχόμενο που του πρότεινες (με το Ν. 4422/2016 που αφορούσε μεταβατική περίοδο μέχρι να εκδοθεί η ΚΥΑ), αλλά απαιτείται (σήμερα) να έχει στη κατοχή του τεχνική έκθεση που  θα αποδεικνύει ότι έχει λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα ώστε με μέγιστη ηχοστάθμη 80db να μη δημιουργούνται προβλήματα στα σημεία προστασίας.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα και καλή εβδομάδα 

@dimitris GM ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια ;)

@dib το ζήτημα είναι εν προκειμένω, είναι τι γίνεται επί του πρακτέου, νομίζω έχω καλύψει το θεωρητικό κομμάτι της υπόθεσης, και οφείλω να υποβάλλω έκθεση

Πήρα τηλέφωνο στη διεύθυνση υγειονομικού, και είπα ότι έχω πελάτη που θέλει να βάλει ηχείο έξω 

Α, ΟΚ μου λένε, πρέπει να κάνετε τεχνική έκθεση 

Τους απαντάω:

Ρε παιδιά, ξέρετε τι λέει ο νόμος ;

Έχετε ιδέα τι σημαίνει 30db στην Αθήνα ; 

Η απάντηση ήταν:

"Α, εμείς υγειονομικό είμαστε, δε ξέρουμε από αυτά"

To the point, νομίζω ότι είναι πρακτικά αδύνατο (ειδικά στον αστικό ιστό) αυτό που ζητάει ο νομοθέτης εν προκειμένω, και δε ξέρω τι να κάνω...

Link to comment
Share on other sites

@AristidisZ εσυ κάνε τη μελέτη σου με το προτεινόμενα μέτρα για 30db κι ας μην εφρμοστεί ποτέ απο τον επιχειρηματία.

To the point για μένα είναι οτι πρέπει να παραμέινει σε ισχή η Α5/1985 αλλά με αναθεώρηση των τιμών .. ειδικά αυτό σε αστικό ιστό να πάει στα 50-55db!

Αλλά μην ξεχνάς και τους δικηγόρους (αν γίνει κάποτε αυτή η αλλαγή) ... θα μείνουν άνεργοι 😀

Link to comment
Share on other sites

Τι μέτρα να προτείνω βρε συ για τον εξωτερικό χώρο ; 

Ηχοπετάσματα σαν αυτά που έχουν στον Κηφισό ; 

Αστεία πράματα...

Εγώ δε καταλαβαίνω, γιατί θα πρέπει να έχω τα 80db ;

Δε μπορώ δηλαδή να βάλω ένα πιο μικρό ηχείο με έναν πιο μικρό ενισχυτή ούτως ώστε π.χ. έχοντας στην πηγή 60 - 65 db (παράδειγμα) να έχω την επιθυμητή στάθμη στη θέση ελέγχου ; 

@dib συμφωνώ, η A5/85 μια χαρά αναλυτική είναι, απλά τα νούμερα είναι εκτός πραγματικότητας 

 

 

Link to comment
Share on other sites

60db στην πηγή είναι πολύ λίγο. Σκέψου ότι είναι η στάθμη της συνηθισμένη ομιλίας

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

30dBA είναι για 1 περιοχή, το πινακάκι στο φεκ έχει και άλλες περιοχές.
Η πλησιέστερη νόμιμη κατοικία πόσο απέχει?

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

1 ώρα πριν, Faethon11 said:

60db στην πηγή είναι πολύ λίγο. Σκέψου ότι είναι η στάθμη της συνηθισμένη ομιλίας

Συνάδελφε γύρω στα 48-50 db είναι η συνηθισμένη ομιλία ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.