Μετάβαση στο περιεχόμενο
Ακολουθήστε τη νέα μας σελίδα στο Facebook! ×

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

9 ώρες πριν, loser said:

Για όλα τα άλλα  ( παρ 3 α , ε, στ, ζ)  που δεν χρειάζεται να   τακτοποιήσεις εφόσον  δεν συντρέχουν ταυτόχρονα και οι προϋποθέσεις  της προηγούμενης παραγράφου   που αναφέρω ,   θα  δώσεις  βεβαίωση  χωρίς  παραβάσεις .

Το ΤΕΕ όμως τελικά μου είπε να δώσω αυτήν με τις εξαιρέσεις και αυτό έκανα. Περιέγραψα τις αλλαγές στην τεχνική έκθεση. Είναι μεγάλο μπέρδεμα αυτό που έχω κάνει. Στην τελική θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα είτε την μία δώσεις είτε την άλλη.

 

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

20 λεπτά πριν, nik said:

Το ΤΕΕ όμως τελικά μου είπε να δώσω αυτήν με τις εξαιρέσεις και αυτό έκανα. Περιέγραψα τις αλλαγές στην τεχνική έκθεση. Είναι μεγάλο μπέρδεμα αυτό που έχω κάνει. Στην τελική θεωρώ ότι δεν υπάρχει πρόβλημα είτε την μία δώσεις είτε την άλλη.

 

Αρα  τακτοποίησες  με  4495  και  έδωσες  βεβαίωση  με  τις  εξαιρέσεις  . 

Link to comment
Share on other sites

4 ώρες πριν, nik said:

Όχι! Δεν τακτοποίησα. Είπα απλά ότι ανήκει στις εξαιρεσεις.

Σωστά έκανες  άρθρο 81  παρ  θ  Ν 4495  εμπίπτει  στις  εξαιρέσεις  

Έκανα  λάθος εγώ  στην πρώτη παράγραφο  της  πρώτης  ανάρτηση  μου 

Edited by loser
Link to comment
Share on other sites

Συνάδερφοι καλησπέρα. Σε οριζόντια ιδιοκτησία η μόνη ''παράβαση '' που διαπίστωσα είναι η μετατροπή μίας μπαλκονόπορτας σε παράθυρο κατά το ήμισυ του πλάτους της( δηλαδή ενώ είχα πόρτα 1,40 πλάτους τώρα έχω παράθυρο 0,70 πλάτους και μονόφυλλη πόρτα 0,70 πλάτους σε συνέχεια του παραθύρου.)

Δίνω  βεβαίωση για μεταβίβαση επιλέγοντας την επιλογή 2  βεβαίωσης?? : Οι υφιστάµενες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστηµένες αυθαίρετες χρήσεις εµπίπτουν σε µία από τις εξαιρέσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 82 και δεν υπάγονται σε καµία άλλη από τις περιπτώσεις του άρθρου 89 του Ν.4495/2017  .

Aναφέροντας φυσικά  στην τεχνική έκθεση την παράβαση κατ. 3 -περίπτωση γδ.

Απλά προβληματίζομαι  διότι η περίπτωση ζ της παραγράφου 3 του άρθρου 81 αναφέρει για παραβάσεις κατηγορίας 3 που δεν εντάσσονται στις περιπτώσεις της παραγράφου 2 του άρθρου 29( εργασίες για τις οποίες απαιτείται άδεια μικρής κλίμακας ,περίπτωση  λβ) επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, εφόσον δεν θίγεται ο φέρων οργανισμός και οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις,

Απ την άλλη εάν η τροποποίηση του ανοίγματος , κατ. 3, απαιτεί άδεια μικρής κλίμακας καλύπτομαι από την περίπτωση ε) πολεοδομικής παράβασης της παραγράφου 3 του άρθρου 81 οπότε  είμαι ΟΚ για την παραπάνω  βεβαίωση θεωρώ....

Τι γνώμη σας ευχαριστώ 

Link to comment
Share on other sites

Διαβάζοντας τα προηγούμενα , θεωρώ  ότι τελικά δίνω τη βεβαίωση με τις εξαιρέσεις....

Το ερώτημά μου λοιπόν περιορίζεται στο εξής:

εξαιρούμαι  ως περίπτωση ζ)  ή  ε ) της παραγράφου 3 του άρθρου 81?

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Σωστά. Μπορείς να δώσεις βεβαίωση χωρίς τακτοποίηση διότι η αυθαιρεσία υπάγεται στην υποπαρ. θ του άρθρου 82 σε συνδυασμό με τις περιπτώσεις του άρθρου 81 παρ 3. Η άποψή μου είναι ότι η διατύπωση του άρθρου 29 λβ)   επεμβάσεις στις όψεις κτιρίων για την τροποποίηση ή τη διάνοιξη νέων ανοιγμάτων, εφόσον δεν θίγεται ο 
φέρων οργανισμός και οι επεμβάσεις δεν αντίκεινται σε ειδικότερες διατάξεις,  είναι πιο αντιπροσωπευτική της αυθαιρεσίας (υποπερ. ε, παρ. 3 άρθρου 81). Θα πρέπει όμως να είσαι σίγουρος ότι μια τέτοια ΕΕΔΜΚ μπορεί να εκδοθεί. Αυτό ουσιαστικά τεκμηριώνεις στην τ.ε.

Η υποπερίπτωση ζ που παραπέμπει σε αυθαιρεσίες κατηγορίας 3 είναι πιο ασφαλής τεκμηρίωση κατά τη γνώμη μου και αυτό διότι στην υποπαρ. γδ της κατηγορίας 3αναφέρεται ότι περιλαμβάνεται σε αυτή η αλλαγή των διαστάσεων των ανοιγμάτων και μετατόπισή τους, οπότε και η πόρτα που κατά το ήμισυ έγινε παράθυρο άλλαξε διαστάσεις (αν το δούμε γενικως).

Επιπροσθέτως, συζήτησέ το με τους εμπλεκόμενους της πώλησης, διότι ενδέχεται ο μηχανικός του αγοραστή να συμβουλεύσει τον πελάτη του, να μην αγοράσει το ακίνητο αν δεν τακτοποιηθούν τα πάντα και μετά να σε βάζουν να κάνεις υπαγωγή.

Edited by Pavlos33
  • Like 2
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Καλησπέρα! Μου ζητήθηκε η έκδοση βεβαίωσης για οικόπεδο μέσα στο οποίο βρίσκεται ασκεπές κτίσμα. Απλά το αναφέρω στην ΤΕ;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.