Μετάβαση στο περιεχόμενο

[ΑΡΘΡΟ 083 - Ν. 4495/17] Απαίτηση έκδοσης Βεβαίωσης Μηχανικού


Recommended Posts

Νικ έχω τη γνώμη ότι οι πολεοδομικές παραβάσεις που περιγράφει ο νόμος έχουν το νόημα του ότι είναι "ήπιες" παραβάσεις έχουν διαφορετικά πρόστιμα και δεν επισύρουν ποινικές κυρώσεις παρά μόνο διοικητικές.

Δηλαδή δε σημαίνει ότι αν εκδόθηκε άδεια για 100 τμ, έγινε υπέρβαση 10 τμ (10% και

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 2,4k
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Ναι συμφωνώ μαζί σου. Αυτό είναι το συμπέρασμα μου και μένα.

 

Κάτι άλλο. Για περιπτώσεις όπου το ακίνητο είναι μικρότερο από την άδεια τι ισχύει ? Δίνουμε βεβαίωση όπως παλιά ? Συγκεκριμένα έχω διαμέρισμα όπου στην σύσταση και στην πραγματικότητα έχει εσοχή (βεράντα) αλλά στην άδεια η εσοχή αυτή είναι κλειστή. Δίνω ?

Link to comment
Share on other sites

Και αυτό πάλι ανάγεται σε προσωπική απόφαση (δυστυχώς εκεί μας έχουν φτάσει). Στην τότε εγκ. 3 του ν.4178 είχαν πει ότι δεν συνιστά αυθαιρεσία η μικρότερη από την άδεια κατασκευή όταν αυτή δεν παραβιάζει πολεοδομικές διατάξεις. Είχαμε μια πολύ κλασσική περίπτωση που λέγαμε ότι η μη κατασκευή στέγης σε οικισμό στον οποίο οι όροι δόμησης επιβάλλουν στέγη αποτελεί αυθαιρεσία. Τώρα, στη δική σου περίπτωση η αυθαιρεσία θα μπορούσε να είναι π.χ η αλλαγή όψης λόγω της εσοχής;

Άρα δεν επηρεάζεται η δόμηση (μικρότερη πλέον), η κάλυψη (ίδια), το ύψος (ίδιο), η χρήση (ίδια). Βεβαίωση με σχόλιο θα μπορούσε να δοθεί.

Η εσοχή να πεις ότι δημιούργησε Η.Χ που δεν υπήρχε; Και πάλι δεν έχεις υπέρβαση δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Έχετε παρατηρήσει ότι πλέον υπάρχει ακόμα ένα σκαλοπάτι στις βεβαιώσεις. Μετά την οριστική υπαγωγή αν ξανακάνεις υποβολή σε πάει σε περαιωμενη δήλωση. Ποια η διαφορά των δύο καταστάσεων. Πρέπει να τις πηγαινουμε σε αυτό το στάδιο πλέον?

Link to comment
Share on other sites

Έχω βεβαίωση 4178/2013 αδόμητου αγροτεμαχίου για την οποία παρήλθε το 2μήνο της ισχύος της. Εκδίδω νέα βεβαίωση στον 4495 χωρίς κάποια ιδιαίτερη διαδικασία, σωστά?

Link to comment
Share on other sites

#engant

Εννοείται τις βάζουμε. Η διάκριση έχει να κάνει όπως έχω γράψει και αλλού και όπως είπαν και οι συνάδελφοι παραπάνω μονο με την μη επιβολή ποινικών κυρώσεων (επείδή είναι κάπως πιο "ελαφριές" αυθαιρεσίες). Κατά τα άλλα είναι και αυτές αυθαίρετες.

 

#yian

Σωστά

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Τελικά στην τεχνικη έκθεση για βεβαίωση του Ν.4495 τι και τι πρέπει να γράφουμε?

Τα πάντα όλα? 

Αναλυτική περιγραφή ιδιοκτησίας(οριζόντια κλπ) και αυθαιρεσιών που έχουν τακτοποιηθεί, ειδική αναφορά σε υπαγωγη προηγούμενων νόμων, υποχρέωση ή μη Μ.Σ.Ε, αιτία έκδοσης βεβαίωσης?

Link to comment
Share on other sites

Αν είναι "κόπανος" ο αγοραστής του ακινήτου και δεν θεωρήσει αναγκαίο την ανάθεση της εργασίας σε μηχανικό της επιλογής του, τότε ....."έχουμε προσωρινή άφεση αμαρτιών"!

Θα είναι όμως;;;

Link to comment
Share on other sites

Η βεβαίωση για μεταβίβαση όμως απαλλάσει το μηχανικό σε περίπτωση πολεοδομικών παραβάσεων βάσει του άρθρου 83.

 

Αυτό από που το συμπεραίνεις;

Link to comment
Share on other sites

Παιδιά καταλήγω ότι κοιτάμε και την κατηγορία 3 για βεβαίωση, εκτός αν η περίπτωση μας είναι στις περιπτώσεις όπου πλέον δε χρειάζεται άδεια (γιατί αν παει τωρα ο ιδιοκτητης να κανει οτιδηποτε δε θα χρειαστει καμια εγκριση) και εκτός αν είναι στις περιπτώσεις όπου απαιτείται έγκριση μικρής κλιμακάς, οπου ΙΣΩΣ θεωρει οτι οποιαδηποτε στιγμη μπορει να παει να βγαλει μια τετοια εγκριση και να γινει νομιμος.

 

Έτσι το αντιλαμβάνομαι

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.