Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

@sissy_archαν οι εργασίες που θες να βγάλεις ΕΕΜΚ είναι σε χώρο ανεξάρτητα λειτουργικό από αυτόν που βρίσκονται οι μη-αποτυπωμένες παραβάσεις, μπορείς να εκδόσεις την ΕΕΜΚ. Πρέπει όμως:

1) να ενημερώσεις τον πελάτη ότι έχει πρόβλημα που δεν υπάρχουν στα σχέδια κάποιες κατασκευές.
2) θα γίνει χειρότερο αν γίνει και 2η πράξη στην οποία υποβάλλεις την άδεια και την ρύθμιση και τυπικά θα βγούν οι εργασίες που δεν δείχθηκαν μεταγενέστερες και από την ΕΕΜΚ που θα βγάλεις.

Αν δεν είναι ανεξάρτητες οι κατασκευές, τότε δεν βγάζεις ΕΕΜΚ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Βασικά, είναι μια σκάλα εξωτερική που διατρέχει όλο το φωταγωγό και πάει στο δώμα στο οποίο θέλω να βγάλω την ΕΕΜΚ για τη περγκολα.Δεν μου φαίνεται 'ανεξάρτητη" μιας και με αυτή τη σκάλα που δε φαίνεται πουθενά ανεβαίνεις...Η τακτοποίηση χρησιμοποιήθηκε και αγόρασε το σπίτι ο πελάτης μου το 2012. Μίλησα με το μηχανικό και μου είπε ότι δεν την είχε βάλει, γτ του ζήτησα να μου στείλει την τ.ε μιας και στο 5σέλιδο δε γράφει κάτι στη τ.ε.Το γιατί δεν το θυμάται ούτε εκείνος. Αναρωτιέμαι αν έτσι κι αλλιώς είναι ορθό να ανοίξει μια δήλωση τώρα, μετά από συμβόλαια.Δε ξέρω. Ο πελάτης έπαθε μίνι εγκεφαλικό όταν του το είπα κατά την αυτοψία....Επίσης στη κάτοψη που θα υποβάλω, θα τη δείξω τη σκάλα θέλω δε θέλω....

Link to comment
Share on other sites

Στην κάτοψη δείχνεις την σκάλα, καθώς δείχνεις όλο τον όροφο σε κάθε στάθμη.
Η δήλωση μπορεί να ανοίξει και να διορθώσει πράγματα δηλώνοντας ότι έγινε παράλειψη από αμέλεια και θα θέλει μια τεκμηρίωση ότι δεν έγινε μετά, αλλά αυτό δεν σε αφορά, αφορά τον μηχανικό που κάνει την δήλωση αυθαιρέτου.
Το γεγονός ότι έχουν γίνει συμβόλαια, δημιουργεί επιπλέον κόστος της διόρθωσής τους, καθώς στο κείμενο του συμβολαίου περιλαμβάνεται η τεχνική έκθεση ως έχει.

Το αν είναι ανεξάρτητος λειτουργικά ο χώρος που σε ενδιαφέρει από την σκάλα το τσεκάρεις ως εξής:
Αν έλειπε η σκάλα, ο χώρος θα δούλευε; Αν ναι, τότε είναι ανεξάρτητα και προχωράς σε ΕΕΜΚ, και καλό είναι να διορθωθούν και τα υπόλοιπα κάποια στιγμή σύντομα. Αν όχι, αφήνεις την ΕΕΜΚ για το τέλος και διορθώνονται όλα τα άλλα πρώτα.

Link to comment
Share on other sites

Ερώτημα το οποίο όλο και κάποιος θα το λύσει γτ δεν είναι τόσο σπάνιο.
Περίπτωση με ρύθμιση 3843 κατα την οποία ρυθμίστηκε καθαρή επιφάνεια Η/Χ δίχως περιμετρικές τοιχοποιίες 
όπως γίνονταν βάσει νόμου.

Σήμερα προκειμένου να μεταβιβαστεί η συμβολαιογραφος ζητά τα τ.μ των τοιχοποιιών που δεν είναι στη δήλωση 3843 να ρυθμιστούν κάπως.
Τι κάνω? Παω στις ανοχές του άρθρου 81?

Link to comment
Share on other sites

Είσαι μέσα στις ανοχές δλδ...Το θέμα της είναι ότι θέλει τα τμ που λες εσυ να προκύπτουν απο κάποια αθροίσματα, ήτοι νομιμο+3843+4495..ε?κλασικό θέμα των συμβολαιογράφων...

Link to comment
Share on other sites

@sissy_archΝαι. Εγω πως το αντιμετωπίζω? Στεκομαι και επιμένω οτι οι τοιχοποιίες είναι νομίμως υφιστάμενες και  επειδή επι 3843 ο νόμος ελεγε οτι δεν ρυθμίζονται δίνω βεβαίωση και αναφέρω ολα τα τ.μ δλδ Διαμέρισμα + 3843 + τοιχοποιίες? Ρυθμίζω το εμβαδόν των τοιχοποιιών υποχρεωτικά? Η αν καλύπτομαι απο τις ανοχές του 2% στις διαστάσεις (νομιμο + τοιχοποία) κάνω απλά αναφορά?

Link to comment
Share on other sites

Η δική μου άποψη είναι να δώσεις βεβαίωση κάνοντας τη σχετική μνεία. Όμως πριν από κάνα μήνα με μια συμβολαιογράφο δεν το δεχόταν και ήθελε τακτοποίηση γιατί ήθελε να αθροίζονται από δηλωσεις τα τμ και όχι από ανοχές του νόμου. Έτσι το κάναμε, πλήρωσε και μια τακτοποίηση και ένα πρόστιμο αντί να ρωτήσει και άλλον συμβολαιογράφο...

Link to comment
Share on other sites

εγω σε αντίστοιχη περίπτωση έγραψα στην ΤΕ οτι με τον 3843 έχει ρυθμιστεί επιφάνεια χχ,χχμ2  σε ακίνητο υυ,υυμ2, μεταβιβάστηκε το ακίνητο υυ,υυμ2 + χχ,χχμ2 της ρύθμισης 3843 , δεν υπολόγισα τους τοίχους αφου αυτό δεν προβλεπόταν με το συγκεκριμένο νόμο. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.