Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Recommended Posts

kane,  η διαφορά στη ταχύτητα που φέρνει το ΝΙΚΟΝ στα σημάδια είναι ότι κάνει συνεχείς μετρήσεις κι αν διαπιστώνει αποκλίσεις μεταξύ τους, πχ όταν ο στοχοφόρος δεν το έχει ακίνητο το πρίσμα, τότε συνεχίζει να παίρνει μετρήσεις μέχρι αυτές να συγκλίνουν μεταξύ τους. Επίσης στα προηγούμενα μοντέλα ΝΙΚΟΝ ΔΕΝ επιστρέφουν μετρήσεις αν πρώτα δεν ΕΣΤΙΑΣΕΙΣ στο πρίσμα. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι για να σου εξασφαλίζουν την ασφάλεια στην ακρίβεια των μετρήσεων. Αν έχεις έναν αξιόπιστο στοχοφόρο και φυσικά έχεις εξοικειωθεί με το όργανο η διαφορά στη ταχύτητα δεν είναι καθόλου σημαντική.

 

Ενα προτέρημα που έχουν τα leica είναι ότι έχουν τους κοχλίες για την οριζόντια και κατακόρυφη κίνηση δεξιά κ αριστερά του οργάνου. Αυτό είναι ΜΕΓΑΛΟ προτέρημα ΑΝ αυτός που κάθεται στο όργανο είναι ΜΟΝΟ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ!!!

ΑΝ ο παρατηρητής είναι ταυτόχρονα ΚΑΙ .. ΚΡΟΚΙΣΤΑΣ..... τότε είναι ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΙΟΝΕΚΤΗΜΑ γιατί για να στοχεύσεις πρέπει να αφήσεις κάτω το κροκί για να έχεις και τα δύο χέρια ελεύθερα!!!!! Εγώ που συνήθως κρατάω και το κροκί με το ένα χέρι με βολεύει που με το άλλο μπορώ να χειρίζομαι το όργανο με το δεξί χέρι. 

Γενικά πάντως τα leica στη ταχύτητα των μετρήσεων είναι πιο γρήγορα απ τα υπόλοιπα οργανα. 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 289
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ξεφεύγω λίγο, αλλά από την εμπειρία έχω καταλήξει ότι ο καλύτερος συνδυασμός συνεργείου για τοπογραφικά οδοποιίας είναι: 

- 1 παρατηρητής στο όργανο

- 1 κροκίστας ο οποίος είναι και ο υπεύθυνος μηχανικός του συνεργείου και θα γίνει Κάρλ Λιούις από το τρέξιμο (συννεοήσεις με παρατηρητή και συνεχείς υποδείξεις στους στοχοφόρους) και

- 2 ή 3 στοχοφόροι αναλόγως την εμπειρία τους και την εμπειρία του συστήματος γενικότερα...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Γεια σε όλη την παρέα!!

 

Θα ήθελα την γνώμη σας στο εξής...

Πόσο μπορεί να πληρωθεί ένα μτχ ταχύμετρο topcon 211d μαζί με τον τρίποδα και το κάτοπτρο σε αρκετά καλή κατάσταση?

 

Από ότι είδα στο ebay για παράδειγμα ξεπερνάνε τα 1500€ συν μεταφορικά... Κρατάνε όντως τέτοια τιμή ή στην Ελλάδα λόγω κρίσης παίζει κάτι άλλο? Μιλάμε για μηχάνημα 20 χρονών... μπορεί να είναι ακόμα τόσο ψηλά η τιμή του? Έχετε καμία άλλη πρόταση για τους ζόρικους καιρούς που περνάμε?

Ρωτάω γιατί είναι στα χέρια μου ένα τέτοιο μηχάνημα με το οποίο είμαι ευχαριστημένος για τις δουλειές που κάνω και πιθανόν να αξίζει να το κρατήσω στα σωστά λεφτά...

 

Ευχαριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Ακριβό μου φαίνεται για τόσο παλιό μηχάνημα. Όταν παίρνεις καινούριο επώνυμο με περίπου τα διπλά η με τα ιδια λεφτά κινέζικο ( που δεν το προτεινω). Ολες οι εταιρίες πουλάνε και μεταχειρισμένα. Εγω στη θέση σου θα επερνα τηλ. να τσεκάρω τιμές Ελλάδας.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Παρακαλώ διαθέτει κάποιος Γεωδαιτικό Σταθμό της σειράς TOPCON OS ή MS? Ενδιαφέρομαι για αγορά μεταξύ των 2. Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σας! Ενδιαφέρομαι για αγορά γεωδαιτικού σταθμού. Τι χαρακτηριστικά πιστεύετε ότι πρέπει να έχει ένας γεωδαιτικός σταθμός για έναν νέο Τοπογράφο (π.χ γωνιομετρική ακρίβεια, μέτρηση αποστάσεων, μάρκα κλπ.); Θα πρέπει να είναι κάτι επώνυμο με προοπτική ή κάτι με προοπτική να βγάλει τα λεφτά του*low cost και να αντικατασταθεί σε 5 έτη πχ με νέο; Σε πρώτη φάση η χρήση του θα είναι για τις πιο απλές και καθημερινές τοπογραφικές εφαρμογές. Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Θεωρώ πως για τις συνήθεις τοπογραφικές εργασίες μας, τα 5" αρκούν.

 

Τη παροιμία ουδέν μονιμότερου του προσωρινού τη γνωρίζεις;;; θα τη μάθεις!

 

Κατα τ'αλλα, ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ πως πρεπει να έχει "laser" στη καθομιλουμένη, τουλάχιστο 150-200μ (για να παίρνει στη πράξη καμμια 100μ). Υπερχρήσιμο σε ολους τους συναδέλφους για πάμπολλους λόγους. Επίσης αν σκέφτεσαι για ηρωικους τριγωνισμους, πρεπει να πας σε όργανο που παίρνει απόσταση πανω απο 3km (οχι και πανάκεια, αλλα μας χρειάστηκε καποιες φορές).

 

Περι win dos, δεν εχω αποψη, δεν εχω δουλέψει ποτέ σταθμό με win.

 

Επίσης, έχουν πέσει τοσο πολύ τα όργανα, που δε θα πήγαινε σε κανα αμιγώς κινέζικο. Εκτος φυσικα αν ειχα θεμα με τα χρήματα.

 

Θα παιρνα ένα nikon nivo ή κατι παρεμφερες...φθηνό και καλό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.