Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
  • Απαντήσεις 289
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Τα Leica είναι πολύ καλά και νομίζω υπάρχει μια προσφορά αυτήν την περίδο. Αξιοπιστία παρέχουν και τα nikon αλλά νομίζω ότι το κόστος είναι πολύ μεγάλο.

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω δουλέψει topcon αλλά νομίζω ότι είναι σχετικά εύχρηστο (απ' ότι μου έχουν πει). Πάνω κάτω όλα πρέπει να τα μάθεις και μετά σου φαίνονται εύχρηστα. Νομίζω ότι σημασία έχει η αξιοπιστία, τα service και η τιμή σε σχέση με το τι προσφέρει (value for money). Γι' αυτό προτείνω leica. Το leica πάντως είναι πολύ γρήγορο στην λήψη των μετρήσεων.

Επίσης, σημασία έχει να κατέχεις το αντικείμενο της γεωδαισίας καλά γιατί αν χρειαστεί να κάνεις οδεύσεις ή τριγωνισμούς (οπισθοτομίες κλπ) δεν θα σου δώσει το όργανο από μόνο του λύσεις.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Γεια σας συναδελφοι...Εχω δουλεψει σχεδον με ολα τα οργανα που υπαρχουν και προσφατα απεκτησα ενα Leica 805 και ειμαι απλα ευτυχισμενος!!!!Ναι ειναι λιγο πιο ακριβο (περιπου 1500 ευρω απο το αντιστοιχο Τopcon3005Ν)αλλα αξιζει τα λεφτα του!!!!

Δεν σας κρυβω οτι τοσα χρονια δουλευα με Τopcon (απο φοιτητης) και δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα.Δεν ειχα ιδιαιτερα προβληματα οσο αναφορα την ταχυτητα και την ευκολια-το menu ειναι απιστευτα ευκολα(αλλα ολα αυτα με το GPT211D και παλιοτερα μοντελα).Με τα πιο προσφατα μοντελα δεν εμεινα και ιδιαιτερα ευχαριστημενος

Δεν βγαζω αχρηστα τα Τopcon και τις αλλες εταιριες αλλωστε στα Τopcon θα κατεληγα εαν δεν υπηρχε μια προσφορα στην Leica) απλα μερικα πραγματα τα θεωρω σημαντικα οπως το να απαιτω σε σταθερο στοχο το οργανο να μετραει παντα τις ιδιεσ αποστασεις και οχι περιπου τις ιδιες(ακριβεια)!!!!!!!Απαιτω απο ενα οργανο να "βγαζει"με τις μπαταριες του μια ολοκληρη "τοπογραφικη εργασιακη ημερα"(ξερετε τι εννοω) και να μην με αφηνει στην μεση του.... βουνου.

Απαιτω τον καλυτερο δυνατο φακο(ο γεωδαιτικος σταθμος ειναι επαγγελματικο επιστημονικο οργανο μετρησεων και οχι απλα για να βλεπεις "κοντα" σαν κυαλια)..Θελω φτηνα ανταλλακτικα και πληρης στηριξη στα πιθανον προβληματα που μπορει να εχω απο την εταιρια που το αγορασα.

Θελω ταχυτητα και ευκολια στη αποτυπωση(μερικα οργανα εαν δεν "καθαρισεις" με τον ζουμαρισμα ακριβως το πρισμα δεν παιρνει μετρησεις(φαναταστειτε να πρεπει να παρετε ταχυμερικα για να κανετε μοντελο εδαφους και να πρεπει να φτιαχνεται τον φακο σαν να πρεπει να μετρησετε γωνιες οδευσης).Ειναι και αλλα βεβαια αλλα θα παει μακρια η βαλιτσα....

Για τελος θα ηθελα να πω οτι τελειο οργανο δεν υπαρχει..και η αγορα θα πρεπει να γινεται με βαση τις αναγκες και τις οικονομικες δυνατοτητες(μη γελιομαστε το οικονομικο για ενα νεο επαγγελαμτια ειναι το σημαντικοτερο). αλλα το πως θες να ειναι ενα οργανο ή το πως δεν θες να ειναι,ειναι κατι που το μαθαινεις δουλευοντας..

Υ.Γ.Εαν καποιος συναδελφος εχει καποιο προβλημα με Τopcon ή Leica θα χαρω να τον βοηθησω (εαν μπορω φυσικα και φυσικα τα Τopcon ειναι και η ειδικοτητα μου).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγω δούλευα topcon για πολλά χρόνια. Είναι πολύ καλό σαν όργανο αλλά δεν έχει δυνατότητες. Εχει γρήγορο μενου πολύ καλό laser , όχι καλό φακό και είναι από τα πιο φθηνά. Τελικά αγόρασα nikon 10cc με διπλή οθόνη σε καλή προσφορά. Εχει απίστευτο μενου μόνο καφέ δε σου κάνει , πολλά offset πολλά προγράμματα τομές ευθειών, οπισθοτομια με πολλά σημάδια κ.α. Ο φακός του είναι φοβερός και παίρνει το ίδιο ευκολα σημάδια όσο και το topcon, απλά επειδή έχει μεγάλο μενου είναι λίγο πιο αργό από το topcon. σου εξάγει μέχρι και σημεια σε dxf ή txt. To autofocus στο laser είναι πολύ χρήσιμο ίδιως αν έχεις δεντρα μπροστά σου.

Για το Leica λίγο του δούλεψα στο πολυτεχνείο και αυτό έχει φοβερό φακό αλλά δεν το βρήκα τόσο έυχρηστο όσο το nikon.

Θα έλεγα ότι αν το nikon φτιάχτηκε το 1990 το topcon φτιάχτηκε το 1980.

Link to comment
Share on other sites

Με το Sokkia που έχω ακρίβειας 10cc είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Καλή κατασκευή,εργονομική, με μπαταρία που βρίσκεις και στο εμπόριο και αρκετά προγράμματα για έξω στο πεδίο.

 

Θα σου πρότεινα όργανο το οποίο θα επιλύει οδεύσεις στο πεδίο και απλά θα κατεβάζεις τα σημεία σε dxf . Μερικά απο αυτά αποδίδουν και τα όρια όταν έχουν μεγάλη οθόνη. Απλά η τιμή κάπου θα ξεφεύγει...

 

Ωστόσο γλυτώνεις χρήματα από την αγορά λογισμικού και το χρόνο της επίλυσης.

Link to comment
Share on other sites

Kαι εγώ Leica έχω και είμαι αρκετά ικανοποιημένος. Γενικά είναι γρήγορο στις μετρήσεις, έχει καλούς φακούς και πάρα πολύ εύχρηστο.

& από ότι λένε παλαιότεροι δεν βγάζει προβλήματα (σαν να αγοράζεις Ι.Χ. Mercedes ή Toyota - ελπίζω να μη θεωρηθεί διαφήμιση :D )

Είναι όμως κάπως τσιμπιμένα στην τιμή...

Πάντως, το πόσο εύχρηστο είναι το όργανο δεν νομίζω ότι πρέπει να αποτελεί βασικό κριτήριο - Με τον καιρό θα το μάθεις...

 

Επίσης, από ότι έχω ακούσει από φίλους και τς Sokkia είναι αρκετά καλά...

Όμως και αυτά είναι λίγο ακριβούτσικα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.