Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

μολις συμπληρωνα οτι

εχουμε καποια θεματα με αυθαιρεσιες στα κοινοχρηστα/διαδρομο/πλατυσκαλα/εισοδος οικοδομης ή αλλες τετοιες που θα τακτοποιηθουν στο μελλον.

Βεβαιως δινεις βεβαιωση, αλλα ολα αυτα θα δημιουργήσουν  εξοδα σε βαρος του αγοραστη, που δεν τα ηξερε, ωστε, να τα αναλαβει και  να τα αφαιρεσει απο το τίμημα...

Οπότε, επανερχομαστε στο "γνωστο"

Πρεπει ή δεν πρεπει ο μηχανικος να αναφερει -απλά-  αυτες τις αυθαιρεσιες, ωστε τα συμβαλλομενα μερη να γνωριζουν επακριβως το περιεχομενο της δικαιοπραξιας που υπογραφουν;

Αν με την "ενημερωση"  που ανεφερες εννοεις "ναι, εγγραφως" συμφωνω μαζι σου.

 

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μα πως μπορεί να γίνει εγγράφως? Τι αποδεικτικό επίδοσης θα έχω? Να υπογράψουν σε έγγραφο ότι έλαβαν γνώση για τα συγκεκριμένα αναφερόμενα θέματα και να το κρατήσω στο αρχείο? Μπορεί, στο μέλλον!!!!

Link to comment
Share on other sites

στις παρατηρησεις της βεβαιωσης.

εδιτ

σε αυτα να προσθεσουμε οτι αυτες οι  -απλές-  "αυθαιρεσιες" στα κοινοχρηστα, εξαρτωνται απο την Ηλεκτρονικη ταυτοτητα [ηδη μετονομασθηκε σε  Ταυτότητα Αυτοτελούς Διηρημένης Ιδιοκτησίας»

για την οποια, όμως, δεν θεωρειται και βεβαια η εφαρμογη της στο μελλον, ως προς τα κοινόχρηστα.. Υποθετω οτι θα επικρατησει η κοινη λογικη  και εν τελει θα ισχυσουν τα παρακατω:

  5) Κοινόχρηστοι χώροι. Επιβάλλεται να αναφερθούμε στον αγώνα που κάνει η ΠΟΜΙΔΑ έτσι ώστε στις βεβαιώσεις του Μηχανικού (άρθρο 83 του Ν.4495/2017) να μην λαμβάνονται υπόψη οι κοινόχρηστοι χώροι των πολυκατοικιών (όπως ισχύει μέχρι και σήμερα), κάτι που διευκολύνει αφάνταστα Συμβολαιογραφικές πράξεις. Ο νέος νόμος ορίζει ότι σε περίπτωση όπου γίνεται κοινή χρήση του κοινόχρηστου χώρου, στον οποίον ευρίσκεται η αυθαίρετη κατασκευή ή αλλαγή χρήσης, θα νομιμοποιηθεί υποχρεωτικά με βάση υπουργική απόφαση, που θα εκδοθεί αργότερα.  Εδώ η ΠΟΜΙΔΑ θεωρεί ότι δεν υπάρχει καμιά νομική, κοινωνική ή περιβαλλοντική αναγκαιότητα που να επιβάλλει για μια τέτοια μελλοντική  καταχρηστική ρύθμιση, που θα στοχεύει μόνον στην είσπραξη παράλογων προστίμων από το Κράτος και αχρείαστων αμοιβών από τους επαγγελματίες και θα επιχειρηθεί να εφαρμοστεί σε βάρος των ημιδιαλυμένων διαχειρίσεων των πολυκατοικιών της χώρας.

πηγη https://www.pomida.gr/archivepost.php?nsl=oi-nees-rythmiseis-gia-aythaireta-kai-taytotita-ktirioy

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

α] η βεβαιωση δεν μεταγραφεται. Το  περιεχομενό της καταγραφεται στο συμβολαιο.

β] Η απλη καταγραφη αυθαιρεσιων, που δεν εμποδιζουν την εκδοση βεβαιωσης, - απαιτειται,   κατα την γνωμη μου, να γινει,  για να μην υπαρχουν θεματα αποζημιωσης εκ μερους του αγοραστη "που δεν εγνωριζε" και θα κληθει εκ των υστερων να καταβαλει καποια ποσά, πλεον όσων κατεβαλε για την αγορα.

γ] θεωρω οτι "καπως" θα διορθωθεί η κατασταση με τις χιλιαδες αλλαγες παραθυρων/εισοδων/κουφωματων,

 πού "βαφτισαν" σαν αυθαιρεσιες και θα απλοποιηθει η κατασταση

 δ] οπως επίσης, πρεπει να ξαναγραφεί το αρθρο 98, που έχει ήδη  οδηγήσει  σε μπλοκαρισμα των συναλλαγων, με σαφεις διαταξεις για ολα τα σταδια της διαδικασιας...απο την τακτοποίηση μεχρι και την μεταγραφη.

[εαν μπορουν...εαν ξέρουν  και  εάν θέλουν]

 

Edited by dimitris GM
Link to comment
Share on other sites

Ο μηχανικός του ΑΓΟΡΑΣΤΗ (αν ο αγοραστής δεν λυπηθεί π.χ. 200 ευρώ να του δώσει για να ελέγξει την ΟΙ που είναι προς πώληση) ανεξάρτητα αν άλλος μηχανικός έχει εκδώσει βεβαίωση για μεταβίβαση, έχει ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να ελέγξει τοσο την ΟΙ, όσο και τους κοινόχρηστους χώρους του ακινήτου!!!!

Εκεί υπάρχουν κρυμμένα άπειρα μυστικά..... Θεωρώ στο 90% των αγοραπωλησιων των τελευταίων δέκα ετών....

Κι όλα αυτά γιατί λυπούνται τα δυό κατοστάρικα κι επαναπαύονται στη βεβαίωση που ήδη έχει εκδοθεί....

Βεβαίως δεν χάνουν το δικαίωμα να στραφούν νομικά, οποτεδήποτε, εναντίον όσων τους εξαπάτησαν ή να περιμένουν την ΗΤΑ για να το αντιμετωπίσουν με το κατάλληλο μπουγιουρντί....

 

Edited by ΙΑΣΟΝΑΣ
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Καλησπέρα στην απανταχού κοινότητα των ταλαίπωρων μηχανικών. Να θέσω και εγώ μια ερώτηση. Θέλει ιδιοκτήτης να κάνει μεταβίβαση θέσης στάθμευσης που είναι στο υπόγειο. Ειναι ξεχωριστή ΟΙ, με δικά της χιλιοστά. Στη άδεια φαίνεται να είναι 4.5*2.7 και να περικλείεται από τοιχεία. Τα τοιχεία αυτά όμως έχουν ψιλοαλλάξει με αποτέλεσμα ο χώρος αυτός να είναι 2,90*.5. Ερώτηση. Κάνω κάποια τακτοποίηση ή βγάζω βεβαίωση μεταβιβάζοντας κανονικά τα 2,7*4,5 και δεν με απασχολεί ο ΦΟ και τι κάνει?ευχαριστώ πολύ από τώρα!

Link to comment
Share on other sites

Πριν οτιδήποτε άλλο, απαιτείται υπαγωγή στο Ν.4495 για ρύθμιση αυθαιρεσιών κ.λπ.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.