Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

Recommended Posts

Την ικανότητα που έχαν τα ΝΙΚΟΝ ως τώρα, λόγω του συστήματος σύγκλισης της δέσμης laser στο σημείο οπτικής εστίασης,... ΔΕΝ την είχε ΚΑΝΕΝΑ όργανο της τότε αγοράς. Μου έχει φέρει τα πιό απίστευτα σημεία μέσα από φυλλώματα και ποτέ δεν κλώτσησαν... Το μείον τους ήταν ότι δεν είχαν μεγάλη εμβέλεια λόγω της εστίασης...

 

Όταν λες laser εννοείς για μέτρηση χωρίς πρίσμα?

 

Το Topcon (είμαι κάτοχος ενός 3105Ν εδώ και αρκετά χρόνια), την εποχή που το αγόρασα εγώ ήταν απλά ένα value for money όργανο.

Αξιοπρεπές, αξιόπιστο, καλούτσικο EDM, παίρνει χωρίς τρομερή δυσκολία ανάμεσα σε φυλλωσιές για παράδειγμα και μέχρι εκεί. Δεν θα σε κρεμάσει δεν θα σε ενθουσιάσει κι' όλας. Δεν μπορώ όμως να πάρω ούτε κατά διάννοια τα ιδιαίτερα δύσκολα σημεία που έπαιρνα με το Geodimeter 610 πριν 15 χρόνια, ακόμη και σε περιπτώσεις που υπήρχε ελαχιστότατη οπτική επαφή με το κάτοπτρο (είχε και μεταβαλόμενης έντασης ηχητική ένδειξη).

 

Αν αγόραζα σήμερα, μάλλον θα κοιτούσα κάτι ανάμεσα σε Trimble & Leica.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 289
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι εννοώ μέτρηση άνευ πρίσματος....

Στα προηγούμενα μοντέλα όπως το NPL 352 και NPL 632 η εστίαση της δέσμης του laser γινόταν στο σημείο όπου εστίαζες οπτικά με το προσοφθάλμιο!!! Γι αυτό και αυτά τα μοντέλα ΔΕΝ είχαν μεγάλη εμβέλεια στο laser (<260~270μ).

Ειδικά στις μικρές αποστάσεις < 50μ δεν υπήρχε θέμα να μη σου φέρει ας πούμε την ακμή ενός κτιρίου μέσα από φυλλώματα του κήπου, αν φυσικά την έβλεπες καθαρά μέσα από το τηλεσκόπιο!!

Στα νέα μοντέλα έχουν αυξήσει κατά πολύ την εμβέλεια του laser (>400m) αλλά πλέον όταν εστιάζεις σε τέτοιες αποστάσεις είναι σαν να εστιάζεις στο άπειρο!!! Άρα στην ουσία ΔΕΝ έχεις σύγκλιση της δέσμης του laser.... γι αυτό και τα νέα μοντέλα όπως τα NIVO δεν το έχουν αυτό το πλεονέκτημα.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tίποτα, αν δεν ανοίξουν οι δουλειές δανεικό από φίλους να παίρνεις.Θέλεις 50 δουλειές μικρές για να κάνεις απόσβεση.Πόύντες.Και όσο περισσότερο το καθυστερήσεις τόσο καλύτερο όργανο θα πάρεις, λόγω εξέλιξης.Γνώμη μου.

Δες και αυτό : http://www.surveyequipment.com , με δυνατότητα αγοράς από Ελλάδα χωρίς ΦΠΑ και πες μας .

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφοι ΓΣ Nikon Nivo C 5" ή Leica T02 5"; Ιδού η απορία!!!

 

Στα πόσα χρήματα "παίζουν" αμφότερα;

 

Εάν θυμάμαι καλά για το Νivo, αναφέρθηκε παλιότερα γύρω στις 5500ε;

 

Εάν φυσικά μπορείς να αναφέρεις την τιμή προσφοράς δημοσίως! (αν οχι, πμ)

 

Επίσης,εάν μπορείς να αναφέρεις την τιμή των παρελκόμενων του T02! (κέντρωση λειζερ,πασσαλωση λέιζερ και τα υπόλοιπα μπλιμπλικια που έχει).

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 3 weeks later...

Πρόσεξε με...Αναλόγως με τι είδους/μεγέθους δουλειές ασχολείσαι. Θεωρώ πως εάν ασχοληθείς με τοπογραφικά οικοπέδων/αγροτεμαχίων και συναφείς "μικρές" εργασίες, δε χρειάζεσαι καν total station των 10.000ε. Πηγαίνεις στα μισά. Το οποίο όσο να πείς, κάνει σύντομα απόσβεση,ειδικά εάν εργάζεσαι σε περιοχές που η πιάτσα έχει νορμάλ τιμές. (και όχι 100-150ε πχ μια οριοθέτηση,αποτύπωση).

Δυστυχώς μερικά χρόνια πριν, τα 10.000ε ήταν ο Μ.Ο. κόστους ενός total station.(οπως αυτό που έχουμε στο γραφείο).

 

Πλέον η αγορά έχει πάμπολλα και μπορείς να ζυγίσεις το τι θα κάνεις. Το σημαντικό όμως εινια οπως σου είπα, μην αγοράσεις κάτι για να λες πως το πήρες απλά...Οτι χρειάζεσαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.