Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

δεν μπορώ να καταλάβω πως διορθώνονται έτσι εύκολα σφάλματα δηλώσεων 4495 και 4178. Όταν έγιναν οι δηλώσεις υποβλήθηκαν υπέυθυνες δηλώσεις μηχανικών και ιδιοκτητών για την ορθότητα των μελετών/αυθαιρεσιών κτλ. Μετά πως γίνεται αυτά να αλλάζουν; Αποτυπώθηκαν λάθος; Υπολογίστηκαν λάθος; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη του μηχανικού;  

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Σκέψου ότι προβλέπεται κάτι τέτοιο στο άρθρο 108, παράγραφος 5.

Ο έλεγχος των δηλώσεων υπαγωγής στον παρόντα διενεργείται από ελεγκτή δόμησης της κατηγορίας ΙΙ και ΙΙΙ, του μητρώου ελεγκτών του ν.4389/2016, ο οποίος ορίζεται ύστερα από ηλεκτρονική κλήρωση. Ο έλεγχος αφορά το σύνολο των στοιχείων που υποβλήθηκαν για την υπαγωγή και έχουν αναρτηθεί στο πληροφοριακό σύστημα.

α) Αν διαπιστωθούν ελλείψεις ή λάθη στον τρόπο υπολογισμού του προστίμου, ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός, υποχρεούται μέσα σε ένα (1) μήνα από την έκδοση του πορίσματος να συμμορφωθεί με τις παρατηρήσεις που έγιναν.

Link to comment
Share on other sites

 

Saleptsis:

Ωραία και καλά όλα αυτά ... και τα περί ελεγκτών ενός * ή 2** και διαμεσολαβητή κλπ

αλλά αν ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός είναι στον άλλο κόσμο  ή συνταξιοδοτημένος πως θα γίνουν όλα αυτά σε ένα μήνα?

αλλά για το πως θα γίνουν οι μεταβιβάσεις ή πως θα διορθωθούν οι τυχόν προηγηθείσες τίποτα?

Edited by Pavlos33
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, killertomato said:

δεν μπορώ να καταλάβω πως διορθώνονται έτσι εύκολα σφάλματα δηλώσεων 4495 και 4178. Όταν έγιναν οι δηλώσεις υποβλήθηκαν υπέυθυνες δηλώσεις μηχανικών και ιδιοκτητών για την ορθότητα των μελετών/αυθαιρεσιών κτλ. Μετά πως γίνεται αυτά να αλλάζουν; Αποτυπώθηκαν λάθος; Υπολογίστηκαν λάθος; Δεν υπάρχει καμία ευθύνη του μηχανικού;  

Δεν διορθώνονται με αυτόν τον τρόπο!!!

Οι διαχειριστές μηχανικοί των δηλώσεων φέρουν ευθύνη! Και οι ιδιοκτήτες που εξουσιοδότησαν κ.λπ. Και βεβαίως τη μεγαλύτερη ευθύνη τη φέρει ο νέος διαχειριστής μηχανικός που έπραξε με τρόπο τέτοιο που δεν είναι νόμιμος. Όταν κι αν στραβώσει κάποιος ιδιοκτήτης εναντίον κυρίως αυτού θα στραφεί νομικά......

 

 

3 ώρες πριν, ΚΑΝΑ said:

.....αλλά αν ο εξουσιοδοτημένος μηχανικός είναι στον άλλο κόσμο  ή συνταξιοδοτημένος πως θα γίνουν όλα αυτά σε ένα μήνα?

Μόνο και αποκλειστικά μέσω του ΤΕΕ και με ευθύνη των/του ιδιοκτήτη/των!

 

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ρε φίλε ΙΑΣΟΝΑ μέσα στις άλλες ευθύνες ανέλαβα και αυτή  και ας με κρίνει όπως θέλει ο οποιοσδήποτε Ε.Δ ή Διαμεσολαβητής!

Διόρθωσα τον ένα συν/φο που ενώ ρύθμιζε την επέκταση καταστήματος στο ισόγειο δεν πήρε την συναίνεση κανενός

Διόρθωσα τον άλλο που ρύθμισε άλλο διαμέρισμα που ανήκε σε άλλον

Διόρθωσα τον άλλον που ενώ η είσοδος της οικοδομής μεταφέρθηκε αλλού δεν πήρε καμιά συναίνεση για την κατάληψη αυτή 

και πρόσθεσα μια διαμερισμάτωση των ισογείων καταστημάτων που έκανα ο ίδιος να ληφθεί και ως διαμερισμάτωση των λοιπών καταστημάτων καθώς πήγαν ...άλλα εδώ και άλλα εκεί (καταστήματα έχωσαν τα WC κάτω από το κοιν/στο κλιμ/σιο κλπ κλπ)

Άντε εδώ ήμασταν 4 μηχανικοί και 4 συνιδιοκτήτες αν ήμασταν 10-20-40 μηχανικοί και άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες  και άλλος εδώ και άλλος στο εξωτερικό, τι θα κάναμε? 

Ξαναλέω κανένας κανένας, ούτε από ΥΠΕΝ, ούτε από τους συλλόγους (Συμβ/φων-Μηχανικών-ΠΟΜΙΔΑ) δεν λέει τίποτα επί του πρακτέου σε τέτοιες περιπτώσεις

 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Το θεμα μας ειναι καθαρα διαδικαστικο  

Υποβλήθηκαν δηλωσεις απο 4 μηχανικους για 4 ΟΙ και ηταν λαθος.

Ερωτάται" Eαν δικαιουται  ενας άλλος μηχανικος να ανοιξει μια δηλωση που εχει κανει αλλος και να την διορθωσει."

Για ευθυνες εναντι των ιδιοκτητων δεν βλεπω να προκυπτουν, αφου προυπηρχε "συναίνεσή τους"

Παντως, μεχρι σημερα λεγαμε οτι, για να γινει διορθωση,    το συστημα απαιτει συναινεση/παραιτηση του προηγουμενου.

Γι'  αυτο πιο πανω ρωτησα "πώς περασε απο το ΤΕΕ η διορθωση?"

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

21 λεπτά πριν, ΚΑΝΑ said:

ρε φίλε ΙΑΣΟΝΑ μέσα στις άλλες ευθύνες ανέλαβα και αυτή  και ας με κρίνει όπως θέλει ο οποιοσδήποτε Ε.Δ ή Διαμεσολαβητής! Kαλέ μου φίλε, είναι αλλιώς η αληθινή ζωή και το πως πρέπει κι οφείλουμε να ενεργούμε, για να διορθώνουμε καταστάσεις κ.λπ. κι αλλιώς οι κωλοαυθαιρετονόμοι που σκαρφίστηκαν οι "αδίστακτοι" που μας κυβερνούν και που αναγκαστικά ασχολούμαστε για να βγάλουμε μεροκάματο. Οι ευθύνες μας είναι πολλές και πρέπει να προσέχουμε, κυρίως οι νεώτεροι!!! Εσύ πιά είσαι συνταξιούχος κι εγώ "χέσε μέσα", όταν ξυπνήσουν οι κοπανοελεγκτές θα μας βρουν μαζί, παρέα με τον Άγιο Πέτρο να πίνουμε τσίπουρο.....

Διόρθωσα τον ένα συν/φο που ενώ ρύθμιζε την επέκταση καταστήματος στο ισόγειο δεν πήρε την συναίνεση κανενός. Φέρει ακέραια την ευθύνη για ό,τι ανέλαβε να διεκπεραιώσει και το έκανε λάθος και με μη νόμιμο τρόπο (ίσως και σκοπίμως)! Οφείλει ν' αναλάβει την ευθύνη του και να πληρώσει!!! Κάτι τέτοιοι σαν κι αυτόν μας παίρνουν τις δουλειές, χαλάνε την πιάτσα και κατάντησαν το επάγγελμα του μηχανικού εδώ που το κατάντησαν! Ουδεμία λύπηση!!! Στην πυρά ο κύριος!!!!

Διόρθωσα τον άλλο που ρύθμισε άλλο διαμέρισμα που ανήκε σε άλλον. Ομοίως με τον προηγούμενο!!! Ουδεμία λύπηση!!! Στην πυρά κι αυτός!!!

Διόρθωσα τον άλλον που ενώ η είσοδος της οικοδομής μεταφέρθηκε αλλού δεν πήρε καμιά συναίνεση για την κατάληψη αυτή. Ομοίως με τον προηγούμενο!!! Ουδεμία λύπηση!!! Στην πυρά κι αυτός!!!

και πρόσθεσα μια διαμερισμάτωση των ισογείων καταστημάτων που έκανα ο ίδιος να ληφθεί και ως διαμερισμάτωση των λοιπών καταστημάτων καθώς πήγαν ...άλλα εδώ και άλλα εκεί (καταστήματα έχωσαν τα WC κάτω από το κοιν/στο κλιμ/σιο κλπ κλπ). Κακώς, πολύ κακώς.... Διόρθωσε πάραυτα!!! Αλλιώς ανέμενε το ...τσίπουρο!

Άντε εδώ ήμασταν 4 μηχανικοί και 4 συνιδιοκτήτες αν ήμασταν 10-20-40 μηχανικοί και άλλοι τόσοι ιδιοκτήτες  και άλλος εδώ και άλλος στο εξωτερικό, τι θα κάναμε? Θα πράττατε νόμιμα, αφού πρωτίστως ψάχνατε και βρίσκατε το πιό ακριβώς είναι το απολύτως νόμιμο!!! Όταν κάποιος πράττει "κατά το δοκούν" αναλαμβάνει και τις ευθύνες του!!! Αντρίκια!!! Και δεν ψάχνει την εξιλέωση μέσω του φίλου μου του Βασίλη..... 

Ξαναλέω κανένας κανένας, ούτε από ΥΠΕΝ, ούτε από τους συλλόγους (Συμβ/φων-Μηχανικών-ΠΟΜΙΔΑ) δεν λέει τίποτα επί του πρακτέου σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήθελα να 'ξερα, αυτοί οι "μηχανικοί" που έπραξαν έτσι όπως έπραξαν, κοιμούνται ήσυχοι;;; Μας διαβάζουν;;; Και συνεχίζουν να κοιμούνται ήσυχοι;;;

 

P.S.

Mε έντονα μαύρα γράμματα είναι οι δικές μου παρατηρήσεις. Θα χρησιμοποιούσα χρώμα για να διαβάζονται καλύτερα, αλλά κάτι καλόπαιδα διαχειριστές μου την έχουν στημένη και δεν γουστάρω να δίνω δικαιώματα σε ............. . Θα μπορούσα βεβαίως να στα γράψω σε pm, αλλά καλό είναι να διαβαστούν κι από άλλους, που ίσως σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο και που θα ήθελαν βοήθεια.

 

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

ξαναλέω δεν άνοιξα καμιά δήλωση κανενός συν/φου μου 

απλά στη κοινή δήλωση όλων των συνιδιοκτητών και με κοινή συναίνεση όλων,  διόρθωσα (κατά νόμο -όπως τουλάχιστο πιστεύω-χωρίς ποτέ να είμαι σίγουρος-αφού κανένας μας δεν είναι σίγουρος με αυτούς τους νόμους) με ευθύνη μου, όσα σας προείπα, αναφέροντας τους αριθμούς όλων των προηγούμενων 4  περαιωμένων δηλώσεων 

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ του ΚΑΝΑ. Άλλο πράγμα να αλλάζει δήλωση με δόλο και άλλο να διορθώνεις σφάλματα μετρήσεων άλλων δηλώσεων συμμαζεύοντας τα σε μία δήλωση. Μην χάνουμε το δάσος παιδιά. Οι ΥΔ και όλα αυτά είναι για να μην γίνονται λάθος δηλώσεις εσκεμμένα. 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.