Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

10 ώρες πριν, Charlie said:

Συνάδελφοι έχω μια περίπτωση για κτίσματα σε αγροτεμάχιο με αρκετές αυθαιρεσίες. Ως εδω καλά μιας και προχωράω στην τακτοποίηση σύμφωνα με τα προβλεπόμενα. Έλα που σε μια γωνία του αγροτεμαχίου υπάρχουν έργα στρατού περίπου 10-15τμ (πολυβολείο κτλ). Τι κάνω σε αυτή την περίπτωση? Θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια απαλλοτρίωση? Πώς μπορώ να βρω στοιχεία? Η επιφάνεια του αγροτεμαχίου που είναι τα έργα Ε.Σ. εξακολουθεί να ανήκει στον πελάτη μου? Μπορώ να εκδώσω βεβαίωση? Αν έχει τύχει σε κανέναν συνάδελφο ας απαντήσει παρακαλώ.

1ον Ρωτάς το στρατολογικό γραφείο της περιοχής του πολυβολείου για το ιδιοκτησιακό καθεστώς

2ον Αν είναι του Β΄ Παγκοσμίου δεν χρειάζεται τακτοποίηση

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

On 16/11/2020 at 6:19 ΜΜ, ΙΑΣΟΝΑΣ said:

Η συμβολαιογράφος απλώς δεν γνωρίζει καλά τη δουλειά της!

Ίσως εγώ δεν το περιέγραψα καλά. Έχω περίπτωση οριζόντιας ιδιοκτησίας που έχει τακτοποιηθεί με τον Ν.4178/2013. Η δήλωση έχει τελειώσει και έχω παραδώσει το φάκελο στον ιδιοκτήτη. Τώρα θέλει να μεταβιβάσει και έρχεται σε εμένα. Της δίνω μια βεβαίωση και το πεντασέλιδο στην Τεχνική Έκθεση του οποίου περιγράφω το ιστορικό της οριζόντιας ιδιοκτησίας, αναφέροντας ότι έχει τακτοποιηθεί κλπ κλπ. Η συμβολαιογράφος παραλαμβάνει κάτοψη, τομή κλπ από το φάκελο της τακτοποίησης με το λεκτικό του Ν.4178 που έλεγε τότε ότι έχω στη διάθεσή μου όλα τα στοιχεία κλπ. και θα τα υποβάλλω κλπ κλπ. και μου ζητά νέα κάτοψη με το λεκτικό του Ν.4495. Έχει δίκιο να τη ζητά ή εγώ είμαι οκ με αυτά που έχω παραδώσει?

ps. Σκέφτομαι οτι αν την τακτοποίηση είχε κάνει άλλος συνάδελφος με αυτή τη λογική θα έπρεπε να επέμβω στο σχέδιό του και να βάλω ένα λεκτικό από άλλο Νόμο, χωρίς να έχω στοιχεία. Καμία άλλη συμβολαιογράφος δεν μου έχει ζητήσει κάτι αντίστοιχο σε ακίνητο που έχει τακτοποιήσει άλλος συνάδελφος.

Edited by Aenor
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Δεν έχει δίκιο, εσύ θα δώσεις βεβαίωση 4495 με αναφορά στην προηγούμενη ρύθμιση και τέλος, επιλογή 2, οι αυθαίρετες κατασκευές εμπίπτουν σε μια από τις εξαιρέσεις του άρθρου 82, (συγκεκριμένα στην εξαίρεση περί 4178).

Αυτή είναι υποχρεωμένη να επισυνάψη την βεβαίωση σου, με τη δήλωση, τη δηλωση του 4178 και τα σχέδια του 4178.

Δηλαδή αν είχε (ή έχει) κατ5 η δήλωση του 4178 (που πάπαλα, δεν μεταφέρεται) δεν θα έκανε τη μεταβίβαση;

Πριν ανοίξουμε το ρημάδι, ανοίγουμε κ κανένα ΦΕΚ πες της!

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

47 λεπτά πριν, Aenor said:

Έχει δίκιο να τη ζητά ή εγώ είμαι οκ με αυτά που έχω παραδώσει?

Δεν έχει δίκιο! Είναι παράλογο και "μη νόμιμο" αυτό που ζητάει! Εσύ είσαι σωστός με ό,τι λες ότι, έχεις παραδώσει! Να της πεις να στο δώσει γραπτά αυτό που λέει ή να κάνει ερώτημα στο συμβολαιογραφικό σύλλογο, για να μην την εκθέσεις εσύ....

  • Thanks 1
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε λίγο οι συμ/φοι θα ζητάνε να ξεθάβουν τους νεκρούς και να ζητάνε ενημερωμένο πιστοποιητικό θανάτου....

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Νταξει γενικά δεν ακούς συχνά τέτοιες κοτσάνες, το κακό όμως είναι ότι, για ένα 'περίεργο' λόγο (αχέμ), στο συμβολαιογράφο κάθονται σούζα, ενώ σε εμάς μόνο που δεν παίρνουν να γράψουν την τεχνική έκθεση μόνοι τους! Οπότε όταν παραλογίζεται ο/η συμβ/φος έχεις, συχνά, και τον πελάτη απέναντι σου.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Γι' αυτό ο "μάγκας" επαγγελματίας μηχανικός, έχει πάντα τη λύση στο τσεπάκι του, φροντίζει δηλαδή, να έχει, ένα συνεργάτη - συμβολαιογράφο, για να εμφανίζεται πάντα ως "φάντης μπαστούνι"....

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις βέβαια που ο ιδιοκτήτης πρώτα πάει στον συμβολαιογράφο και μετά αναζητούν τον Μηχανικό..

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Σωστά, αυτό όμως θα μας απασχολούσε αν ήμασταν συμβολαιογράφοι.... Διότι και οι συμβολαιογράφοι, όπως και οι μηχανικοί, όπως και όλοι οι επαγγελματίες κ.λπ. φτιάχνουν τη δική τους "ομάδα συνεργατών" με απώτερο στόχο να βοηθούνται αμφότερα, να εξυπηρετούν μεγαλύτερο εύρος πελατών, να έχουν τις εκπτώσεις τους, να μοιράζονται τις ευθύνες, να λαμβάνουν το κατιτίς τους κ.λπ.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.