Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταπτυχιακο προγραμμα ''ΑΣΤΕ'' ΑΠΘ


Recommended Posts

Χαίρετε συναδελφοι. Ήθελα να ρωτήσω αν κάποιος έχει εμπειρία απο το μεταπτυχιακό πρόγραμμα ΄΄Αντισεισμικός σχεδιασμός τεχνικών έργων'' του ΑΠΘ,έχει αλλάξει λίγο ο τίτλος φέτος. Ποια η άποψη σας σχετικά με τη ποιότητα του προγράμματος, την σύνδεση του με την αγορά εργασίας και τον αντίκτυπο που έχει για εύρεση δουλειάς στο εξωτερικό δηλαδη ελκυει ο τιτλοσ του eathquake engineering and design μαζι με το MSc Civil Engineering. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Από φίλο που το κάνει τώρα και μερικούς γνωστούς αυτό που έμαθα είναι ότι έχει πολύ μεγάλο φόρτο εργασίας και ότι σε καμία περίπτωση δε θα μπορείς να κάνεις κάποια δουλεία παράλληλα αν τίθεται τέτοιο θέμα. Από εκεί και πέρα έχει αρκετή εμβάθυνση και σημαντική κατανόηση στα αντισεισμικά και γενικά ακόμα καλή ποιότητα. Τώρα ως προς το εσωτερικό δυστυχώς δεν προσφέρει κάτι λόγω της κατάστασης του κλάδου. Ως προς το έξω ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Ως προς το έξω ας απαντήσει κάποιος συνάδελφος.

 

Οι εταιρείες δίνουν  βάση πρωτίστως στην εργασιακή εμπειρία, επαφή με τη χώρα, και όχι στους τίτλους σπουδών. "Έλκει" το να μπορείς να κάνεις τη δουλειά σωστά, στην ώρα της, και να βγάλεις κέρδος....  

Μία κάποια εμπειρία - έστω και μικρή - σε συνδυασμό με συναφές μεταπτυχιακό ως προς τη θέση, είναι πολύ θετικό για εύρεση εργασίας (έξω). 

 

Από την άλλη, ρίξτε μία ματιά στις σεισμογενείς περιοχές της Ευρώπης. Σεισμοί, όπως και οικονομική κρίση, εμφανίζονται στον νότο. Κεντρικά και βόρεια δεν υπάρχει υποχρέωση αντισεισμικού σχεδιασμού. Δηλαδή, το πρόγραμμα αυτό είναι πολύ συγκεκριμένο. Πολύ καλό - αλλά και μερακλίδικο - μεταπτυχιακό για Ελλάδα άλλων εποχών :) .

 

[Όμως, ένα γενικότερο μεταπτυχιακό σε δομοστατικό σχεδιασμό καλύπτει λίγο από seismic engineering - δυναμική ανάλυση, κάτι που εφαρμόζεται πχ σε σιδηροδρομικές γέφυρες (παντού), ψιλά κτήρια (άνεμος - δονήσεις), εργοστάσια ενέργειας. Όπως και FEA (απολύτως βασικότατο) αλλά και μη-γραμμικές αναλύσεις (εφαρμογή σε πολύ ειδικές περιπτώσεις). ]

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Για σεισμούς υπάρχει και η Ιαπωνία. Ξέρω παιδί που βρήκε δουλειά εκεί, αφού ολοκλήρωσε το αντίστοιχο μεταπτυχιακό στην Πάτρα.

Link to comment
Share on other sites

Για σεισμούς υπάρχει και η Ιαπωνία. Ξέρω παιδί που βρήκε δουλειά εκεί, αφού ολοκλήρωσε το αντίστοιχο μεταπτυχιακό στην Πάτρα.

 

完璧な

 

(δηλαδή, τέλεια.) 

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε earl ακριβώς το ίδιο έλεγα και στο φίλο που έκανε το μεταπτυχιακό αλλά δε με άκουγε και κάπου στην πορεία άλλαξε γνώμη για το κατά πόσο του άρεσε σε σχέση με το τελικό αποτέλεσμα πάντα.

 

Ως προς εμένα τώρα που ξεκίνησα να κοιτάω για έξω και κατά βάση Γερμανία(για δουλειά στον τομέα) μια ερώτηση. Θέλω αν γνωρίζει κάποιος συνάδελφος να πει μία γνώμη για το μεταπτυχιακό σε υπολογιστική μηχανική(computational mechanics). Σκέφτομαι να φύγω και να το κάνω από του χρόνου με βασική προϋπόθεση να έχω full time δουλειά. Κατά πόσο είναι εφικτό αυτό....εννοώ παίζει να έχω γκρίνια από τη δουλεία αν αφιερώνω πχ τα απογεύματα/βράδια αλλού και επίσης από φόρτο εργασίας θα είναι τόσο χάλια όσο το ΕΜΠ? Με αυτούς μίλησα φέτος μου είπανε καλό είναι το πρόγραμμα αλλά μετά θα φύγεις έξω εδώ μην περιμένεις πολλά και επίσης αν δεν έχω τους οικονομικούς πόρους να μην το σκεφτώ ούτε για part time.

Τέλος κάποιος που το έχει κάνει ας μας πει τι ευκαιρίες είχε μετά. 

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων, ελπίζω να μην κούρασα.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Computational mechanics είναι επίσης πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα. Υπάρχουν πολλές εταιρείες λογισμικού έξω (και 1 στην Ελλάδα) που παράγουν υπολογιστικά προγράμματα και αναζητούν επιστήμονες με γνώση στο συγκεκριμένο αντικείμενο. => Τεχνική υποστήριξη σε πελάτες, παρουσίαση των προγραμμάτων σε πελάτες, δημιουργία των patches, βελτίωση των προγραμμάτων (συνήθως software engineers το κάνουν αυτό). Από εκεί και έπειτα, εταιρείες που κάνουν πολύ συγκεκριμένα υπολογιστικά μοντέλα => τμήματα αεροσκαφών, αυτοκινήτων, τμήματα πολύ ειδικών κατασκευών, κτλ.. (Όχι στατικές μελέτες πάντως) 

 

Για Ελλάδα δεν ξέρω, εκεί που είμαι με τους συναδέλφους που κάνουν μεταπτυχιακό ή διδακτορικό, η αντιμετώπιση της εταιρείες είναι η αντίθετη από αυτό που φαντάζεσαι. Υπάρχει υποστήριξη. 

Τώρα, να κάνεις computational mechanics (που είναι πολύ δύσκολο αντικείμενο), και να έχεις τον μεσίτη να σου παζαρεύει το ΠΕΑ και τον πελάτη να το θέλει τώρα, με σκοπό να βρεις δουλειά στη Γερμανία ή στην Ιαπωνία όταν κάποτε τελειώσεις, ε... πάει πολύ. Αν μπορείς να φύγεις φύγε, αλλιώς να το κάνεις εδώ και η ζωή θα σου δείξει τον δρόμο αργά η γρήγορα (στο εύχομαι).     

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ earl για την απάντηση!!!

Την Ελλάδα την έχω βγάλει από το μυαλό μου.....αν είναι να το κάνω ελπίζω να φύγω φέτος και να τα κάνω όλα εκεί με σκοπό να μείνω μόνιμα φυσικά εκεί...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.