Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

γιατί δεν παραιτείται ο παλιός Μηχανικός? Προφανώς κάτι έγινε και δεν δίνει αυτός την βεβαίωση. Γιατί δεν δίνει αυτός την βεβαίωση ή τουλάχιστον γιατί δεν αναλαμβάνεις την δήλωση να ελένξεις τι έχει ανεβάσει, να δεις τι ελλείψεις έχει, να ανεβάσεις τα δικαιολογητικά που υπολείπονται και κατόπιν να εκδώσεις την βεβαίωση?

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μπορεί να εκδοθεί βεβαίωση για αποθήκη με άδεια  του 1981,που αντί η επικαλυψη της σκεπης να γίνει με κεραμιδι ,έγινε λαμαρίνα?

Link to comment
Share on other sites

Με ΕΕΜΚ θα μπορούσε να γίνει αυτή η εργασία; Επιτρέπεται από τους όρους δόμησης (πχ οικισμός) να μπει λαμαρίνα αντί για κεραμίδι στην επιστέγαση;

Αν κρίνεις και τεκμηριώσεις στην ΤΕ ότι η εν λόγω αυθαίρετη κατασκευή εμπίπτει στο άρθρο 29 (εργασίες μικρής κλίμακας-ανακατασκευή στέγης...ακόμη δεν έχουμε καταλήξει με σιγουριά αν στην ανακατασκευή μπορεί να τοποθετηθεί διαφορετικό υλικό επιστέγασης) , στο άρθρο 30 (εργασίες που δεν απαιτούν καμία άδεια), στο άρθρο 96 (κατηγορία 3 αυθαίρετων κατασκευών) δυνάμει του άρθρου 82 σε συνδυασμό με το  άρθρο 81 τότε μπορείς να εκδόσεις βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση, με την τεκμηρίωση ότι η εργασία αυτή είναι μεν αυθαίρετη, αλλά εμπίπτει στην εξαίρεση και το ακίνητο δύναται να μεταβιβαστεί.

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Παύλο καλημέρα,πέραν των όσων αναφέρεις  πολύ σωστά ,αν θυμάμαι πρίν την ισχύ του ν4495, για την αντικατάσταση επικάλυψης στεγης δεν απαιτούσε Ε.Ε.Μ.Κ.Ο προβληματισμός είναι αν κατά την έκδοση βεβαίωσης εξετάζουμε μόνο τις υπερβάσεις κάλυψης,δόμησης ,ύψους.,το έχουμε συζητήσει και στον 4178. Διαβάζοντας στο φόρουμ για τις βεβαιώσεις, μου  δημιουργήθηκε η εντύπωση οτι τα τοπογραφικά που συνοδεύει η βεβαίωση,πρέπει να ανεβαίνουν στο σύστημα αυθαιρέτων ή κατάλαβα λάθος ?

Link to comment
Share on other sites

Δες το συνδυασμό άρθρο 82 παρ θ και άρθρο 81 παρ 3 (πολεοδομικές παραβάσεις) όπως ακριβώς το αναφέρω παραπάνω. Μόνο έτσι μπορείς να στηρίξεις την βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση. 

Τα τοπογραφικά δεν ανεβαίνουν στο σύστημα αυθαιρέτων αν μιλάμε για βεβαιώσεις και όχι για τακτοποιήσεις και κατόπιν χορήγηση βεβαίωσης. Μήπως το μπερδεύεις με την ανάρτηση τοπογραφικών που συντάσσονται μετά την 16η/7/2018 τα οποία συνοδεύουν εγγραπτέες πράξεις και αναρτώνται στον ηλεκτρονικό υποδοχέα της ΕΚΧΑ;

Link to comment
Share on other sites

Παίδες καλησπέρα και από εμένα. Σε ΟΙ όπου οι εξώστες βάσει αδείας ήταν 26,18τμ με επιτρεπ τα 42.36 και έγιναν 27,18 με μικρή αλλαγή περιγράμματος, χρήζουν τακτοποίησης<επισυνάπτω σχέδιο, με κόκκινο η πραγματικότητα και με διαγράμμιση η άδεια. Όλα τα άλλα είναι κομπλέ.

εξωστες.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

(μεταφέρθηκε στο παρόν θέμα. Pavlos 33)

Όταν είναι να δώσουμε βεβαίωση αδόμητου, και τα m2 του οικοπέδου βάσει (πρόσφατου) τοπογραφικού είναι λιγότερα με βάση τον τίτλο ιδιοκτησίας, την δίνουμε κανονικά και απλά αναφέρουμε την διαφορά στην τεχνική έκθεση? (Η διαφορά είναι αστεία, 3m2 σε 400m2 οικόπεδο)

 

Ευχαριστώ

Edited by Pavlos33
Link to comment
Share on other sites

Την δίνουμε κανονικά και  αναφέρουμε στα σχόλια της δήλωσης "οικόπεδο εμβαδού ..... σύμφωνα με το από .... τοπογραφικό μου".

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Aκριβώς. Μια μικρή περιγραφή. Προσωπικά σε κάθε βεβαίωση αναγράφω στα σχόλια τα στοιχεία που μου  παρασχέθηκαν για την έκδοσή της : Π.χ συμβόλαιο, τοπογραφικό διάγραμμα (ακόμη και αν το έχω συντάξει ο ίδιος), Ε9 (για περιπτώσεις κτισμάτων προ 55) κλπ

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.