Μετάβαση στο περιεχόμενο
Newsletter: Ημερήσια τεχνική ενημέρωση από το Michanikos.gr ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

18 λεπτά πριν, laxanos said:

...από κάπου στο νόμο? 

Δεν χρειάζεται να προκύπτει.

Απλά σου επιτρέπει να κάνεις όσες αυτοψίες θες (πριν την ανάθεση, μετά για μέτρημα, και τελευταία μέρα πριν οριστική)  και φυσικά να δηλώσεις την τελευταία ημέρα έως και την οριστική.

Ήταν και είναι αυτονόητο αυτό

Link to comment
Share on other sites

Ναι δεν αντιλέγω, Σωστά ολα αυτά. Απλά ο αρχικός μου προβληματισμός είναι στο αν είναι λάθος να δοθεί βεβαίωση με την ημερομηνία της αρχικής αυτοψίας η οποία, προφανώς, είναι πριν την υπαγωγή.?

 

Link to comment
Share on other sites

Όπως προείπε ο Κώστας. ¨Ολα σωστά είναι. Π.χ κάνεις αυτοψία πριν την υπαγωγή. Μέχρι εδώ έχεις ακολουθήσει τη σωστή σειρά. Έστω ότι δεν έχεις αλλαγές και κάνεις υπαγωγή και μετά οριστική και περαίωση. Δεν σε εμποδίζει κάποιος να ξαναπάς στο ενδιάμεσο για νέα αυτοψία και να μεταβάλεις την ημερομηνία. Είναι και χρηστικό διότι αν επακολουθεί συμβόλαιο, μεταθέτοντας την ημερομηνία αυτοψίας όσο το δυνατόν αργότερα για να μη χρειαστεί να εκδόσεις νέα βεβαίωση εκτός  υπαγωγής.

Link to comment
Share on other sites

Αρα, εν τέλει, θεωρείτε ότι:

  Δεν υπάρχει θέμα με τη βεβαίωση εφόσον μείνει η ημερομηνία αρχικής αυτοψίας άσχετα που βεβαιώνει κάτι το οποίο την ημερομηνία αυτοψίας που αναφέρει δεν εχει ολοκληρωθεί (ρύθμιση). Σωστά?

Συμφωνώ οτι ειναι πιο πρακτικό να ενημερωθεί η ημερομηνία αυτοψίας πριν την οριστική σε περίπτωση συμβολαίου αλλά στο παρελθόν μου έχουν τύχει περιπτώσεις οπου η οριστική εγινε σχετικά  σύντομα με αποτέλεσμα η βεβαίωση με την αρχική ημερομηνία αυτοψίας που έβγαινε να βρίσκεται σε ισχύ για ικανοποιητικό διάστημα έως την ολοκλήρωση συμβολαίου.

Τωρα σε περιπτώσεις που δεν έχω δώσει βεβαίωση ώς ημερομηνία αυτοψίας διατηρώ την αρχική.

 

Link to comment
Share on other sites

Συζητώντας σε καθαρά θεωρητική βάση και σαν υπόθεση εργασίας, αν δεν υπήρχαν οι επόμενες φάσεις της δήλωσης (οριστική και περαίωση), το κριτήριο θα έπρεπε να είναι ότι η ημερομηνία αυτοψίας να προηγείται ή τουλάχιστον να ταυτίζεται με την ημερομηνία υπαγωγής στο νόμο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προβληματίζεται με συστημικές λεπτομέρειες.

Link to comment
Share on other sites

Oντως είναι συστημική λεπτομέρεια αλλά σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες διαπιστώνω καθημερινά οτι ακόμη και σήμερα υπάρχουν διαφορετικές αντιμετωπίσεις απόψεις εκδοχές. Τέλος, κι εγώ πιστεύω δεν υπάρχει πρόβλημα αφότου η βεβαίωση προκύπτει απο τη δήλωση και η ημερομηνία αυτοψίας θα πρέπει να συμβαδίζει με πραγματικά γεγονότα δλδ το πότε έγινε αυτή η αυτοψία. Αλλώστε αν υπήρχε θέμα θα έπρεπε η πλατφόρμα να το απέτρεπε όπως αποτρέπει για παράδειγμα την Κ4 σε ακίνητα χωρίς άδεια κ.ο.κ. Επίσης, κανείς συμβολαιογράφος έως σήμερα δεν μου έχει ζητήσει κάτι συγκεκριμένο εφόσον του δίνω 5 σελιδο και βεβαίωση η οποία αναφέρει ώς ημερομηνία αυτοψίας είτε την αρχική (προ υπαγωγής) είτε μεταγενέστερη.

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, laxanos said:

Προσωπικά, στις δηλώσεις αυθαιρέτων ώς ημερομηνία αυτοψίας συμπληρώνω την ημερομηνία που έκανα την αυτοψία στην ιδιοκτησία η οποία προφανώς είναι προγενέστερη της υπαγωγής.......... η ημερομηνία αυτοψίας να ορίζεται ώς η μέρα που κάνουμε οριστική υπαγωγή....

Δεν έχει απολύτως καμία σημασία. Βάλε ό,τι θέλεις. Ενδιαφέρει μόνον όταν αμέσως ο ιδιοκτήτης πάει για συμβόλαια και του εκδίδεις ταυτοχρόνως και τη Βεβαίωση 4495, οπότε τότε θα βάλεις την πιό πρόσφατη που μπορείς.

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι οταν λες ενδιαφέρει εννοείς για να προλάβει το δίμηνο. Γτ απο την εως τώρα συζήτηση κατάλαβα οτι σε περίπτωση αυτοψίας 05/12, υπαγωγής 06/12 οριστικής υπαγωγής 15/12 όπου παραμένει η ημερομηνία αυτοψίας 05/12 κατα την οριστική και η εκδοθείσα βεβαίωση έχει ισχύ έως της 05/02 δεν υπάρχει κάποιο πρόβλημα. 

Link to comment
Share on other sites

Γενικά "μιλάω"... Δεν αναφέρομαι σε συγκεκριμένες ημερομηνίες... Μην ξεχνάς όμως ότι, ό,τι ίσχυε μέχρι σήμερα για την έκδοση της Βεβαίωσης 4495, ακριβώς το ίδιο συνεχίζει και ισχύει για την έκδοση του ΠΗΤΚ, που αντικατέστησε αυτή.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.