Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποστραγγιση βαθμιδωτου ισογειου


jbosdas

Recommended Posts

Σε υφισταμενο τριωροφο κτίριο κατασκευής του 60, λόγω της υψομετρικης διαφοράς του κεκλιμένου φυσικου εδάφους, έχει προκύψει κατασκευή βαθμιδωτου ισογειου. Το κατώτερο επίπεδο Ε~100τμ εχει μια τοιχοποιία εκτεθειμενη προς τον ακάλυπτο της κατώτερης σταθμης του οικοπεδου, μια τυφλή στο χώμα, κ οι άλλες δύο "τριγωνικες".
Ο υπέρκειμένος όροφος Ε-200τμ ξεκινάει απο ισόγεια στάθμη επί εδάφους και καλύπτει στην συνέχεια την επιφάνεια του "ημιυπογειου".

 

Έχει λοιπον, εμφανιστεί πρόβλημα υγρασίας από ανούσια στην τοιχοποιια που εδράζεται επί του ισογείου (σε ένα συγκεκριμένο υπόστηλωμα για την ακριβεια) καθώς και πλευρικη υγρασία στο τυφλό τοίχιο του ημιυπογειου και το drainage πιθανό και να επιβάλλεται.

 

Αυτό που με απασχολεί είναι το βάθος της εκσκαφης (Η) που θα πρέπει να έχω για να πιάσω και τις υγρασίες του ημιυπογειου, με την προϋπόθεση να μην ξεπεράσω την κατώτερη στάθμη της θεμελιωσης του ισογείου, η δεν τίθεται τέτοια προϋπόθεση και μπορώ να κατέβω και κατω από την στάθμη θεμελίωσης ισογείου;

 

post-3683-0-84972400-1498828123_thumb.jpg

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Γενικά η επέμβαση είναι ειδική και απαιτεί πολύ προσοχή γιατί δεν ξέρεις τι θα βρεις.  Δεν απαγορεύεται να πας κάτω από τη θεμελίωση, σε γενικές γραμμές, αλλά εξαρτάται από τα φορτία που φέρει το θεμέλιο, το είδος του εδάφους κοκ.

 

Επίσης η υγρασία οφείλεται σε υπόγεια ύδατα ή σε όμβρια που ποτίζουν από άνωθεν και εμπλουτίζουν το έδαφος.

 

Υπάρχουν ενεργητικά μέτρα και παθητικά που μπορείς να εφαρμόσεις καθώς και προστασίας της κατασκευής.

Link to comment
Share on other sites

Αυτό π σκέφτομαι ειναι να μην κατέβω πιο χαμηλά απο το σημείο έδρασης των πεδιλων του ισογείου, κ να εφαρμοστεί ενα σύστημα αποστράγγισης (σωλήνες / σκυρα εντός γεωυφασματος) αλλα αυτό που με προβληματίζει (πολύ) ειναι αν θα πιάσω τα νερά του υπογείου...

 

Ή θα πρεπει να κατέβω κάτω απο την θεμελίωση με ντουλάπια στη στάθμη υπογείου κ να εφαρμόσω στο τέλος την αποστράγγιση σε όλο το βάθος;

 

Μεγάλη διαφορά στα οικονομο-τεχνικά μεγέθη...

Edited by jbosdas
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.