Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Και όμως και εγώ έχω δώσει βεβαίωση 4495 με αλλαγή ανοιγμάτων τύπου (β) δηλαδή χωρίς αυθαιρεσίες.

Γιατί έτσι το κάνανε όλοι και είχα παρασυρθεί.

Είναι χαζή διάταξη αυτή με τις πολ/κες παραβάσεις και το μόνο που κάνει είναι να μπερδεύει το σύμπαν.

Για να μην πω που άλλα λέει το άρθρο 82 και άλλα το άρθρο 83. Δηλαδή στο άρθρο 82 παρ.1 ο νόμος είναι αυστηρότατος του τύπου δεν μεταβιβάζεις εάν υπάρχουν αυθαίρετες κατασκευές και μετά πας στο άρθρο 83 και η βεβαίωση δεν γράφει το ίδιο...λέει για δόμηση, κάλυψη και ύψος!!

Επίσης να πω εδώ ότι από την παραπάνω συζήτηση προκύπτει ξεκάθαρα ότι μπορείς να τακτοποιήσεις αυθαιρεσία σε ακίνητο π.χ. κατηγορίας 3 μετά από συμβόλαιο στο οποίο έχεις δώσει βεβαίωση εξαιρέσεων. Εκεί είναι που ανατινάζεται ο εγκέφαλος.

Edited by nik
Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαίνω γιατί ακόμη είσαι μπερδεμένος. Αφήνω απέξω το ότι έδωσες βεβαίωση παρά τον νόμο... γιατί παρασύρθηκες.

Ο νόμος είναι σαφής η βεβαίωση που απαιτείται για να μην απαγορεύεται ή ακυρωθεί το συμβόλαιο έχει 3 εκδοχές : αδόμητο, νόμιμο ή κάποια εξαίρεση. Στην εξαίρεση είναι μέσα και οι μικροπαραβάσεις και τα τακτοποιημένα.

Αν οι συμβαλλόμενοι συμφωνήσουν να πάνε με μικροπαραβάσεις, θα γυρίσεις να τους πεις εγώ θέλω να τακτοποιήσετε ? ή μήπως θα τους δώσεις βεβαίωση ότι όλα είναι μια χαρά ?

 

Edited by kan62
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Επί 4178 αν είχες ΚΑΤ3, ή αυθαιρεσίες που δεν επηρέαζαν υψος δομηση κάλυψη ,μπορούσες να δώσεις βεβαίωση και να τακτοποιήσεις εκ των υστέρων.Τότε υπήρχε μόνο η βεβαίωση περί μη αυθαιρεσιών. Εξού και το μπέρδεμα  .Στον 4495 τα διαχωρίσανε υπέρ ασφάλεια μας .Υπάρχει κόσμος αρκετός πάντως που δέχεται την βεβαίωση. Κατ εμέ αν μπουμε στην διαδικασία να γίνεται όλο αυτό το πράγμα για ένα παράθυρο ή 10-15 πόντους έχουμε χάσει την ουσία. Ο συνάδελφος nik αγχώνεται για ένα παράθυρο και παραδίπλα έχουν γίνει τα όργια με τακτοποιήσεις μετά το 11 ,σαν προ 75 -82 κτλ τι μου λέτε τώρα.Πόσες φορές ξανακοιτάζετε δήλωση βεβαίωση που έχετε δώσει τα βράδια πριν τον ύπνο?Εδώ μετά από τόσα χρόνια δεν έχουημε βγάλει άκρη πως δηλώνεται μια αυθαιρεσία σωστά και μας μάρανε σαν χώρα ένα παράθυρο. Δεν κοιτάμε τα χάλια μας στους αιγιαλους παραλίες δάση Βίλες κατηγορία 5 στο κύμα  .

Εδώ έρχονται και τροποποιούν τον οικοδομικό κανονισμό ,ευνοϊκότερα και λογικές τροποποιήσεις κατ εμέ, και αφού έχουν γεμίσει τον κουβά με το γάλα πετάνε ένα :

Παρ.2 του άρθρου 116 του ν.4759/2020 (ΦΕΚ 245Α)
Οι τροποποιήσεις που επέρχονται με τις διατάξεις των άρθρων 99-110 ισχύουν μόνο για προεγκρίσεις ή οικοδομικές άδειες που εκδίδονται για κατασκευές που πραγματοποιούνται και κτίρια που ανεγείρονται μετά την έναρξη ισχύος του παρόντος. Δεν επιτρέπεται η νομιμοποίηση αυθαίρετων κατασκευών ή αλλαγών χρήσης που υφίστανται κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος με εφαρμογή των διατάξεων αυτών.

και χυνουν όλο τον κουβά

 

Και αλλού λένε νομιμοποίησε με τις ισχύουσες διατάξεις. Μα είμαστε σοβαροί!!!!!

Edited by Elounda
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα!

Υπάρχει μια ρύθμιση αυθαιρέτου σε οριστική υπάγωγή με ημερομηνία αυτοψίας μου  τον Ιούλιο του 2020. Ο Συμβολαιογράφος ζητά βεβαίωση του άρθρ. 83 με ημ/νία Ιανουαρίου. Πρέπει να δημιουργήσω νέα δήλωση;

Edited by Skrats
Link to comment
Share on other sites

Βεβαιώσεις της παρ 1 άρθρου 83 με ημερομηνία αυτοψίας μέχρι 31/1/2021 ισχύουν μέχρι 30/6/2021. Ο συμβολαιογράφος σου είπε κάτι διαφορετικό;

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σύμφωνα με την παράγραφο 5 του άρθρου 18 του Ν. 4787/26-3-2021,  παρατείνεται ο χρόνος ισχύος των βεβαιώσεων της παρ. 1 του άρθρου 83 του ν. 4495/2017 (Α’ 167) με ημερομηνία αυτοψίας από 1η.1.2021 έως και 31η.1.2021 έως και την 30ή.6.2021, με δυνατότητα υπαγωγής ρύθμισης και μετά την 1η Φεβρουαρίου 2021, χωρίς υποχρέωση καταχώρησης στοιχείων ταυτότητας κτηρίου/διηρημένης ιδιοκτησίας.

Edited by Pavlos33
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Η αυτοψία στο αυθαίρετο πραγματοποιήθηκε στις 09.07.2020 και η οριστική υπαγωγή στις 30.07.2020.

Δεν θέλει την βεβαίωση που εξάγεται από την ρύθμιση γιατί έχει ημερομηνία 09.07.2020.

 

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.