Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

Δεν είναι add-on. Δεν πλήρωσα κάτι παραπάνω και με το 3105 το δίνουν δωρεάν.

 

http://www.treecomp.gr/index.asp-C=3&S=24&newID=64.htm

 

Συμφωνώ απόλυτα με αυτό που λες. Ο καθένας σταθμίζει τις ανάγκες του και αποφασίζει.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 289
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Geokasto,

θα μου βρεις τίποτα που να αφορα στην αποκλιση εμβαδού ως 2% στα τοπογραφικά απο τον τίτλο?

Τhank 's

 

Το είδα. Αγνοούσα την υπαρξή του ως τώρα. Η σειρά των 3000Ν πάντως δεν με είχε ενθουσιάσει. Αυτό με το on board λογισμικό οδοποιίας κάλο φαίνεται. Τιμή? Γιατί όλα σταθμίζονται Value for Money...

Link to comment
Share on other sites

Τιμή δεν θυμάμαι ακριβώς (α ρε Αλτσχάϊμερ..) Νομίζω 6000 + το παλιό όργανο.

Αυτό που θυμάμαι ήταν ότι οι τιμές ήταν περίπου ίδιες με αντίστοιχα όργανα και πήραν πίσω χωρίς περιστροφές το παλιό όργανο που είχα για να με κάνουν πελάτη.

 

Με την ευκαιρία να αναλύσω αυτό που είχα πει για υποστήριξη...

Το παλιό όργανο ήταν ένα Geodimeter 611M.

Καταπληκτικό όργανο, ανθεκτικότατο, μεγάλη ακρίβεια, εμβέλεια, προγράμματα κλπ.

Το είχα αγοράσει αρχές 97 γύρω στα 4,200,000 δρχ. Ήταν ακριβότερο από όλα την εποχή εκείνη αλλά και πολύ καλύτερο. Η δε φημολογούμενη δυσχρηστία του απλά δεν υπήρχε για όποιον δούλευε με shortcuts χωρίς να χρειάζεται να ψάχνεις μενού κλπ.

Κάποια στιγμή λοιπόν η Geodimeter εξαγοράστηκε από την Spectra precision και στη συνέχεια από την Trimble. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να γίνουν και ανακατατάξεις στους τοπικούς αντιπροσώπους.

Κάποια στιγμή λοιπόν βγήκε ένα πρόβλημα στο EDM, τυχαίου χαρακτήρα...

(μετά από 8 χρόνια υπερβολικά σκληρής χρήσης και 2-3 πτώσεις δυνατές από τις οποίες δεν κατάλαβε τίποτα).

Το έστειλα λοιπόν για service.

Γύρισε πίσω χωρίς να διορθωθεί το πρόβλημα.

Το ξαναέστειλα...

Μετά από νέα εξέταση και αφού ήμουν ήδη 15 μέρες χωρίς όργανο μου είπαν ότι πρέπει να πάει Γερμανία σε κεντρικό service, με χρόνο επισκευής γύρω στις 20 μέρες και κόστος περί τα 2000€.

Τότε αποφάσισα Topcon γιατί έχουν αξιόπιστο service και γιατί μου έδωσαν 3000 για το παλιό όργανο ως απόσυρση. Εκτίμησα ότι το κόστος επισκευής και ο χαμένος χρόνος θα κόστιζαν περισσότερο.

Στο μεταξύ είχα πάρει και τα GPS οπότε δεν χρειαζόμουν τόσο μεγάλη εμβέλεια και χαρακτηριστικά και πήρα το 3005 και όχι το 7005.

Γι' αυτό πιστεύω ότι η αντιπροσωπεία είναι ένας παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπ' όψη.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα!

Να προσθέσω μια καλή κουβέντα υπέρ των Leica.

Είμαι κάτοχος του νέου 805power ( εμβέλεια χωρίς στόχο 400 μ.).

Είμαι 110% ευχαριστημένος από τα όσα έχω χρειαστεί από το όργανο μέχρι στιγμής. Και εννοώ με αυτό οτι δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα τα προγράμματα γιατί δεν μου έχει χρειαστεί κάτι πέραν των απόλυτα συνηθισμένων μέχρι σήμερα.

Μπόρω να μιλήσω όμως με βεβαιότητα για τα εξής:

- Αδιανόητη ικανότητα λήψης σημείου με στόχο. Με μονάχα υποψία του που βρίσκεται ο στοχοφόρος, με ΑΜΥΔΡΟΤΑΤΗ και αν οπτική επαφή με το κάτοπτρο το όργανο παίρνει το σημείο με χαρακτηριστική άνεση.Ούτε Sokkia ούτε Topcon (αντίστοιχα) παίρνουν αυτά τα σημάδια.

- Πολύ αξιόλογη μπαταρία.

- Πολύ καλός φακός από όσο μπορώ να κρίνω,δεν είμαι και οπτικός :)

- Πανεύκολο μενού, δυσκολία επιπέδου gameboy και πολύ λέω, κάτι το οποίο δεν συνάντησα στα άλλα όργανα που εξέτασα...Ειδικά τα SOKKIA έχουν πολύπλοκο μενού χωρίς λόγο, θα μπορούσε να ήταν πολύ απλούστερο όπως και τα Topcon.

- Στιβαρότατη κατασκευή.

- Ατέρμονη κίνηση την οποία εγώ θεωρώ προτέρημα, αλλά είναι υποκειμενικό από οτι έχω καταλάβει.

 

Αυτα που δεν μου άρεσαν στα όργανα των υπόλοιπων εταιριών ήταν τα εξής:-SOKKIA πολύπλοκο μενού χωρίς λόγο, και αδυναμία λήψης σημείου όταν υπάρχουν πυκνά φυλλώματα,θα πρέπει να κάνεις τον κηπουρό και να κόβεις.

- Topcon: δεν με ικανοποίησε το μενού και έλεος,μα έλεος γιατί το EDM κάνει συνέχεια κλικ κλακ????? Δεν υπάρχει πιο εκνευριστικό πράγμα από αυτό!!!! Είναι δικαιολογία οτι το κάνει γιατί είναι σε ετοιμότητα το EDM? Δηλάδή στα Leica το EDM τι κάνει, κοιμάται??

 

Πάντων και SOKKIA και Topcon είναι αξιόπιστες επιλογές ,δεν προσπαθώ να θίξω καμία ,απλά αν θές το καλύτερο νομίζω οτί παίρνεις Leica.

υπόψην οτί και η σειρά 400 είναι εξίσου καλή με την 800 σε ποιότητα EDM κλπ. πλην του αλφαριθμητικού πληκτρολογίου και την παλαιότητα της, κάτι το οποίο θα σου δώσει μικρότερη μεταπωλητική αξία σίγουρα (αν θελήσεις να το πουλήσεις κάποια στιγμή ) και δεν ξέρω μήπως αρχίσουν να σπανίζουν ανταλλακτικά κλπ...

Link to comment
Share on other sites

Αν θέλεις ένα total station πιο πολύ για χαράξεις θα σου πρότεινα τη σειρά 9000Α της Topcon αλλά και το SRX της Sokkia.

Αν θέλεις ένα total station πιο πολύ για αποτυπώσεις αλλά και με πολύ εύκολο οδηγό στην οθόνη TFT για τις χαράξεις θα σου πρότεινα τη σειρά 7000L με windows CE της Topcon.

Έχουν reflectorless στα 1200μ, δυνατότητα bluetooth, παίρνουν κάρτα μνήμης, έχουν πολύ εύκολο menu στα Ελληνικά & έχουν τη δυνατότητα να κάνεις export σε ότι format θέλεις τα σημεία που αποτύπωσες π.χ. σε DXF για να ανοίξεις το αρχείο απευθείας σε περιβάλλον CAD.

Επίσης τεράστιο πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμβατικά total station που δεν έχουν windows CE είναι το γεγονός ότι βλέπεις στην οθόνη την οριζοντιογραφία της αποτύπωσης που πραγματοποιείς. Έτσι αν π.χ. σημαδεύεις τη γωνία ενός τοίχου μέσα από συρματόπλεγμα βλέπεις αμέσως αν το laser "χτύπησε" στο σωστό σημείο ή αν το σημείο καταγράφηκε λάθος πάνω στο συρματόπλεγμα.

Τέλος, μπορείς να βάλεις πάνω ότι πρόγραμμα θέλεις και τώρα που βγήκε η σειρά 7500 έχει πέσει αρκετά η τιμή τους...

Link to comment
Share on other sites

Δημ΄στρη είμαι και εγώ κάτοχος του ιδιου οργάνου με το δικό σου.

Θα συμφωνήσω σε όλα μαζί σου εκτός από ένα..

Η μπαταρία είναι η χειρότερη που κυκλοφορεί σε όργανο. Ηδιάρκειά της δεν ξεπερνα τις 4 ώρες. Αυτό βέβαια αντισταθμίζεται με την δεύτερη που δίνεται στην βασική τιμή και τον φορτιστή αυτοκινήτου.

Σε παραπέμπω σε κάτοχο Nikon και Trimble να τον ρωτήσεις πόσο διαρκεί η δικιά τους. Θα εκπλαγείς. ΑΥΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

LEICA TOTAL STATION το απολυτο εργαλειο για τον τοπογραφο αξιζει τα λεφτα του.τιμη γυρο στα 25000 ευρο.Για κατι πιο φτηνο και πολυ καλο εργαλειο TCR 407 POWER ή ULTRA 6500 και 7000 ευρο εκει γυρο ειναι ι τιμη τους.Δοκιμασμενο απο μενα αντεχει και μιλαμε για ακριβεια .Προτιμω leica λογω των φακων που εχει ειναι σαφοσ η καλυτερη στον κοσμο ,θα το δεισ καλυτερα αν εισαι πολυ μακρια απο τριγωνομετρικα τοτε θα δεισ τι αξιζει ενα φακοσ leica οσο για αποσταση μετρησησ με λειζερ το power εχει ασφαλες μετρηση στα 300μ και το ultra στα 800 προσοχη παντα στα χρωματα τα οποια ανακλουν την δεσμη την εχω πατησει και το λεω.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Είμαι νέος τοπογράφος και θέλω να αγοράσω έναν γεωδαιτικό σταθμό, θα ήθελα να μου προτείνεται κάποιες "δοκισμενες" από εσάς λύσεις, με κόστος όχι μεγαλύτερο τον 10000e. Ο γεωδαιτικός σταθμός θα χρησιμοποιηθεί για συνηθισμένες τοπογραφικές εργασίες. Σκέφτομαι για το leica το 407. Κοστίζει κοντά στα 6000 αν δεν κάνω λάθος. Έχει κάποιος εμπειρία από το συγκεκριμένο μοντέλο? Επίσης θα ήθελα να μάθω αν η ακρίβεια τον 7cc του συγκεκριμένου οργανου είναι ικανοποιητική για τις συνηθισμένες εργασίες? Σας ευχαριστώ.

 

Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε, διαβάστε τι μπορείτε να κάνετε ΕΔΩ.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ.

Χάρης

Link to comment
Share on other sites

Καλώς ήρθες στο φόρουμ φίλε.

Αν θέλεις κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τους κανόνες συμμετοχής που πρέπει να εφαρμόζουμε όλοι προκειμένου να πηγαίνει το φόρουμ ρολόι!

Θα βρεις απάντηση στο ερώτημά σου αν ψάξεις με την μηχανή αναζήτησης.

Χρησιμοποίησε ελληνικούς χαρακτήρες, είναι καλύτερα, και οι περισσότεροι εδώ είμαστε έλληνες ακόμα.

Link to comment
Share on other sites

LEICA TOTAL STATION το απολυτο εργαλειο για τον τοπογραφο αξιζει τα λεφτα του.τιμη γυρο στα 25000 ευρο.Για κατι πιο φτηνο και πολυ καλο εργαλειο TCR 407 POWER ή ULTRA 6500 και 7000 ευρο εκει γυρο ειναι ι τιμη τους.Δοκιμασμενο απο μενα αντεχει και μιλαμε για ακριβεια .Προτιμω leica λογω των φακων που εχει ειναι σαφοσ η καλυτερη στον κοσμο ,θα το δεισ καλυτερα αν εισαι πολυ μακρια απο τριγωνομετρικα τοτε θα δεισ τι αξιζει ενα φακοσ leica οσο για αποσταση μετρησησ με λειζερ το power εχει ασφαλες μετρηση στα 300μ και το ultra στα 800 προσοχη παντα στα χρωματα τα οποια ανακλουν την δεσμη την εχω πατησει και το λεω.Το 407 το εχω ειναι φοβερο μηχανημα

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.