Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δράττομαι της ευκαιρίας ώστε να επισημάνω το ουσιαστικό νόημα της τακτοποίησης που είναι η ρύθμιση των αυθαιρέτως δημιουργηθέντων χώρων και κτισμάτων. Οι μικρές υπερβάσεις διαστάσεων και εμβαδού εντάσσονται στις νομοθετικές διατάξεις μεν, εκφεύγουν της στόχευσης του νόμου δε.

Ούτε βέβαια ο σκοπός είναι για κλάσμα του τετραγωνικού μέτρου, 80/100 στην περίπτωση του @Giannis Psihogios, να καταστεί ένα διαμέρισμα μη μεταβιβάσιμο. Στον ιδιοκτήτη τέτοιου διαμερίσματος θα έλεγα ότι δεν μπορώ ως ελεύθερος επαγγελματίας μηχανικός να καλύψω το νομοθετικό κενό και δεν αναλαμβάνω τη δουλειά. Όμως ούτε σε τακτοποίηση θα προχωρούσα αφού κάτι τέτοιο δεν εξυπηρετεί την μεταβίβαση.  

 

Χωρίς την παραμικρή πρόθεση κατάχρησης πολύτιμου επαγγελματικού χρόνου, ιδιαιτέρως εν μέσω των ζοφερών εργασιακών συνθηκών των τελευταίων ετών, θα ήθελα να υποβάλω το εξής ερώτημα:

On 30/10/2020 at 8:45 ΠΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

να θεωρήσει απαραίτητη την υπαγωγή στον 4495 για να προβεί στη συνέχεια στην αγορά του.

Τι εννοείς συνάδελφε;

Ο @dimitris GM δύο δημοσιεύσεις πάνω από τη δική σου λέει ότι μεταβίβαση δεν μπορεί να γίνει. Κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

12 λεπτά πριν, Hangman said:

Τι εννοείς συνάδελφε; Ο @dimitris GM δύο δημοσιεύσεις πάνω από τη δική σου λέει ότι μεταβίβαση δεν μπορεί να γίνει. Κάτι το οποίο με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.

Με απλά λόγια, πρώτα πρέπει να ρυθμιστούν οι αυθαιρεσίες (καταπάτηση κοινόχρηστου χώρου κ.λπ.) της ΟΙ (διαμέρισμα) μέσω του Ν.4495/2017 και στη συνέχεια να εκδοθεί Βεβαίωση Ν.4495/2017 για εγγραφή εμπράγματου δικαιώματος επί αυτής (π.χ. να πουληθεί κ.λπ.).

 

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά μπορεί να γίνει και η μεταβίβαση, εφόσον μετά τη ρύθμιση των αυθαιρεσιών θα καταστεί δυνατόν να τροποποιηθεί και η ΣΟΙ, η οποία τροποποίηση μπορεί να γίνει, είτε μονομερώς (αν πληρούνται οι απαιτούμενες προϋποθέσεις), είτε με τη συναίνεση του 100% των συνιδιοκτητών του ακινήτου.

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε αυτά που γράφεις είναι πολύ σωστά αλλά όπως -επίσης πολύ σωστά- επισημαίνεις ισχύουν θεωρητικά. Το επιμύθιο είναι ότι η μεταβίβαση πρακτικά είναι ανέφικτη και η έκδοση βεβαίωσης περιττή.    

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Είναι δικαίωμα του καθενός να καταλαβαίνει ό,τι θέλει.....

 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα, για έκδοση ΕΕΜΚ  (περιφραξη με ελαφρυ υλικο) σε αδόμητο οικόπεδο εντός σχεδίου με πράξη εφαρμογής πρέπει να προηγηθεί Βεβαίωση αδόμητου? 

Ευχαριστώ 

Edited by Patrick
Link to comment
Share on other sites

εισαι στο "κβ"

Δεν κανεις πραξη μεταβιβασης ουτε σύσταση εμπραγματου δικαιωματος...

Το τελικο οικοπεδο  θα περιφραξεις...οκ?

Αν και δεν βρισκω λογο περιφραξης ενος οικοπεδου με κυρωμενη ΠΕ...

τεσπα, οπως θελει ο πελατης

 

 

Link to comment
Share on other sites

Οικόπεδο εντός σχεδίου  που απο τη ρυμοτόμηση δημιουργούνται  τέσσερα τμήματα με  αδιάνοικτους δρομους και χωρίς πράξη αναλογισμού και το ενα ειναι αρτιο και εχει εκδοθει σ'αυτό οικοδομική  άδειαστην οποια δεν αναφέρεται αν οι δρόμοι ειναι αδιανοικτοι  και εχει αυθαιρεσιες  για τις οποιες εχει υποβληθει δηλωση .Τα αλλα ειναι μή άρτια  και στο ένα υπαρχει κτισμα για το οποιο δεν εχει υποβληθει δλωση. Η συμβολαιογράφος ζητά για καθένα βεβαιωση. Στο τοπογραφικό θα φαινεται ολο το οικοπεδο,πρεπει να υποβάλλω για κάθε τμήμα ξεχωριστη δήλωση αυθαιρέτου εφόσον εχει εκδοθεί η  άδεια  στο ένα τμήμα ή μπορώ  θεώρησω το οικόπεδο ένα να δηλώσω όλες τις αυθαιρεσίες σε μία δήλωση  και μετά να δώσω βεβαιώσεις ? μήπως όμως ετσι καταργώ την άδεια ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.