Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

 

γιατι να  κανεις  "μεταφορα"?

ό,τι εφτιαξες με τον 3843, ισχυει οριστικα  με την τριτη σφραγιδα.

Εκτος αν υπαρχει κατι αλλο...θα μας πει καποιος πιο γνώστης.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Την τακτοποίηση με 3843 την έκανε άλλος συνάδελφος. Εγώ τώρα θέλω να προσθέσω κάτι μικρό πράγματα ακόμα και μετά να δώσω βεβαίωση. Οπότε δε κάνω ένα "χτένισμα" και τα παλιά;

Ίσως έχω χάσει κάποιο επεισόδιο. Τι είναι η τρίτη σφραγίδα; 

Link to comment
Share on other sites

Link to comment
Share on other sites

Οκ, 3η σφραγίδα έχουμε.

-----

Το αλλο με το συμψηφισμό προστίμων είναι πρακτική λύση, θα το κοιτάξω.

Ευχαριστώ πολυ

Link to comment
Share on other sites

Γνώμη μου είναι πως ο 3843 είχε μια λογική όσον αφορά τους τοίχους και έδινε εξαίρεση από κατεδάφιση για 30 χρόνια αν θυμάμαι καλά.  Δεν θεωρώ πως μας επηρεάζει αυτό. Εσύ θα πεις στην νέα τακτοποίησης ότι τα τμ του σπιτιού είναι τόσα. Ότι έχει γίνει τακτοποίησης με τον 3843 για ένα κλείσιμο Η/Χ πχ. Και θα βάλεις και ότι άλλο έχεις μέσα και προχωράς.

Τώρα όσον αφορά τον 3843 και αφού θα κάνεις νέα δήλωση έχεις  3 επιλογές, πρώτον αυτό που είπα παραπάνω, θεωρείς νόμιμα τα τακτοποιημένα, (κατε με δεν ασχολείστε με τους τοίχους αφού τότε ο νόμος ήταν έτσι) και πρόσθετης τις έξτρα αυθαιρεσίες, δεύτερον, βάζεις εξ αρχής όλες τις αυθαιρεσίες με συμψηφισμό του προστίμου που πλήρωσε τότε στον 3843, τρίτον κάνεις το πρώτο βήμα με έξτρα ένα 100 ευρώ για να πάρει οριστική εξαίρεση η αυθαιρεσία που έχει τακτοποιηθεί με τον 3843 (δες άρθρο 88 του 4495).

Τέλος μην ξεχνάμε και την Εγκύκλιο 2 όπου αναφέρει στο άρθρο 100

«Στην επιφάνεια του αυθαιρέτου για τον υπολογισμό του προστίμου συμπεριλαμβάνεται και η περιμετρική φέρουσα ή μη τοιχοποιία. Για υπερβάσεις σε χώρους με νόμιμο περίγραμμα (π.χ κλείσιμο ημιυπαιθρίου χώρου, εγκατάσταση κύριας χρήσης σε υπόγειο, πατάρια, σοφίτες, κ.λ.π) το πρόστιμο υπολογίζεται επί της καθαρής επιφάνειας χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η επιφάνεια έδρασης της νόμιμης τοιχοποιίας.»

Link to comment
Share on other sites

Πράγματι αυτο που λέει το αρ. 100 της Εγκυκλίου 2 είναι ενδιαφέρον. Είναι όμως και αντιφατικό. Μια τοιχοποιία μπορεί να είναι νόμιμη (αλλιώς πώς θα σχηματιστεί ένας ημιυπαίθριος) αλλά δεν μέτρησε στη δόμηση. Αν κάποιος κάτσει και προσθέσει πού αντιστοιχούν τα ήδη τακτοποιημένα μέτρα θα δει ότι είναι λιγότερα απο την αυθαίρετη δομημένη επιφάνεια (αφού αυτή περιλαμβάνει και τους τοίχους).

Εσύ Saleptsis θεωρείς ότι αυτή η αναφορά στο αρ. 100 αποσκοπεί στο να ξεπεραστεί το ζήτημα με τις τοιχοποιίες του 3843; Δηλαδή είναι κατά κάποιο τρόπο χαριστική; Πιστεύω ότι σε μια τεχνική έκθεση, το άρθρο αυτό μπορεί να αναγραφεί ως παραπομπή, προκειμένου να δικαιολογηθεί η θεώρηση ότι δεν ασχολούμαστε άλλο με τις τοιχοποιίες που άφηνε έξω ο 3843.

Edited by albert
Link to comment
Share on other sites

γιατί δεν μετρησε στη δομηση?

"Μια τοιχοποιία μπορεί να είναι νόμιμη (αλλιώς πώς θα σχηματιστεί ένας ημιυπαίθριος) αλλά δεν μέτρησε στη δόμηση"

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Γιατί ο ΗΧ ήταν γωνιακός. Η πλαϊνή τοιχοποιία, προς την εξωτερική πλευρά δηλαδή, δεν είχε μετρήσει στη δόμηση. Έτσι δε γίνεται πάντα;

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει ένα θέμα με τις τακτοποιήσεις τουν3843 και ειδικά  όταν γίνεται μεταβίβαση  που  δεν συμφωνούν τα μ2 του διαμερίσματος που μεταβιβάζεται με μ2 υπάρχοντος και ρυθμισμένου ακριβώς γιατί δεν έχουν υπολογιστεί  οι τοιχοποιιες

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.