Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Tilos Project : το Ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας της Κομισιόν


george_RES

Recommended Posts

Μια μεγάλη επιτυχία για την Τήλο και το πρόγραμμα μετατροπής της σε πρώτο ενεργειακά αυτόνομο νησί στη Μεσόγειο ήρθε από τις Βρυξέλλες, καθώς στην προσπάθεια του ακριτικού νησιού και των επιστημόνων που συνεργάζονται απονεμήθηκε το πρώτο ευρωπαϊκό Βραβείο Βιώσιμης Ενέργειας (EU Sustainable Energy Awards) από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και το πρώτο βραβείο κοινού.


Με το πρόγραμμα TILOS, που βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο της υλοποίησης, οι ενεργειακές ανάγκες των 850 κατοίκων (που το καλοκαίρι βέβαια πολλαπλασιάζονται) θα καλυφθούν από το συνδυασμό μιας ανεμογεννήτριας (ισχύος 800 κW) και φωτοβολταϊκών πάνελ 200 kW, καθώς και τη χρήση σύγχρονων συσσωρευτών τεχνολογίας, με αποθηκευτική ικανότητα 2,4 MWh.



Ταυτόχρονα, στα κτίρια του νησιού τοποθετούνται «έξυπνοι μετρητές», οι οποίοι θα ελέγχουν τη συνολική κατανάλωση και την τάση του ρεύματος. Σύμφωνα με το πρόγραμμα η Τήλος θα εξάγει ηλεκτρικό ρεύμα για πέντε ώρες την ημέρα στην Κω.


Το πρόγραμμα, που υλοποιείται με τη συνεργασία του δήμου Τήλου, συντονίζει το Εργαστήρι Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας του Περιβάλλοντος του Α.Ε.Ι. Πειραιά Τ.Τ. (πρώην ΤΕΙ Πειραιά), με τη συμβολή κοινοπραξίας 15 εταίρων από επτά ευρωπαϊκές χώρες


source: http://www.kathimerini.gr/914788/article/epikairothta/ellada/sthn-thlo-to-eyrwpaiko-vraveio-viwsimhs-energeias-ths-komision?platform=hootsuite 


source: https://www.theguardian.com/travel/2017/jun/15/tilos-greece-renewable-energy-wind-solar-power 


source: http://www.tiloshorizon.eu/overview/


Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.