Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Μια απορία, μπορείς να κάνεις λεπτομερή αποτύπωση με λειζερ στα 1200μ; νομίζω πως ειναι υπερβολή. ( κροκί ποιός θα κάνει; :grin: )

 

Πιστεύω πως με 500μ (θεωρητικά, πρακτικά πες τα μισα) είσαι μια χαρά!

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 289
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Θα ηθελα την γνωμη σας για την νεα σειρα topcon os series με windows. Βρισκομαι στην αναζητηση γεωδαιτικου σταθμου ο οποιος θα δινει μετρησεις και χωρις πρισμα μιας και ο σταθμός που εχω GTS-229 δεν εχει αυτην την δυνατότητα και ηρθε η ωρα να τον αντικαταστησω. Η σειρά os μετράει χωρίς πρίσμα στα 500μ και δεν ξερω αν ειναι αρκετέ σε σχεση με αλλα μηχανηματα που μετράνε χωρις πρίσμα και στα 1200 μ. Ποια η γνωμη σας για leica και trimble??? Σας ευχαριστώ

!!!!!! Πόσες φορές με το total σου έχεις δοκιμάσει να αποτυπωσεις κάτι σε απόσταση > 200~300μ????? και τώρα ΔΕ σε καλύπτει η εμβέλεια των 500????

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα. Θα ήθελα τη γνώμη σας, όσο αναφορά σε γεωδαιτικούς σταθμούς.

Έχω ήδη χρησιμοποιήσει το Leica ts02 στην εταιρία που εργαζόμουν και είμαι ευχαριστημένη. Επιθυμώ ωστόσο να αγοράσω δικό μου. Και επειδή λεφτά δεν υπάρχουν, έχω βρει ένα South NTS-360R σε καλή τιμή καινούριο. Αν έχει κάποιος δουλέψει με το συγκεκριμένο ή κάποιο παρόμοιο θα ήθελα τη γνώμη του. Ευχαριστώ

 

Πριν αναρτήσετε οποιοδήποτε μήνυμά σας, χρησιμοποιείστε την "Αναζήτηση" για την ύπαρξη τυχόν όμοιων θεμάτων. Το μήνυμά σας μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα.

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής

Gousgounis

Edited by Gousgounis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Καλησπερα κι απο εμενα. Ενδιαφερομαι για την αγορα ενος γεωδαιτικου σταθμου. Εχω παρει προσφορες για το stonex rs2, τιμη α, το spectra focus 6, τιμη 2α και το leica ts02, τιμη 2α+. Επειδη το ταμειον ειναι μειον σκεφτομαι να παρω το stonex rs2 και αργοτερα να εξοπλιστω με κατι καλυτερο (αν ανοιξει λιγο η δουλεια που ολοι ελπιζουμε). Θεωρειτε οτι ειναι καλη λυση? Εχω διαβασει ολα τα σχετικα με το γεωδαιτικο σταθμο εδω και απο οτι καταλαβα τα leica ειναι απο τα κορυφαια, αλλα δυστυχως δεν παιρνει η τσεπη. Κινεζικο μεν το stonex αλλα φθηνο και το ζητημα μου ειναι αν κανει για τη δουλεια που το θελω, αποτυπωσεις, χαραξεις, εξαρτησεις, δουλειες φασματος συνηθους πολιτικου μηχανικου. Ποια ειναι η γνωμη σας? Αξιζει τουλαχιστον για τη χρηση που το θελω? Δεν θελω να παω σε κατι το οποιο ναι μεν να ειναι καλο μηχανημα αλλα να καθεται στο σπιτι.

Ευχαριστω προκαταβολικα για τις απαντησεις σας.

 

Υ.Γ. Χρηστης stonex δεν υπαρχει να μας πει τη γνωμη του? δεν θυμαμαι να διαβασα καποιο.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως υπάρχουν νήματα στα οποία διατυπώνονται απόψεις που αφορούν την αγορά γεωδαιτικών σταθμών...

Να θυμίσω πως στο αντίστοιχο section , υπάρχουν και αγγελίες μεταχειρισμένων οργάνων εάν σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 10 months later...

συναδελφοι θα ηθελα να μου εξηγησετε την περακτικη σημασια  της ακριβειας γωνιακης μετρησης στην ακριβεια των μετρησεων μου.. οι εργασιες ειναι οι συνηθεις αποτυπωσεις ενος πολιτικου μηχανικου της επαρχιας. χωρις δημοσια εργα και οδοποιια. δηλ τοπογραφικα κυριως και γενικα αποτυπωσεις.

επειδη πηρα μια προσφορα ενος καλου γεωδαιτικου σταθμου με ακριβεια 7'' δηλ 20cc . σιγουρα ειναι μικρη αλλα μικραινει και η τιμη και γινεται πιο ευκολο στην αγορα. γι' αυτο το ψαχνω .

ευχαριστω προκαταβολικα..

Link to comment
Share on other sites

Πάρτο, δεν θα χεις κανένα πρόβλημα για τέτοιες δουλειές. Η καλύτερη ακρίβεια στις γωνιομετρήσεις έχει να κάνει οταν χτυπάς πολύ μακρυνούς στόχους όπως π.χ. σε έναν τριγωνισμό ή σε γωνιακή οπισθοτομία.

Επίσης σε κάποιες δουλειές δημοσίου μπορεί να ζητηθεί όργανο με συγκεκριμένη ακρίβεια (π.χ. 2" ή 3").

Τωρα εσύ που θα μετράς σε εμβέλεια 100-200μ. τι διαφορά να έχει...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Όντως για τις εργασίες που το θες τα 21cc σου φτάνουν και σου περισσεύουν. ΜΟΝΟ για εξαρτήσεις από τριγωνομετρικά δε σε καλύπτει η ακρίβεια αυτή. Για μένα βέβαια η καλύτερα λύση για τη περίπτωσή σου είναι ένα όργανο των 15cc.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.