Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

Δεν έχω σχέδιο της σύστασης.και αν δείχνει ? αφου η άδεια μας ενδιαφέρει. Η άδεια είναι του 1970.

Τώρα να κάνω διαμερισμάτωση για 0,07 τ.μ.?  μήπως το παρακάνουμε κι εμείς ? 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Αν θεωρείς ότι πρέπει να "κλέψεις" στο μέτρημα και να το δείξεις ίδιο  είναι άλλο θέμα. Αλλιώς θα δείχνεις το διαμέρισμα μικρότερο έναντι του όμορου, δηλαδή θα έχει το γνωστό "πάρε-δώσε" μεταξύ των διαμερισμάτων, το οποίο αφορά την διαφορετική διαμερισμάτωση και θα πρέπει να ρυθμιστεί.

Το σχέδιο της σύστασης μας ενδιαφέρει για να διαπιστώσουμε αν το όμορο διαμέρισμα έχει παρανόμως εισέλθει (καταπατήσει) το διαμέρισμα του πελάτη σου. Διάβασε το σχετικό θέμα στο φόρουμ για Δ.Δ έχει αναφερθεί πολλές φορές το θέμα αυτό.

Link to comment
Share on other sites

pipakos:

 "Ναι, αφορά δικαίωμα μελλοντικής δόμησης, είτε επέκταση κατά πλάτος του ισογείου της υπάρχουσας οικοδομής (διαμέρισμα ισογείου και διαμέρισμα Α ορόφου με οικ. άδεια και ρυθμισμένες με 4495 αποθήκες σε διάφορα σημεία του οικοπέδου) είτε τοποθέτηση ενός νέου ισόγειου κτιρίου σε κάποιο αόριστο σημείο του οικοπέδου, παρακρατώντας χιλιοστά."

Αρα, με βαση τα παραπανω,  υπαρχει ενα οικοπεδο με μια αδεια για την Α οικοδομη και εχουν γινει οι τακτοποιησεις των αυθαιρετων και τπτ αλλο.

Ούτε συσταση υπαρχει ούτε παρακρατηση χιλιοστων για μελλοντικη ανοικοδομηση.

Αυτο θα γινει με την συσταση, οπότε απαιτειται να  καθορισθει επ' ακριβως το σημειο όπου θα χτισθει Β οικοδομη,

[και όχι αοριστως  καθ΄υψος.... ή κατα πλατος.... ή διαγωνιως]

με τα χιλιοστα της, σαν καθετη  ιδιοκτησια,  ανεξαρτητη.

Παντως, για να γινει η καθετη και να ισχυσει αυτο το "νεα οικοδομη, κατα πλατος, καθ'  ύψος, διπλα ή παραπερα", πρεπει πρωτα να  συσταθει  ΟΙ και καθετη με περιγραφη του τμηματος του οικοπεδου της παληας και της "νεας" οικοδομης  και τα χιλιοστα τους.

Μονον υπο αυτη την προυποθεση, ναι,   το "δευτερο" τμημα παιρνει βεβαιωση αδόμητου, αλλά απαιτειται βεβαιωση και για τα κτισματα της  Α' οικοδομης.

"Ο συμβολαιογράφος με τον οποίο μίλησα σήμερα συμφωνεί με την έκδοση βεβαίωσης αδόμητου."

δξ τι ακριβως εννοει ο συμβ/φος, αλλά, όπως λες, "τμημα" δεν υπαρχει σημερα, αλλά  "θα"  θα δημιουργηθει σαν καθετη  τωρα,  που   θα ορισετε τα χιλιοστα για την παληα οικοδομη και  το τμημα που θα δικαιουται να χτισθει η Β'

αρα  απαιτουνται  βεβαιωσεις για ολα δηλ. και την Α και το -αδομητο- τμημα της Β' οικοδομης.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Δημήτρη καλημέρα

Η σύσταση οριζοντίου έχει ήδη γίνει, όπως ανέφερα σε προηγούμενο post. Εγώ ήμουν ο μηχανικός που έκανε τις τακτοποιήσεις των αυθαίρετων κατασκευών, σύνταξε τον πίνακα χιλιοστών και εξέδωσε την πρώτη βεβαίωση μηχανικού που αφορούσε όλο το οικόπεδο και είχε τον ίδιο αα δήλωσης του 4495 με τον οποίο έγιναν και οι τακτοποιήσεις. Το κείμενο της αρχικής βεβαίωσης προφανώς ανέφερε ότι "οι  υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από  τις  εξαιρέσεις  της  παραγράφου  2  του  άρθρου  82  και  δεν  υπάγονται  σε  καμία  άλλη  από  τις περιπτώσεις του άρθρου 89. ".

Τώρα λοιπόν θα γίνουν γονικές παροχές και θα εκδοθούν τρεις νέες βεβαιώσεις, όπως είπες κι εσύ, μία για το ισόγειο διαμέρισμα, μία για το διαμέρισμα του Α ορόφου και μία για το μελλοντικό ισόγειο κτίσμα σε κάποιο αόριστο σημείο του οικοπέδου. Ιδιοκτήτης και συμβολαιογράφος αποφάσισαν ότι δεν χρειάζεται να γίνει σύσταση καθέτου και μου ζήτησαν να δώσω την εναπομένουσα δόμηση (αφαιρουμένων και των τακτοποιημένων τμ) στο «μελλοντικό ισόγειο κτίσμα», χωρίς να προσδιορίσω τίποτα περισσότερο σχετικά με το που θα βρίσκεται αυτό μέσα στο οικόπεδο, και οι αυθαίρετες αποθήκες του περιβάλλοντος χώρου να αναφέρονται ως κοινόχρηστες, προφανώς χωρίς χιλιοστά επί του οικοπέδου. Αυτό μου ζήτησαν αυτό και έκανα, δεν είχα κανένα λόγο να φέρω κάποια αντίρρηση.

Τώρα λοιπόν έχουμε το διαμέρισμα του ισογείου και του το διαμέρισμα του Α ορόφου, τα οποία έχουν αυθαίρετες αλλαγές στα ανοίγματα των όψεων κατηγορίας 3, καθώς κι ένα αυθαίρετο υπόστεγο, οπότε για αυτά θα εκδώσω από μία βεβαίωση για το καθένα του τύπου "οι  υφιστάμενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από  τις  εξαιρέσεις  της  παραγράφου  2  του  άρθρου  82  και  δεν  υπάγονται  σε  καμία  άλλη  από  τις περιπτώσεις του άρθρου 89. ", κι ας μην επηρεάζουν οι συγκεκριμένες αυθαίρετες κατασκευές δόμηση – κάλυψη – ύψος, από τη στιγμή που έχουν γίνει τακτοποιήσεις κατ’ εμέ αυτό είναι το σωστά κείμενο βεβαίωσης για αυτές τις δύο ιδιοκτησίες. Μένει λοιπόν το μελλοντικό ισόγειο κτίσμα, το οποίο για τους λόγους που εξήγησα εκτενώς στα προηγούμενα post και δεν έχει νόημα να τους ξαναγράψω, θεωρώ ότι πρέπει να πάρει βεβαίωση αδόμητου.

Ελπίζω τώρα να έχεις πλήρη εικόνα της κατάστασης.

Edited by pipakos
Link to comment
Share on other sites

σοφον το  σαφες..

[πλην εκεινο που "η επεκταση θα γινει σε αοριστο σημειο..."]
 

Ετσι ειπαν...ετσι κανουν.

καλημερα

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα συνάδελφοι,

Είμαι στη διαδικασία έκδοσης Βεβαίωσης περί αδόμητου σε αγροτεμάχιο, για να γίνουν συμβόλαια (αποδοχή κληρονομιάς και δωρεά εν ζωή). Στο συγκεκριμένο αγροτεμάχιο το 50% το έχει ο θανών. Εγώ προσπαθώντας να βάλω τους ιδιοκτήτες στο πληροφοριακό σύστημα δεν μου κλείνουν τα ποσοστά λόγω του ότι μου λείπει το 50% του θανόντος. Έχει τύχει κάτι παρόμοιο σε κανέναν;

 Τη μόνη λύση που βλέπω είναι να βάλω το 50% σε αυτόν που θα περιέλθει το ακίνητο βάσει διαθήκης.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Pavlos33
προσθήκη τονισμού & ορθογραφία
Link to comment
Share on other sites

δεν υπαρχει ποσοστο του θανοντος...η θα γινει η αποδοχη χωρις βεβαιωση (που ειναι νομιμη μεταβιβαση) και μετα με το ποσοστο του κληρονομου  συνεχιζεις για τη μεταβιβαση δωρεας .... η θα βαλεις τον κληρονομο με το ποσοστο του ως ιδιοκτητη (θα υπογραψει ενα χαρτι οτι ειναι ο νομιμος κληρονομος και οτι δεν θα κανει αποποιηση).... η περιμενεις 4 μηνες ωστε να θεωρηθει οτι ειναι αποδεκτης της κληρονομιας ....αυτα ξερω...το πιο σωστο ειναι το πρωτο....

Link to comment
Share on other sites

δεν εχεις αυθαιρεσιες,  αρα δεν χρειαζεσαι τους λοιπους συγκληρονομους.

Αποδεχεσαι το 50% εξ αδιαιρετου μερίδιό σου.

Υποβαλεις δηλωση για το 100% και στις σημειωσεις γραφεις οτι εχει το 100% του 50%.

[νομιζα οτι το συστημα θα ειχε προσαρμοσθει  πλεον, στο θεμα αυτων των ποσοστων εξ αδιαιρετου.

Οσο  αυτο  τα στηλωνει ζητωντας το 100%.... αλλο τοσο και εμεις το "ξεγελαμε"

Μηχανημα ειναι..... τι στο καλο ...:twisted:]

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια (ειδικά όταν έχουμε κληρονομιές), καλό είναι να  ακολουθηθεί η διαδικασία που προτείνει ο nniko, με την παρατήρηση ότι, προκειμένου να είναι ο μηχανικός καλυμμένος, θα πρέπει να έχει στα χέρια του ληξ. πράξη & πιστ/κό εγγύτερων συγγενών (ή αντίγραφο δημοσιευμένης διαθήκης) του θανόντος. Η όποια δήλωση που έχει μελλοντική αναφορά, δεν έχει καμία ισχύ.  

Εκτός κι αν υπάρξει επικοινωνία με τους "σοφούς" του helpdesk του ΤΕΕ...

Edited by tetris
Link to comment
Share on other sites

να το ξεκαθαρισουμε λιγο....

Εχουμε ενα χωραφι  στο οποιο δεν υπαρχει  κανενα κτισμα, αρα δεν εχει αυθαιρεσιες προς τακτοποίηση.

Εδω, καθε ενας κληρονομος δικαιουται να αποδεχθει το   δικό του ποσοστό μονον και να  δηλωσει  το χωραφι  σαν   αδομητο και να το πουλησει.

Δεν απαιτειται "συμπραξη" ή "νομιμοποιηση" των  λοιπών συγκληρονομων, ούτε εφαρμογη διαταξεων του 4495, αφου δεν υπαρχει αυθαιρεσια.

 

Υπαρχει ενα  συστημικο προβλημα  -που εχει επισημανθει εξ αρχης-   που απαιτει  -λεει-  να δηλωνεται το 100%

 

Αυτο το ξεπερνα δηλωνοντας το 100%  με σημειωση οτι εχει το 100% στα- εστω-50% εξ  αδιαιρετου.

 

Edited by dimitris GM
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.