Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Αποκατάσταση πυρηνοληψίας


 
nik

Recommended Posts

Μπορεί να μου πει κάποιος έναν καλό τρόπο αποκατάστασης κατακόρυφης πυρηνοληψίας (καρότου) σε μπαλκόνι το οποίο τρύπησε διαμπερώς ? 

 

Προφανώς έχει δημιουργηθεί ένας κενός κύλινδρος διαμέτρου 10εκ., μέσα στον οποίο οποίας δεν ξέρω τι υλικό μπορώ να βάλω (ας πούμε κάποιο επισκευαστικό σκυρόδεμα) αλλά κυρίως πως να το οπλίσω. 

 

Μία λύση που σκέφτομαι είναι να κολλήσω ένα έλασμα π.χ. 200*200*4 από την κάτω μερία με 4 απλά μηχανικά αγκύρια, να τρυπήσω με κομπρεσέρ λίγο την πάνω επιφάνεια για να μετατρέψω κάπως τον κύλινδρο  σε ανάποδο χωνί, να βάλω έναν υποτυπώση οπλισμό μέσα και ένα πλεγματάκι από πάνω και να το γεμίσω με κάποιο επισκευαστικό.  Τι λέτε ? Το έλασμα από κάτω  χρειάζεται ?post-86-0-09475900-1499666059_thumb.jpg

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Προφανώς έχει δημιουργηθεί ένας κενός κύλινδρος διαμέτρου 10εκ., μέσα στον οποίο οποίας δεν ξέρω τι υλικό μπορώ να βάλω (ας πούμε κάποιο επισκευαστικό σκυρόδεμα) αλλά κυρίως πως να το οπλίσω

Γιατί? Κόπηκε σίδερο κατά την πυρηνοληψία? Δεν απαιτείται οπλισμός...Το ελασματάκι από κάτω χρειάζεται για πρακτικούς λόγους...Αλλιώς (και για να μην κάνεις μεγαλύτερη ζημιά), ένα καρδόνι στην κάτω βεράντα με κολλημένο ένα έλασμα στο ποτήρι ως ξυλότυπος...

Link to comment
Share on other sites

Αρκεί να γεμίσεις τον κυλινδρο με σύνηθες επισκευαστικό μη συρρικνούμενο σκυρόδεμα. Μόλις πήξει ξεκαλουπώνεις και τέλος.

 

Και πως εξασφαλίζεται η μονολιθικότητα παλαιού - νέου σκυροδέματος ? Η συνάφεια τους αρκεί από μόνη της ?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

απλό γέμισμα με επισκευαστικό. Το πρώτο χέρι να κάνεις αριάνι και μετά να το κλείσεις. Προφανώς καρώτα απο μπαλκόνια δεν μπορούν να δώσουν καμία αξιόπιστη αίσθηση αντοχής σκυροδέματος. 

Edited by Ροδοπουλος
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Καλησπέρα,

Βγαίνω εκτός θέματος, αλλα ήταν το μόνο που ανέφερε επισκευαστικά σκυροδέματα.

Σε επισκευή αποσαθρωμένου σκυροδέματος, χρησιμοποιήθηκε sika monotop όπως αναφέρουν οι προδιαγραφές. Μετά από 5 μήνες έχει παρατηρηθεί ότι η ένωση μεταξύ παλαιού και νέου επισκευαστικού σκυροδέματος έχει εμφανίσει ρωγμή, μικρότερη από 0,3mm.

1ον. Έχει παρατηρήσει άλλος συνάδελφος με αυτό το προιον το πρόβλημα?.

2ον Λογικά οφείλετε σε συρρίκνωση..., (παρόλο που το προιον λεει χωρις συρίκνωση), Πέραν της εισόδου αλάτων κτλ άλλο προβλημα μπορει να προκύψει?

Ευχαριστώ

Edited by zulumpo
Link to comment
Share on other sites

Γενικά από όσο γνωρίζω, δεν υπάρχει προιόν μηδενικής συρρίκνωσης παρά μόνο πολύ μικρής συρρίκνωσης.

Edit: Μετά από μια έρευνα στα προιόντα της sika, η οποία είναι σοβαρή εταιρεία,  κανένα δεν γράφει καθόλου συρρίκνωση ή μηδενική. Όλα γράφουν μειωμένη, περιορισμένη, ελεγχόμενη κλπ

Edited by chrisvach
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.