Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 082 - Ν. 4495/17] Απαγόρευση δικαιοπραξιών


Recommended Posts

σωστα

Η ΘΣΑ ειναι "τζάμι"

Για το ντουβαρι  στα  κοινοχρηστα, ας τα βρουνε στο μέλλον

 

 

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 268
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

Έχω περίπτωση όπου υπάρχει αποθήκη η οποία στην α/φ Φεβρουαρίου 2011 δεν απεικονίζεται ενω στην επόμενη α/φ Σεπτεμβριου 2011 απεικονίζεται. Επίσης, ο πελάτης μου έχει προσκομίσει τοπογραφικό με ημερομηνία σύνταξης Φεβρουάριος 2011 όπου η κατασκευή απεικονίζεται.  Ενδεχομένως να είχε κατασκευαστεί τον Φεβρουάριο μετά την λήψη της α/φ. Θα προχωρούσατε σε ρύθμιση αυθαιρέτων σ αυτή την περοπτωση; (Δεν υπάρχει δυνατότητα αδείας νομιμοποίησης).

Link to comment
Share on other sites

Ποια αερ/φια επικαλείσαι; Αν εννοείς αυτές τις ΕΚΧΑ (ορθοφωτογραφίες) έχουν χρόνο φωτοληψίας ανάμεσα στο 2007-2009 και μετά έχει και επιλογή για 2015-2016 ή έχεις χρησιμοποιήσει το εργαλείο αναζήτησης που σου δίνει προεπισκόπηση για τυχόν υπάρχουσες αεροφωτογραφίες;

Θεωρώ ότι με τα στοιχεία που έχεις και με διορθωμένο το Ε9 του με τη σωστή επιφάνεια και το σωστό χρόνο κατασκευής είσαι καλυμμένος.  Η καταγραφή της αποθήκης στο τοπογραφικό είναι μια πολύ θετική ένδειξη ύπαρξης της αποθήκης και η αερ/φια που αναφέρεις απέχει ελάχιστα από την 28/7/2011. Οπότε με βάση την ημερομηνία του τοπογραφικού και το διορθωμένο Ε9 προσωπικά θα προχωρούσα. 

Link to comment
Share on other sites

Σε πρώτη φάση θα επικαλεστώ Α/Φ google earth στην οποία τον Σεπτέμβριο του 2011 απεικονίζεται η κατασκευή. Και θα είμαι εν' αναμονή της ανάρτησης Α/Φ ΕΚΧΑ με περίοδο λήψης 2010-2011 για να δω εάν θα καλυφθώ παραπάνω.

Μην κάνεις άσκοπη παράθεση ολόκληρου του αμέσως προηγούμενου μηνύματος. Βλ. Κανόνες συμμετοχής.

Pavlos 33

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Έχω περίπτωση αυθαιρετης μικρής αποθήκης 6 τ.μ. εκ των οποίων τα 3.τ.μ βρίσκονται εντός οικοπέδου ενώ τα υπόλοιπα 3 τ.μ. ρυμοτομούνται και βρίσκονται σε δρόμο. Για τα 3 τ.μ. εντός του οικοπέδου μπορώ να πραγματοποιήσω ρύθμιση αυθαιρέτου;

Link to comment
Share on other sites

όχι. Τι είδους τακτοποίηση θα κάνεις με στατικά εξαρτημένο τμήμα που βρίσκεται σε κοινόχρηστο χώρο;

Το θέμα είναι να διερευνήσεις αν μπορεί να ρυθμιστεί ολόκληρο. Αν δεν γίνεται σκέψου τη λύση της κατεδάφισης. Για αποθήκη μιλάμε οπότε κάποιο κτίσμα που εύκολα θα μπορεί να γκρεμιστεί.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Καλησπέρα,

Έχω σε οικοδομή σύσταση που περιγράφει 5 διαμερίσματα, ενώ ο ιδιοκτήτης με έκδοση οικοδομικής άδειας τα έκανε 2. Ο όροφος ανήκει σ έναν ιδιοκτήτη αν έχει κάποια σημασία αυτό.

Επίσης ο ίδιος κατασκεύασε ανελκυστήρα στον ακάλυπτο αποκλειστικά για χρήση στον όροφό του, που κάνω τώρα κάνω υπαγωγή σύμφωνα με την τροποποίησης του αρ.51του ν.3395/17παρ.8, αντικατάσταση της παρ.9.

Στην συνέχεια θέλει να κάνει και τροποποίηση της σύστασης του και η συμβολαιογράφος μου ζητά την έκδοση 5 βεβαιώσεων νομιμότητας.

1)      Κατά την γνώμη σας έχω κάποιον λόγο στην τεχνική έκθεση της υπαγωγής του ανελκυστήρα να αναφέρω κάποιο σχόλιο ότι στην σύσταση είναι 5 διαμερίσματα ενώ κατά την αυτοψία μου είναι δύο σύμφωνα με οικ.άδεια?

2)      Να αναφέρω την αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων που επίσης διαπίστωσα?

3)      Ή αυτά πρέπει να τα αναφέρω στην τεχνική έκθεση των βεβαιώσεων μαζί με τις διαπιστώσεις μνημονεύοντας και την υπαγωγή του ανελκυστήρα στον ακάλυπτο?

ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς υποθέτω ότι έχεις κάνει μια δήλωση υπαγωγής για διαμερισμάτωση του ορόφου και μια δήλωση για τον ανελκυστήρα που βρίσκεται στον κοινόχρηστο. Υπάρχουν και άλλες ιδιοκτησίες; Σε ποιόν ανήκουν; Θα γίνει μονομερής τροποποίηση της σύστασης μόνο για τον όροφο; (είμαι περίεργη να δω πως θα γίνει αυτό!) ή τροποποίηση όλης της σύστασης του ακινήτου; Αν ίσχύει το 1ο τότε λογικά χρειάζεσαι μόνο τις 5 βεβαιώσεις που αφορούν στα θεωρητικά διαμερίσματα. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια πρέπει να καταλάβει ο ιδιοκτήτης ότι ο ανελκυστήρας θα παραμείνει κοινόχρηστος. Αν γίνει συνολική τροποποίηση της σύστασης θα χρειαστείς 1 βεβαίωση για κάθε ιδιοκτησία και μια για τα κοινόχρηστα, και τότε μπορείς πχ να δόσεις αποκλειστική χρήση του ανελκυστήρα στον όροφο. Πρέπει φυσικά να συμφωνήσουν όλοι οι ιδιοκτήτες.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα,

έχω την εξής περίπτωση. Έχει δοθεί βεβαίωση για ημιτελές κτίσμα στο οποίο σε σχέση με την αρχική οικοδομική άδεια υπάρχουν αποκλίσεις στις περιμετρικές διαστάσεις άνω του 2% και σχεδόν 5% και άνω των 10 εκατοστών περίπου 0,45 μ και ο μηχανικός που την εξέδωσε βάσει της οποίας έγιναν και τα συμβόλαια  επιμένει ότι δε χρειαζόταν να κάνει τακτοποίηση και ότι ο επόμενος μηχανικός  που θα αναλάβει την αποπεράτωση του κτιρίου μπορεί να περάσει τις αλλαγές με την αναθεώρηση της αδείας. ισχύει κάτι τέτοιο γιατι βάσει του άρθρου 42 του ν4495 αναφέρει ότι για αυτές τις αποκλίσεις δεν μπορεί να γίνει ενημέωση της οικοδομικής αδείας.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.