Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

Υπερψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα πνευματικά δικαιώματα - Φέρνει επιβάρυνση 2% στα tablet


Engineer

Recommended Posts

Επιβάρυνση ύψους 2% θα «συνοδεύει» από σήμερα τις αγορές tablet με μνήμη περισσότερο των 4 GB, με βάση την σχετική ρύθμιση στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για τα πνευματικά δικαιώματα, το οποίο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια.

 

Επιβάρυνση 1% των tablet και των κινητών smartphone με εσωτερική μνήμη άνω των 4 GB αφορούσε η αρχική ρύθμιση στο νομοθέτημα. Ωστόσο, λίγο πριν την ψήφιση του νομοσχεδίου, η υπουργός Λυδία Κονιόρδου προχώρησε σε αλλαγές της τελευταίας στιγμής.

 

Έτσι, διπλασιάστηκε το τέλος στα tablet και εξαιρέθηκαν από την επιβάρυνση τα κινητά και τα smartphone. Εξηγώντας η αρμόδια υπουργός σημείωσε ότι αποσύρθηκε το τέλος στις συσκευές smartphone γιατί εκκρεμούν δίκες «με εταιρείες κινητών τηλεφώνων».

 

Αναπροσαρμογές στις επιβαρύνσεις φέρνει η ψήφιση του νομοσχεδίου και σε μια σειρά από ηλεκτρονικές συσκευές που ίσχυαν ήδη. Συγκεκριμένα, προβλέπεται επιβάρυνση 6% για ηλεκτρονικές συσκευές εγγραφής εικόνας και ήχου και ηλεκτρονικούς αποθηκευτικούς δίσκους άνω του 1 TByte.

 

Πηγή: http://www.topontiki...si-2-sta-tablet

 

Click here to view the είδηση

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το γελοιο που διαβαζω απο το πρωι με την "επιβαρυνση των ταμπλετ ανω των 4gb" εχει να κανει με 1€ σε ταμπλετ των 100€, καταστροφή...

Link to comment
Share on other sites

ναι,

αλλα στο συνολο...μαζευει πανω απο 65 εκατ.

 

Αθήνα
Την έντονη αντίθεσή του στο νέο «ψηφιακό τέλος» σε υπολογιστές και tablets, το οποίο θα κοστίσει περισσότερο από 65 εκατ. ευρώ τον χρόνο στους Έλληνες καταναλωτές, εκφράζει, σε ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ) και ζητά την άμεση παρέμβαση του πρωθυπουργού.

 

εδω

 

http://news.in.gr/economy/article/?aid=1500154714#ref=newsroombox

Link to comment
Share on other sites

Αυτο το γελοιο που διαβαζω απο το πρωι με την "επιβαρυνση των ταμπλετ ανω των 4gb" εχει να κανει με 1€ σε ταμπλετ των 100€, καταστροφή...

 

Γελοίο το ένα γελοίο το άλλο, μήπως γνωρίζεις πόσα τέτοια "γελοία" πληρώνουμε ; Ακριβως αυτή την τεχνική εφάρμοσε ένας χάκερ που αφαιρούσε απο λογαριασμούς μικροποσά της τάξης του ενός δολλαρίου, ποντάροντας οτι δεν θα το προσέξει κανεις.

 

 Και κάπως έτσι θησαυρίζουν κάποιες ισχυρές μειοψηφίες και επιβάλλονται έναντι της αδιάφορης πλειοψηφίας. Αντί να ασχολούμαστε με την ουσία και αν είναι δίκαιος και σωστός ο φόρος, λέμε ότι ειναι "μικρό" το ποσό και ξεμπερδεύουμε. Αν ειμαστε τόσο λαρτζ δηλαδή, ας μπει ένας φόρος 0,01€ στον καθένα σας και ας καταλήξει στην τσέπη μου. Και μην τολμήσει κανεις να διαμαρτυρηθει, γιατι "τι ειναι ένα λεπτό;"

 

Βεβαια βλέπω κι ένα bias, γιατι δεν ειναι 1% αλλα 2%, επιπλέον στους σκληρούς θα ειναι 6% (εκεί αρχίζει να μη γίνεται τόσο αμελητέο) 

Link to comment
Share on other sites

Ξέρεις πόσα εκατομμύρια είδη φόρων υπάρχουν και επιβάλλονται κάθε μέρα νέοι; 

Διαμαρτυρήθηκες για κάποιον από αυτούς;

Ανακάλυψαν έναν από αυτούς και μας τα πρήζουν από το πρωί.


Μην κάνετε άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος, για λόγους οικονομίας του Φόρουμ.  
Χρησιμοποιείστε σωστή ορθογραφία και τόνους, τόσο στους τίτλους των θεμάτων όσο και στο κείμενο των δημοσιεύσεων. (Στο μήνυμα συμπληρώθηκαν οι τονοι)
Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής
Pavlos33

 

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

μην αναρτάτε ολόκληρο το ποστ στο οποίο θα απαντήσετε

είναι κουραστικό

 

επίσης καταναλώνει bytes και προκαλεί ζημιά στα πνευματικά δικαιώματα κατα τον τσύριζα και θα φορολογηθείτε για να μάθετε

 

κάποιοι για πολλά έχουμε διαμαρτυρηθεί και για φόρους και για τέλη και για p.o.sτικες πολιτικές και έχουμε κάνει και άλλες ενέργειες

αλλά η εξουσία συνεχίζει την πολιτική της αφαίμαξης βασιζόμενη στην αφασία των ωχαδερφιστών (που είναι και πολλοί και αναπαράγονται)

Link to comment
Share on other sites

Ξερεις ποσα εκατομμυρια είδη φόρων υπαρχουν και επιβαλλονται καθε μέρα νεοι ? Διαμαρτυρηθηκες για καποιον απο αυτους ? Ανακαλυψαν εναν απο αυτους και μας τα πρηζουν απο το πρωι....

 

Ναι, για όλους σχεδόν τους έμμεσους.

Θυμήθηκα και τον ανεκδιήγητο του "πόσα μακαρόνια να φάει κάποιος για να τον πειράζει το 1% παραπάνω ΦΠΑ στα μακαρόνια;" Οταν διαμαρτυρόμουν για το χαράτσι της ΕΡΤ όλοι έλεγαν "τι είναι 6,5€ το μήνα;". Μόνο που για μένα ήταν 20€ το μήνα, δηλαδή  230€ το χρόνο και δεν είχα ούτε μία τηλεόραση. 

 

Ήμουν υπερ και της κατάργησης  όλων των φόρων υπερ τρίτων, ακόμα και αυτού που με συνέφερε συντεχνιακά.

 

Τώρα που κατέθεσα τα διαπιστευτήρια μου, μπορώ να διαμαρτυρηθώ και γι αυτόν τον φόρο και ΕΙΔΙΚΑ για τη λογική του "οτι ειναι μικρό για τον καθένα χωριστά, δεν εξετάζουμε καν την ουσία του"

 

Αλλα δεν μου αρέσει σαν λογική, του να πρέπει να εξετάζουμε ολα μαζί και οχι χωριστά τον κάθε φόρο, τον κάθε νόμο. Μπορεί κάποιος να συμφωνει σε έναν φόρο (π.χ. στα τσιγάρα) και να διαφωνεί σε άλλους έμμεσους φόρους. Η λογική του "πώς κάνεις έτσι για λιγα ευρώ" εγώ θα αναρωτηθώ με τη σειρά μου πού μπαίνει ένα όριο: Αυξήθηκε "μονο 1% ο φπα, πώς κάνεις έτσι; Μπήκε και άλλο 1% για πνευματικά δικαιώματα, πώς κάνεις έτσι; Σε λίγα χρόνια αν στρογγυλοποιηθει ο φπα σε 25% πώς κάνεις έτσι; 

Και που σταματάει;

Link to comment
Share on other sites

καποτε εβαλαν φορο στα τσιγγαρα ειπα δεν καπνιζω δεν με νοιαζει 

μετα εβαλαν φορο στο ποτο ειπα δεν πίνω δεν με νοιαζει 

μετα εβαλαν φορο στο κρασι ειπα παλι δεν με νοιαζει 

μετα εβαλαν φορο στα ακινητα ειπα δεν εχω δεν με νοιαζει 

μετα εβαλαν φορο στα αυτοκινητα ειπα ουτε και απο αυτο εχω παλι δεν νοιαζει 

μετα εβαλαν φορο στα ρευμα ειπα δεν νοιαζει ειναι λιγο 

εβαλαν φορο στο ιντερνετ ειπα παλι δεν πειραζει ειναι λιγο 

εβαλαν φορο στους Η/Υ ειπα δεν πειραζει και παλι θα παρω ποιο φθηνο 

εβαλαν φορο στα μολιβια ειπα ειναι αχρηστα εβαλαν φορο στα παιδια ειπα δεν πειραζει ειμαι ανυπαντρος 

μετα εβαλαν φορο στον νερο 

πηγα να σηκωθω να αντιδρασω ... αλλα σκεφτηκα.. εδω και καιρο δεν αγοραζω τιποτα 

ειχα στα χερια μου αλυσιδες στα ματια μου ειχα γυαλια και ολα τα εβλεπε στον τοίχο 

δεν ημουν εγω, ημουν ενας σκλαβος σε ενα ματριξ ... 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το βασικό κακό με αυτούς τους φόρους είναι ότι επιβραβεύουν τους πειρατές. Κάποιος που ανεβάζει μόνο γνήσια μουσική, ταινίες, προγράμματα κ.λπ. στο tablet του καταλήγει να πληρώνει για αυτόν που κλέβει. Συγχρόνως, αυτός που κλέβει ξαφνικά γίνεται νόμιμος με ένα μικροποσό που πληρώνει παραπάνω στην τιμή του tablet. Άρα είναι καλύτερο να κλέβεις παρά να είσαι νόμιμος...

Link to comment
Share on other sites

Εχουν πάρει φωτιά τα site με το νομοσχέδιο, όλος ο κόσμος τους βρίζει και αυτοί το φχαριστιούνται, φτού σας ρε "αριστεροί"*.

.

Εφ'οσον οι δημιουργοί επέβαλαν φόρο σε βιομηχανικά προϊόντα τα οποία παράγουν μηχανικοί,
τότε τι πιό λογικό και οι μηχανικοί να επιβάλλουν φόρο στα προϊόντα βιομηχανίας πολιτισμού, πχ μουσικέςCD/DVD, βιβλία, συναυλίες, πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, φωτογραφία, χορός, θέατρο κλπ.

.

Το ίδιο και στα μέσα παραγωγής πολιτισμού, όπως στυλό, μολύβια, χαρτιά, μουσικά όργανα, καβαλέτα, μπογιές, φώτα, ενισχυτές, κσνσόλες, κουστούμια εποχής, φωτογραφικές μηχανές, κάμερες, πακέτα word processing, video editing, authoring κλπ κλπ.

Οχι κάποιος μεγάλος φόρος, 20-25% μόνο.

.

Tα λεφτά αυτά θα μοιράζονται σε σχολές μηχανικών διότι οι μηχανικοί παράγουν τα μέσα παραγωγής που χρησιμοποιούν οι δημιουργοί(=παραγωγοί προϊόντων πολιτισμού) για να παράγουν και να διανέμουν τα προϊόντα τους και για τα οποία τα προϊοντα των μηχανικών υπόκεινται σε φόρο που τσεπώνουν οι δημιουργοί.

.

Ετσι τα πράματα θα ήταν δίκαια, εσύ φορολογείς τα προϊόντα μου και τα κονομάς, φορολογώ και εγώ τα δικά σου για να χρηματοδοτήσω την παιδεία.

.

Εν ολίγοις, φόρος στα CD/DVD/βιβλία/συναυλίες/εκθέσεις και στα μέσα παραγωγής τους υπέρ σπουδών μηχανικών.

.

Κάποιος αριστερός ας το μεταφέρει στην κα Κονιόρδου, η Ολγα μπορεί να την πιάσει στον ύπνο και να της φάει την ιδέα και την δόξα.

 

 

 

*μη με πάρετε στραβά, η Κεφαλογιάννη μπορεί να έκανε ακόμα χειρότερα, θα δείξει.

Edited by AMHxaNos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.