Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

ΙΚΑ - Άδειες Μικρής Κλίμακας


Recommended Posts

Γνωστοποίηση της με αριθ. οικ. 55174/04-10-2013 (ΦΕΚ 2605/τ. Β΄/15-10-2013 ) Απόφασης Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, σχετικά με την «Διαδικασία έγκρισης και απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας.

 

Σας γνωστοποιούμε την με αριθ. 55174/04-10-2013 (ΦΕΚ 2605/τ. Β΄/15-10-2013 ) Απόφαση Υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την οποία ρυθμίζονται θέματα αναφορικά με την διαδικασία έγκρισης και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για εργασίες για τις οποίες απαιτείται Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας, επισημαίνοντας:

 

α) Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 3 της εν λόγω Υπουργικής Απόφασης « Η Έγκριση Εργασιών Μικρής Κλίμακας εγκρίνεται σε τέσσερα (4) αντίγραφα. Ένα αντίγραφο του εντύπου αυτής χορηγείται στον ιδιοκτήτη, το δεύτερο αποστέλλεται αμελλητί στο οικείο Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων – Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Μισθωτών (Ι.Κ.Α. –Ε.Τ.Α.Μ.), το τρίτο στον οικείο Δήμο και το τέταρτο διατηρείται στο αρχείο της αρμόδιας Υ.ΔΟΜ. σε συσχέτιση με τυχόν οικοδομική άδεια ή άδεια δόμησης του ακινήτου.»

 

Επομένως, από ενάρξεως εφαρμογής της προαναφερόμενης Υπουργικής Απόφασης θα κοινοποιούνται στα Υποκ/τα και Παραρτήματα Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. οι λεγόμενες «Άδειες Μικρής Κλίμακας» .

 

β) Προκειμένου να εξετάζονται οι περιπτώσεις με την απαραίτητη προτεραιότητα, οι σχετικές άδειες μικρής κλίμακας που θα διαβιβάζονται από τις αρμόδιες Υ.ΔΟΜ., θα λαμβάνουν αριθμό πρωτοκόλλου και θα τηρούνται στα τμήματα οικοδομών ή γραφεία οικοδομών των Υποκ/των σε ειδικό κλασέρ.

 

Για την αναγγελία των εργασιών, από τον υπόχρεο καταβολής εισφορών εργοδότη , εφόσον υπάρχουν οικοδομικές εργασίες, απαιτείται η προσκόμιση συμπληρωμένου πίνακα 3 και σε ορισμένες περιπτώσεις, όπως η αντικατάσταση στέγης, κατασκευή αποθήκης , μικρά κτίσματα , κ.λ.π. η προσκόμιση πίνακα 1 ή πίνακα 2 .

 

γ) Εάν παρέλθει η διάρκεια ισχύος μίας εκάστης άδειας , χωρίς ο εργοδότης να έχει αναγγείλει τις εργασίες αυτές και χωρίς να έχει ασφαλιστεί το απασχολούμενο εργατοτεχνικό προσωπικό ( οικοδόμοι) θα ενημερώνεται εγγράφως για την εκκρεμότητα και θα ακολουθείται η γνωστή διαδικασία ελέγχου , ( διαπίστωση εκτέλεσης εργασιών , καταλογισμός εισφορών όπου απαιτείται κ.λ.π.).

 

Download attachment: Ι.Κ.Α.(25-10-2013).pdf

 

Click here to view the είδηση

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τεράστια ταλαιπωρία πλέον η Ε.Ε.Μ.Κ. ειδικότερα αν το γραφείο αναλαμβάνει εκτός της έκδοσης, αναγγελία στο ίδρυμα, Α.Π.Δ., υπογραφή συμφωνητικού για τη μείωση των ενσήμων και κλείσιμο έργου με δήλωση μεταβολών. Και όλα αυτά για 5-6 ημερομίσθια κάθε φορά.  

  • Upvote 4
Link to comment
Share on other sites

Τεράστια ταλαιπωρία πλέον η Ε.Ε.Μ.Κ. ειδικότερα αν το γραφείο αναλαμβάνει εκτός της έκδοσης, αναγγελία στο ίδρυμα, Α.Π.Δ., υπογραφή συμφωνητικού για τη μείωση των ενσήμων και κλείσιμο έργου με δήλωση μεταβολών. Και όλα αυτά για 5-6 ημερομίσθια κάθε φορά.  

τι είναι το συμφωνητικό μείωσης των ενσήμων?

Link to comment
Share on other sites

Από τα 80 ευρώ «πέφτεις» στα 32 (από ένα σημερινό παράδειγμα). Κάτι σαν την συμφωνηθείσα αμοιβή του Ν3919/2011

 

Ευτυχώς που έγινε και αυτό γιατί είχαμε φτάσει να καταβάλλονται (για τεχνίτες με προϋπηρεσία) 1,500 ευρώ για 22 ένσημα, ένα μήνα δηλαδή ασφάλισης...

Και χωρίς ανταπόδοση γιατί από παροχές το ΙΚΑ είναι γνωστό για την ποιότητα. 

ΜΕΙΩΣΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.pdf

Edited by nzerman
  • Upvote 3
Link to comment
Share on other sites

Το ωραίο ειναι οτι το ΙΚΑ κανονίζει που θα στέλνει τα εντυπα αδειών η Πολεοδομία και τι αρχείο θα κρατάει. Θα τρελαθούμε τελείως !!!

Link to comment
Share on other sites

nzerman για εξηγησέ μου σε παρακαλώ, τί δηλώνεις στη σύμβαση εργασίας, γιατί δεν το έχω ξανακάνει. Σε μία περίπτωση που έχω μου βγαίνει με βάση τον πίνακα 3 ΙΚΑ για 70μ2 λιθοδομή 19 ενσημα (για αργους λίθους) και 44 (για λαξευτούς). πως μπορώ να μειώσω τα ένσημα.

Σε ευχαριστώ εκ των πρωτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Υπογράφουν και οι δύο (με τη γνησιότητα επικύρωσης του δημοσίου) επιλέγεις την τιμή από τον πίνακα και με αυτή πλέον συμπληρώνεις την Α.Π.Δ..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.